• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

#Coffeerem | DR Congo Societe Maitea – Washed | KK Eylül ayı alımı

V60
Delonghi Kg79 5. Tur
Nestle su
Hario 40'lı filtre kağıdı
18 gram/ 290 ml

Coffeerem'in sitesinde yazan tarifi uyguladım. İlk birkaç yudumda portakal suyu, soğuduğunda ise bitki çayı- yeşil çay tadı aldığımı söyleyebilirim. Kötü değil ama yakın zamanda bir daha alacağımı sanmıyorum.
Kahveyle kalın

3.denediğim kahve bu oldu. Tek kişilik düşük miktarlarda demleme yapıyorum ve ayarı tutturmak zor oluyor. Buna rağmen asiditesini çok beğendim. Son demlememde,
12gr kahve
195gr 93derece Nestle suyu 45+75+75 olarak demledim.
Süre 3:10 civarı oldu. Sanırım ideal süre bu.

değişik sularla denemem gerekecek, iş yerinde hamidiye suyla demlediğim bardağı bitiremedim maalesef. aşırı topraksı ve isli geldi.
20 gr. kahve /300 gr su
95' Hamidiye
60 ml ile bloom, 120+120 iki döküş
3.00 süre

Kavurucu: Coffeerem
Kahve: Societe Maitea
Yöntem: V60
Filtre: Abaca
Su: Desni Palandöken
Derece: 95
Öğütüm: TM 18 klik
Oran: 18/290
Bitiş: 3.45
Reçete: Coffeerem
Önceki kadar odunsu olmadı bu sefer,sanırım Orkun Üstel tarifi bu kahveye çok uygun değil,değişikliklere gitmek lazım. Bunda da tamamen yok olmamış,hala belli ve hafif acılık da var. Potansiyel vaadediyor gibi,kalanını nestle su için saklayacağım.

Kavurucu: Coffeerem
Kahve: Societe Maitea
Kavrum Tarihi: 15 Eylül (2 ay 13 gün)
Yöntem:
Kalitalaştırılmış V60
Filtre: Abaca
Su: Nestle Pure Life
Derece: 93
Öğütüm: TM 19 klik
Oran: 16/250
Bitiş: 2.23
Reçete: 15 saniyede yavaşça 50 ml,30 saniye bekle. Ardından 30 saniyede 150 ml'ye tamamla. 15 saniye bekle,25 saniyede 250 ml'ye tamamla. Ardından ufak bir rao spin.

Societe Maitea'yı böyle bilmezdim... Elimde keyifli bir fincan var. Eksi olarak odunsu,biraz da acı. Lakin hafif meyvemsi hissettiren belirgin asiditesi bunun üstesinden geliyor. Memnun edici bir fincan oldu. Beklediğimin aksine,tatlılık yoktu,onun yerine asidite,kiraz şerbetini andıran hafif tatlar vardı. Fakat son yudumlarda gırtlakta bıraktığı acımsı-isli tadın midemi bulandırdğını da söylemeden edemeyeceğim.

Societe Maitea'yı böyle bilmezdim... Elimde keyifli bir fincan var. Eksi olarak odunsu,biraz da acı. Lakin hafif meyvemsi hissettiren belirgin asiditesi bunun üstesinden geliyor. Memnun edici bir fincan oldu. Beklediğimin aksine,tatlılık yoktu,onun yerine asidite,kiraz şerbetini andıran hafif tatlar vardı. Fakat son yudumlarda gırtlakta bıraktığı acımsı-isli tadın midemi bulandırdğını da söylemeden edemeyeceğim.
90+4'de golü atmışsın yine

Geri