• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffee Roasting for Dummies

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bing
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bing

Yeni Üye
İsim
chandler
Daha fazla  
İsim
chandler
Merhabalar,
Evde kavurma işine yeni başladım. İlk kavurmamı sanalbaharat.com'dan temin ettiğim 1kg'lık Kenya AA çekirdeği ile yaptım, 100gr kahveyi ayıkladıktan sonra derin ve küçük bir tavada, ocağa değdirmeden 1 saate yakın bir süre salladım. İnternette okuduğumdan çok daha uzun sürdü. 2 gün degassing'den sonra içmeye başladım. Tahmin edeceğiniz üzere iyi bir sonuçla da karşılaşmadım.

İkinci kavurmamı da aynı çekirdekle yaptım. Bu sefer farklı olarak tavayı ateşe değdirmeden sallamak yerine, doğrudan ocağın üstüne koydum ve tahta bir kaşık ile sürekli karıştırdım. Yaklaşık 10-15dk civarında sürdü. Üzerinden 1 gün geçti, tadında iyi denilebilecek herhangi bir şey yok.

Her iki kavurmada da kahveyi becerebildiğim kadar ayıkladım.

Sorularım şöyle:
1- First crack, her çekirdekte aynı anda gerçekleşmiyor, first crackten sonra daha düşük bir ısıda 1dk kadar daha kavuracağım diyelim. Bütün çekirdeklerden crack sesinin gelmesini mi beklemek gerekiyor? Yoksa ilk crack sesi geldikten sonra hemen daha düşük ısıda devam etmek mi daha doğru olur? Adı biraz kafa karışıklığına yol açtı benim için.
2- Bu akşam 100-150gr kadar da fırında kavuracağım, fırından daha homojen bir kavurma elde edeceğimi tahmin ediyorum. Kaç derecelik bir ısıyla kavurmaya başlamayalım?
3- İki kavurumda da kahveden iyi bir tat alamadım, bunun ne kadarı kavrumla, ne kadarı çekirdeğin kendisiyle ilgili nasıl anlayabilirim?

Bu başlığın benim gibi herhangi bir ekipman kullanmadan kavurma yapmayı deneyenler için faydalı olacağını düşünüyorum, siz de sorularınız paylaşırsanız deneyimli arkadaşlar yardımcı olur diye umuyorum.

Ne kadar kavurdunuz bilmiyorum da degass bir iki günde bitmez. Sanal baharattan boş doypack alın, valfli ve zipli olsun ama. kavrumları onun içinde 1 hafta saklayın. 2. çıtlamayı duyduysanız 15 gün bekletin. Bence tatları o zaman oturacaktır.

Ne kadar kavurdunuz bilmiyorum da degass bir iki günde bitmez. Sanal baharattan boş doypack alın, valfli ve zipli olsun ama. kavrumları onun içinde 1 hafta saklayın. 2. çıtlamayı duyduysanız 15 gün bekletin. Bence tatları o zaman oturacaktır.

Cevap için teşekkür ederim. Dediğiniz doypacklerden kullanıyorum. Bir videoda ev tipi kavrum için çok beklemeye gerek yok 1 - 2 gün beklemek yeterli denmişti. Onu referans alarak 2gun sonrasında içtim. Kalan kısmı da sizin dediğiniz gibi 1hafta -10gun sonrasında demleyip yorumlarımı yazarım.

Cevap için teşekkür ederim. Dediğiniz doypacklerden kullanıyorum. Bir videoda ev tipi kavrum için çok beklemeye gerek yok 1 - 2 gün beklemek yeterli denmişti. Onu referans alarak 2gun sonrasında içtim. Kalan kısmı da sizin dediğiniz gibi 1hafta -10gun sonrasında demleyip yorumlarımı yazarım.
Belki bir denemesi güzel çıkmıştır ondan öyle demiş olabilir. Ama sonuçta kavurma kavurmadır. Nerde kavurursan kavur çekirdeği ateşe maruz bırakıyorsun ve co2 çıkışı oluyor. Çıtlamalar oluyor evde de kavursan. Bence bir de uzun süreli doypack içinde bekletip deneyin. Ama vafli olmasına dikkat edin. İk üç günde bir paketi sallayıp gazın çıkışını kolaylaştırın. Bence 2 hafta sonra bence tadı düzelecektir. Koyu kavrumsa biraz daha durabilir. Çekirdeğin bi kısmını bu şekilde bir deneyin derim. Fark varmı görmüş olursunuz.

Merhaba bu şekilde kavurmadan pek verim alamazsınız ama önce tavayı ocakta ısıtıp çekirdekleri sonra atarsanız daha iyi olur. İlk başlarda ocağı açıp sonra çekirdeklerin rengi kahverengiye dönmeye başladığı zaman ocağı kısmaya başlayıp first crake biraz daha sakin girmeniz daha iyi olur. Sanalbaharatın kavurumları da biraz dengesiz oluyor ama bir pakette kavrulmuş alıp arasındaki farklara bakabilirsiniz

Geri