• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Eylül ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Grubuna katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

COFFEE HAUS

valmont

İyi Bilinen Üye
İsim
Mehmet
IMG_6927.PNG

MERHABA ARKADAŞLAR ,

Sizlere Ankara'da 2015 yılında yabancı elçiliklerin davetlerinde kahve standlarından tanıştığım bir kahve kavurucusundan bahsedeyim. Kendilerinin ne zaman bu sektöre başladığını bilmiyorum ancak 2015 yılında 3. dalga kahve dükkanları Ankara'da az sayıdayken burası toptan ve perakende kahve satışı yapan bir yerdi. İki- üç yıl ara ara kahvelerini almıştım. Ancak son yıllarda kahvelerini hiç içmemiştim. Petra, Probador , Sapiens gibi kahvecilerin kahvelerini içmekteydim. Ancak pandemi sonrasında çok artan kahve fiyatları sebebiyle, fiyatları uygun olduğunu hatırladığım Coffee Haus'un internet sitesini bir ziyaret etmiştim. Kahveleri halen uygun fiyatlı, yeni zam yaptıkları Kenya AA 250 gr 57 TL , bir kaç ay önce fiyatı daha uygundu. Sonrasında kahve kavurdukları Ankara'da Kocatepe Camii karşısında, eski Kızılırmak Sineması yakınındaki dükkanlarına gittim. Kahveleri tam bir fiyat performans kahvesi olduğu söyleyebilirim. Bu fiyatlara Kenya AA , kaliteli Etiyopya hiç görmedim. 75-85 TL bandındaki kahveler 57 TL . Tabi ki isim değil, tad, eş değer olup olmadığını belirleyecek.Belki toplu kahve alımında da denenebilir. Karışım Kahveleri de var , Hause Blend ve Ryan Blend de fena değil. Güney Amerika Kahveleri 250 gramı 44-45 TL civarlarında. Dediğim gibi, şu dönemde artan kahve fiyatlarında, fiyat performans kahvesi arıyorsanız, tavsiye ederim. . Kahve kavurumu, omni roast.
Linki aşağıda ;

Son düzenleme:

valmont

İyi Bilinen Üye
İsim
Mehmet
son alımda kenya aldım, fena değil. Kavurucuları, Kenya kahvesinin kavrumunu iyi dengelemiş. Harman kahveleri de güzel düşük asitideli, doygun gövdeli ancak aroma belirgin.

oguzhanata

İyi Bilinen Üye
İsim
Oğuzhan Ata
Daha fazla  
İsim
Oğuzhan Ata
Değirmen
Timemore Chestnut Nano, Comandante c40
Ekipmanlar
V60, Aeropress, Mokapot, Frech Press, Kalita
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Yenimahalle
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Beytepe
Tedarikçi yok, hasat yılı yok, çiftlik bilgisi yok. Muhtemelen piyasadaki Kenya AA, etiyopya gr2 ler hep aynı kaynaktan alınıp kavruluyor. Birebir aynı kahveleri satan çok fazla yer var maalesef. Hatta buradan daha ucuza da bir sürü yer bulmak mümkün. Tabi kavurma becerileri daha iyidir belki, o kadarını denemeden bilemem. En başta belirttiğim şeylerden ötürü deneyeceğimi de sanmıyorum. Yine de tanıtım için teşekkür ederim.

yunuskent

Yeni Üye
İsim
Yunus
Daha fazla  
İsim
Yunus
2018 de 3 aylık bir Ankara maceramda 3 kere alışverişim olmuştu kendilerinden öğrencilik yılları f/p kavurucu ararken yolumuz düşmüştü. Ancak kesinlikle o zamanlar standartı yoktu. En son aldığım sanırım kenya idi aylarca öyle durdu sıkıntıyı çok net hatırlamıyorum ne desem yalan olur. Sonra diğer forumda yönetim değişti muhabbetleri olmuştu ne kadar gerçek o kötü imajı değiştirmek adına mı söylendi bilemem. O zamanlar yerlerinde tadım yapılmıyordu eğer artık yapılıyorsa ki yapmalılar denenebilir.

deniz

İyi Bilinen Üye
İsim
deniz
Daha fazla  
İsim
deniz
Espresso Makinesi
arçelik seffa mod
Değirmen
cunill tranquilo sd , lido 3 , baratza encore
Ekipmanlar
soy c2g, brikka 2 cups, överst, v60, kalita
birlik kahvesi kavurur. kavurumu ortalamadır aralarda kazalar da olabilir. nitelikli kahve edinebileceğiniz bir müessese değildir.

Underwood

İyi Bilinen Üye
Kahvelere verdikleri isimlerden hedef kitleleri belli oluyor aslında, burada tanıtımı uygun olmamış kimsenin alacağını sanmam.

valmont

İyi Bilinen Üye
İsim
Mehmet
Paylaşımı yapmamın amacı fiyat-performans kahvecilerden biri olması. Kenya AA, Etiyopya kahvelerini bu fiyatlara yani 60 TL 'nin altında şu sıralar pek görmedim.

Son düzenleme: