• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffee Project kahvesinden taş çıktı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Marooned
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Marooned

Yeni Üye
İsim
Yiğit
Daha fazla  
İsim
Yiğit
Merhaba Arkadaşlar,
Öncelikle konuyu umarım doğru yere açmışımdır.Bu firma ile halihazırda bir konu bulamadım yada yanlış arama yaptım.Konuyu açma amacım firmayı kötülemek değil ancak bir daha bu firmayı tercih etmeyi düşünmüyorum açıkçası.Bu kapsamda sizlerin görüş ve yorumlarınız önemli.

Forumda çok aktif olarak yazan biri değilim ancak sık sık ziyaret edip konuları okumaya çalışırıyorum.Yaklaşık 2 senedir evde nitelikli kahve demlemeye uğraşan biriyim.Hopi uygulamasından gelen paracık indirimiyle bu firmadan ilk siparişimi geçtim. 250 Gr Brezilya Minas Gerais ve 250 Gr Colombia Narino aldım.

Bu sabah Colombia Narino yu demlemek isterken Timemore c2 min haznesine 20 gr kahvemi ayarladım ve öğütücüye doldurdum.Doldururken görüme farklı bir cisim takıldı ve ilk aşamada kabuk yada benzeri birşey sandım ancak tam olarak kahve çekirdeği büyüklüğünde bir taştı bu.Taş kavrulmuş ve bariz bir şekilde kahve kokusu gelmekteydi.

Eğer bunu farketmeseydim çok büyük ihtimalle öğütücümü mahvedecektim.Bugüne kadar ilk defa böyle birşey ile karşılaşıyorum.Kendini 3.nesil olarak tanımlayan ve fiyatlandırmalarının nispeten yüksek olduğu bir kahveciden böyle birşey gelmesi normal midir?

Henüz firmaya ulaşmadım.En kısa sürede konuyu ileteceğim.

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    72 KB · Görüntüleme: 146
  • 2.jpg
    2.jpg
    60 KB · Görüntüleme: 145
  • 3.jpg
    3.jpg
    54.2 KB · Görüntüleme: 135
  • 4.jpg
    4.jpg
    88.5 KB · Görüntüleme: 139
Şanslıymışsınız hocam, geçmiş olsun öncelikle. Umarım firma dikkate alıp daha özenli olur. Coffee Project'ten verdiğim siparişlerin hiçbirinde böyle bir problem yaşamamıştım geçmişte. Size beyaz taş denk gelmiş 😞

1649604476429.png

Normaldir. Aksine hacimli satış yapan kavurucularda olması anormaldir. Mesela starbucksda taş bulamazsın. Çünkü ona göre teknolojileri var. Destoner olsa dahi bir yere kadar işe yarıyor. Benim de başıma geldi her kavurucunun da başına gelmiştir ne kadar ayıklansa da bundan sonra da maalesef gelecek.

Normaldir. Aksine hacimli satış yapan kavurucularda olması anormaldir. Mesela starbucksda taş bulamazsın. Çünkü ona göre teknolojileri var. Destoner olsa dahi bir yere kadar işe yarıyor. Benim de başıma geldi her kavurucunun da başına gelmiştir ne kadar ayıklansa da bundan sonra da maalesef gelecek.
Bence de. Peki böyle bir durumda, demleyicinin değirmeni zarar gördüğünde kavurucunun sorumluluğu bulunuyor mu? Ya da bulunmalı mı?

Aynı firmada çok sık denk gelmediği sürece benim için sorun değil :) İllaki gözden kaçabilir gerçekten pek yapacak bir şey yok.

Bir de eğer el değirmeni ile öğütüyorsanız, taşı görmeseniz de eğer zaten siz hissetmeden kırılıp gidiyorsa değirmeninize zarar vereceğini sanmıyorum çünkü pek kuvvet uygulamıyoruz normal kahve öğütürken. İkinci durumda ise eğer öğütürken hissediyorsanız baktınız biraz dönmüyor kol, zaten açıp bakıyorsunuz yine zarar vermiyor ısrarla dönmüyor diye zorlamazsanız.

Bana da Gardelli Cignobianco'da çıkmıştı. Olabiliyor demek ki deyip geçmiştim.

Bence de. Peki böyle bir durumda, demleyicinin değirmeni zarar gördüğünde kavurucunun sorumluluğu bulunuyor mu? Ya da bulunmalı mı?

"Şahsi" fikrim sorumludur tabii ki. Bir çok el değirmenine taş bir zarar veremiyor aşırı şekilde zorlanmadığı sürece neyse ki.

Bu süreci hasarsız atlattığım için şanslıyım o halde.Bundan sonra öğütücüye aktarmadan önce mutlaka ufak bir göz kontrolü yapmayı düşünüyorum.

Özellikle bu şekildeki yöresel kahvelerde görülmesi olağan. Bölge çapındaki kahveler büyük yıkama istasyonlarında yıkanırken, ayrışırken ister istemez duvardan dökülen irili ufaklı taşlar da giriyor kahvenin yanına. Defalarca kontrol edilip, ayrıştırılsa da illaki araya kaynıyor. Dünyanın bir ucundan avucumuza kadar geliyor.

Yıkama yapılan alanlar basit duvarlar. Çoğunlukla da sıvalı parçalar geliyor. Bu nedenle değirmene zarar verecek sertlikte değil çoğu. Un ufak olup gidiyor. Şansa sert bir taş gelmediği sürece sıkıntı olmaz.

Ben parça parça elime alıp göz gezdirdikten sonra değirmene yolluyorum. Malesef 1 kere benimde başıma geldi nitelikli bir kavurucunun kahvesinde elime almam sayesinde görebildim.

Malum ekonomi yerlerde süründüğünden sanalbaharattan oldukça tecrübe edindim bu konuda. Her zaman yassı beyaz bir tabakta tartıyorum. Hem içime sinmeyen tek tük kötü çekirdekleri de görüyorum çıkartıyorum.

benimde başka firmada başıma geldi. aradım firmayı özür dileyip zararımı karşılamak istediler. 2 paket özür kahvesi gönderdiler. Yaklaşımları çok iyiydi .ismini vermek istemiyorum çünki marka imajına zarar vermek istemiyorum.

Biraz baktım da tam taş diyemeyiz. Bu genelde beton parçası oluyor. Yeşilin serildiği yerlerden geliyor. Öğütücüler bu sıva karışımını kolaylıkla öğütecektir. Sadece biraz sıvamsı tadım notları alırsınız o kadar. :) Bu arada taş çıkması çok normal, nitelikli ve küçük işletme kavurucularının her birinden gelebilme ihtimali var. Destoner çok pahalı bir alet. Ancak büyük kavurucular edinebiliyor.

Biraz baktım da tam taş diyemeyiz. Bu genelde beton parçası oluyor. Yeşilin serildiği yerlerden geliyor. Öğütücüler bu sıva karışımını kolaylıkla öğütecektir. Sadece biraz sıvamsı tadım notları alırsınız o kadar. :) Bu arada taş çıkması çok normal, nitelikli ve küçük işletme kavurucularının her birinden gelebilme ihtimali var. Destoner çok pahalı bir alet. Ancak büyük kavurucular edinebiliyor.
Sevgili burak destoner de yeterli olmayabiliyor. Bunun asıl çözümü renk ayrımına göre ayrım yapmaktır. Bir kaç milyon dolarlık yatırım yeterli olur.

Geri