MERHABA ARKADAŞLAR ,
Sizlere Ankara'da 2015 yılında yabancı elçiliklerin davetlerinde kahve standlarından tanıştığım bir kahve kavurucusundan bahsedeyim. Kendilerinin ne zaman bu sektöre başladığını bilmiyorum ancak 2015 yılında 3. dalga kahve dükkanları Ankara'da az sayıdayken burası toptan ve perakende kahve satışı yapan bir yerdi. İki- üç yıl ara ara kahvelerini almıştım. Ancak son yıllarda kahvelerini hiç içmemiştim. Petra, Probador , Sapiens gibi kahvecilerin kahvelerini içmekteydim. Ancak pandemi sonrasında çok artan kahve fiyatları sebebiyle, fiyatları uygun olduğunu hatırladığım Coffee Haus'un internet sitesini bir ziyaret etmiştim. Kahveleri halen uygun fiyatlı, yeni zam yaptıkları Kenya AA 250 gr 57 TL , bir kaç ay önce fiyatı daha uygundu. Sonrasında kahve kavurdukları Ankara'da Kocatepe Camii karşısında, eski Kızılırmak Sineması yakınındaki dükkanlarına gittim. Kahveleri tam bir fiyat performans kahvesi olduğu söyleyebilirim. Bu fiyatlara Kenya AA , kaliteli Etiyopya hiç görmedim. 75-85 TL bandındaki kahveler 57 TL . Tabi ki isim değil, tad, eş değer olup olmadığını belirleyecek.Belki toplu kahve alımında da denenebilir. Karışım Kahveleri de var , Hause Blend ve Ryan Blend de fena değil. Güney Amerika Kahveleri 250 gramı 44-45 TL civarlarında. Dediğim gibi, şu dönemde artan kahve fiyatlarında, fiyat performans kahvesi arıyorsanız, tavsiye ederim. . Kahve kavurumu, omni roast.
Linki aşağıda ;

Son düzenleme: