• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffeemamma Honduras Marcala Finca Liquidambar

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Honduras Marcala Finca Liquidambar kaç numaralı paket?

  • 1

  • 2

  • 3

  • 4


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

NoDRaC

Üye
Yönetici
Editör
Konum
İstanbul
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
V60, Chemex, Kalita, Melodrip
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
Kahveler üyelere ulaşmaya başladı sizce hangi paket bu kahveye ait?

Lütfen kahve poşet numarası belirtmeden yorumunuzu yazdıktan sonra spoiler butonu içinde poşet numarasını yazın.

San Jose'nin dağlık bölgesinde, deniz seviyesinden 1.550 metre yükseklikte, Marcala'ya 20 km uzaklıkta yer alan Finca
Liquidambar, seçkin özel kahve üretim bölgelerinden birinde yer almaktadır. Yüz yıldan fazla bir süredir çiftlik González - Carrillo
ailesi tarafından işletilmektedir. Finca Liquidambar, karlı ve sürdürülebilir organik tarımın bölgedeki temsilcisidir, kalite ve
ekolojik dengenin şekillendirdiği ürünler üretir. Yeni nesil deneysel işleme yöntemlerinden anaerobic fermente yöntemiyle
işlenen bu kahve size çok farklı bir Honduras kahve deneyimi yaşatacak.
Bölge:San Jose, La Paz Marcala
Tür:Arabica
Varyete:Yellow Bourbon
Yükseklik:600
Hasat:Elle toplama
İşlem:Honey – Anaerobic fermente
Tadım notları: Şeker kamışı, ananas, mango
 
Son düzenleme:
Daha bize ulaşmadı hiçbiri

Denizhan abi 100 kg kahve 200 e yakın sipariş olmuş bildiğim kadarı ile bugün son siparişlerde gönderildi. Firmada bizde bu kadar sipariş beklemiyorduk neredeyse bütün hafta bizim için kavurma ve paketleme yaptılar. Yarın bir aksilik olmazsa size ulaşacaktır. Süreçte yaşanan bu aksaklık için kusura bakmayın. Bir sonraki alımlarda böyle bir problem yaşanmamasına adına dersler çıkartıyoruz.
 
İçmeden oy kullandım.
Dün gelen paketleri açtım, hem koklim hem de gazları salınsın diye.
3 numaralı paket öyle enteresan koktu ki, değişik aromalar geldi burnuma, olsa olsa honduras budur dedim. Tadını çok merak ediyorum.

düzeltme.
Etiyopya ile Honduras arasında gittim geldim.
bariz bir çay aroması hissettim. 2 için oy kullanmıyacağım şu an, bir kaç deneme daha yapmam gerekiyor.
 
Son düzenleme:
Denizhan abi 100 kg kahve 200 e yakın sipariş olmuş bildiğim kadarı ile bugün son siparişlerde gönderildi. Firmada bizde bu kadar sipariş beklemiyorduk neredeyse bütün hafta bizim için kavurma ve paketleme yaptılar. Yarın bir aksilik olmazsa size ulaşacaktır. Süreçte yaşanan bu aksaklık için kusura bakmayın. Bir sonraki alımlarda böyle bir problem yaşanmamasına adına dersler çıkartıyoruz.
Yok canım sizlerle bir ilgisi yok zaten, ben tadımlar için acele etmeyin anlamında demistim, yoksa geç gelişlerin nedenleri çok anlaşılır ve hayırlı oldu 🙌🏻😎👉🏻 şimdiden yazılacak notlar bizim objektif değerlendirmemize engel olacak...
 
13 tarihli kavrum tadimlarda tatli eksi bir tat aldim bu da ananas oluyor sanirim şeker kamışı tadı ben alamadım. fena bir kahve değil.
 
toplu alımda beni çok şaşırtan bir kahve oldu bu honduras. açıkcası kutuyu açtığımda kokusu beni çekmişti. anaerobic kahvelerin sunacağı kokuyu alabilmiştim. acayip heycan duyuyordum 11 gün sonra ki deggasing sonrası demlemeden.
bardağa koydum ve biraz bekledikten sonra ilk yudumu aldım.
??
bir yudum daha aldım
???
alala belki soğuyunca belirtilen notaları alırım diye düşündüm
????
neyse belki daha da soğuması lazım dedim.
evet soğudukça ananas kendini göstermeye başladı.
ama kahve sıcakken de bu aromayı almalıydım. soğudukça aroma alacaksam neden kahve demliyorum cold brew yaparım.
anaerobic kahve merak ediyorsanız honduras epey farklı ve ben anaerobic kahveyim diyemiyor.
el paraiso beklemeyin yani.

not: 09 03 2020 kavrumu.
 
Kavrum: 11 Mart
Tadım: 21 Mart
10 gr kahve / 165 gr su
Sca cupping protokolü ile.
Fermentasyon yoğun ve ilk başta anlamlandıramadığım ilginç bir koku çıkartıyor. Tuhaf ve aynı zamanda hoş. Şeker kamışı çoğu zaman altta kalan bir tat ve duyumlaması nispeten daha zor benim için. En belirgin tat ananastı arkadından mangolu ice teayi çağrıştıran bir tat geliyor.
2
 
Harp sonrası Avrupa gibiydi. Bir çok yöntem tahrip edilmiş. (Yanlış uygulanmış prosesler zinciri olduğunu düşünüyorum).
2 Numara
 
Arkadaşlar bu hangi kahve hangi numaraya ait açıklandı mı? Bilen biri var ise beni bilgilendirebilir mı ?
 
Geri
Üst