• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffee Department / Ruanda - Shanga Natural \ Tadım ve Reçete

mvscoffee

Üye
Konum
İzmir
İsim
Uğur Tunçer
Daha fazla  
İsim
Uğur Tunçer
Espresso Makinesi
Cafflano Kompresso
Değirmen
Comandante c40
Ekipmanlar
V60, Kalita, Aeropress, Indian Woodneck, Syphon, French Press,Decanter v60
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Buca
Twitter
mvscoffee
Arkadaşlar Selam.
Bir alımı daha bitirdik ve kargoların sizlere ulaşmasını bekliyoruz.
Kargolar elinize ulaştıktan sonra ve kahvelerinizin deg süreleri sonrası buraya yorumlarınızı bekliyoruz.

Afiyet Olsun.
Temiz fincan ile kalın.
 
İlk deneyen benim galiba :)
Degasing falan dinlemeden girdim.cmd 24 clickde toz yoktu.Farkedeceksiniz natural olmasina ragmen cogu yikanmis cekirdektend ahi az toz yapiyor ve çok kolay ogutuluyor.
Diğer farkettiğim şey de bu kahvenin çôzunme orani çok yuksek.2 dakikada biten demlemeden zift gibi siyah bir çikti aldım.
Tadıma gelirsek, tabi ki 1 gunluk kahve oldugu için isli bir tat var ama onun ardinda muthiş tatli armut tadı geliyor.Çok dolgun bir gövde var.Asla underextract hissi vermedi.Hatta bu gaz çikarmamiş haliyle bile içtigim en guzel afrika kahvesi.Asidite hissetmedim.
Kokusu da ayrica guzel baharatli meyveli.
Bence bunu bekletin.Bu haliyle tam verim alamazsin yazik olur super cekirdek
Fincan sonu editi: Ben yaptim siz yapmayin bekletin.İsli tat cok baskin .Arkasindaki armut tadini bastiriyor
 
Son düzenleme:
Tetsu demleme metoduna göre demledim
CMD 34 klik
Erikli su
20 gr kahve 300 ml su
70 bloom sonrasında 50+60+60+60 olarak bitirdim bitiş 3:30
Soğumaya yakın çok hoşuma gitti kahve bu şekilde denemenizi tavsiye ederim
 
Demleme Yöntemi: Kalita Wave 185 / Blooming + iki parçalı döküş (karafta bekleyen 100 ml buz üstüne)
Demleme Süresi: 02.30
Öğütme: Timemore 19 Klik
Oran: 20 gr kahve / 250 ml su
Su: Erikli

Paketi açar açmaz çilek kokusunu alabiliyorsunuz. Öğüttükten sonra daha da belirgin hale gelen koku sizi bir an önce demlemeye zorluyor. Öyle bir çekirdek. Ben çok beğendim :) Şuanda kahve seçkisi dışında tekli olarak satışta gözükmüyor. Toplu alımla beraber stoğu azaltmış olabiliriz.
 
Son düzenleme:
Demleme Yöntemi: Kalite Wave 185 / Blooming + iki parçalı döküş (karafta bekleyen 100 ml buz üstüne)
Demleme Süresi: 02.30
Öğütme: Timemore 19 Klik
Oran: 20 gr kahve / 250 ml su
Su: Erikli

Paketi açar açmaz çilek kokusunu alabiliyorsunuz. Öğüttükten sonra daha da belirgin hale gelen koku sizi bir an önce demlemeye zorluyor. Öyle bir çekirdek. Ben çok beğendim :) Şuanda kahve seçkisi dışında tekli olarak satışta gözükmüyor. Toplu alımla beraber stoğu azaltmış olabiliriz.

Shanga'nın tekli paketi 90TL olarak sunulacakmış. Yeni bir ürün olduğu için Tabu Burka'nın bitmesi beklendi belki de.

Tabii belki ben değerini bilememiş olabilirim ancak ben birkaç denemeden sonra o fiyatı çok yüksek buldum bu ürün için açıkçası. (Örn. Coffee Department'tan örnek vermem gerekirse 45TL'ye Pedra Azul gibi bir ürünleri varken)
 
Son düzenleme:
90 TL ise bende fazla buldum fiyatını
kahveyi beğendim güzel ama kesinlikle abartı olmuş
 
Fiyatını öğrendiğim iyi oldu 5’li seçkiden iki set almıştım ona göre tüketeyim :)
Başka başlıklarda da konuşulduğu gibi yeni çekirdekler genelde yüksek fiyatlı gelmeye başladı işin sonu nereye varacak göreceğiz.
 
Arkadaşlar ben paketi ilk açtığımda buram buram çilek kokusuyla kahveyi v60 da demledim. Hakikaten tatlı çilek tadı ve kompleks bir asiditesi vardı. Fakat aynı yöntemle sonradan tekrar tekrar demlememe rağmen bu lezzeti bir daha alamadım. Tatlı asidite kendini çok rahatsız edici bir asiditeye bıraktı. Bu sorunla karşılaştığım ilk natural çekirdek değil. Sizde özellikle natural process çekirdeklerde bir kaç günde hızla bayatlama gibi bir durum yaşıyor musunuz?
 
Arkadaşlar ben paketi ilk açtığımda buram buram çilek kokusuyla kahveyi v60 da demledim. Hakikaten tatlı çilek tadı ve kompleks bir asiditesi vardı. Fakat aynı yöntemle sonradan tekrar tekrar demlememe rağmen bu lezzeti bir daha alamadım. Tatlı asidite kendini çok rahatsız edici bir asiditeye bıraktı. Bu sorunla karşılaştığım ilk natural çekirdek değil. Sizde özellikle natural process çekirdeklerde bir kaç günde hızla bayatlama gibi bir durum yaşıyor musunuz?
Aynı durumu ana sorada yaşamıştım :( Kahve temel gövdesini korumuştu fakat o baştaki baskın çilek aromasını birkaç gün içinde yok olmuştu.
 
Aynı durumu ana sorada yaşamıştım :( Kahve temel gövdesini korumuştu fakat o baştaki baskın çilek aromasını birkaç gün içinde yok olmuştu.
Gövdesi düşük, aromatik, natural işlenmiş ve özellikle etiyopya kahvelerini maksimum 2 gün lezzetli olarak içebiliyorum. Benim kronik bir sorunum haline geldi. Klt saklama kabı falan denedim ama bir işe yaramadı.
 
Demleme Yöntemi: v60. Ortaya bir kuş yuvası açıp 75 ml su ile blooming. Bloom esnasında güçlü şekilde çalkalama. Kalan suyu iki eşit miktarda döktüm.
Oran: 25/400
Su: 93 derece Buzdağı
Öğütüm: Molent g50 41 klik

Sanırım bugüne kadar v60'la demlediğim en iyi kahve oldu. Baştan sona kırmızı orman meyeveleri aldım. Çok leziz, hiç yormayan bir asiditesi ve orta denebilecek bir gövdesi vardı. Coffee Department'a ve aylık alıma öncülük eden arkadaşlara bir kez daha teşekkürler!
 
Demleme Yöntemi: V60
Demleme Süresi: 02.45
Öğütme: CMD 19 Klik
Oran: 16,6 gr. kahve 250 ml su
+50 bloom 45 sn, bitiş 02:45 dk
Su: Buzdağ

Çekirdekte, öğütüm sonrasında ve demleme sonrasında net çilek kokusu vardı. Fincan ise başta gövdeliydi. Soğudukça gövde kayboldu. Çilek tadını net almaya başladım. Sanırım floral olması ile ilgili bir his yaşadım. Bitiş iyiydi. Ağzımda güzel bir tat bıraktı. Deneyimim bu şekilde :)
 
Bu Kahve Koyu Profilde kavrulmasına rağmen iyi diyebileceğimiz bir fincan çıkartıyor. Sıcakken biraz acımsılık var ve ayva kekremsiliğine sahip. Ama Soguyunca Çok tatlı bir çilek notalarının alındığı kahveye dönüşüyor. Sanki Daha farklı bir kavurma profiliyle nispeten daha açık olan daha iyi bir kahve ortaya çıkartılabilir.

Reçete:
92 Decece Bozdoğan Madran Su
Oran 16 - 250
Döküş 50 Bloom 20 Saniyelik bir sallama 10 Saniye bekleme
110 Döküş 1.25 te 90 Döküş daha.
 
kipa 96c su
molent g50 40klik
15x250
35sn bloom 2.25 bitiş

ilk yudumlarda ayva ve şarap tadını çok net aldım. keskinliği biraz dilimi burktu ama soğuyunca bambaşka bi kahve oldu. fincanın yarısına gelince çilek reçeli içiyorum sandım. suyun derecesini biraz daha düşürüp denicem.
 
Kipa Su 91 Derece
Cmd 21 click
Origami+LilyDrip
1/15 oran (33,3 gr çekirdek/500 ml su)
80 ml 40 sn blooming
Tek seferde 2 dk'da su döküşünü tamamlama
Toplam süre 2.50 dk

En az Petra'nın natural Ruanda Gitesi'si kadar beğendiğim bir çekirdek oldu Ruanda Shanga. Sanırım tekrar sipariş vereceğim. Bugün bu kahveden ikram ettiğim misafirim kahvenin içine alkol ilave edip etmediğimi sordu. O kadar belirgin bir tartarik asiditeye sahip. Gövdesi ile uyumlu bir asidite aynı zamanda. Teşekkürler Coffee Department.
 
Uludağ Premium su ve uludağ soda karışımı (93 derece)
Baratza 19 click
Güral kalita 185 wawe
1/15 oran (22 gr çekirdek/330 ml su)
70 ml bloom + tek döküm 3.00 demleme bitiş

Ayva mayhoşluğu net geliyor , çilek bitime doğru soğudukça baskınlaşıyor .1-2 tık daha kalın öğütmek lazım standart pour overlara göre.
yoğun bir kahve bitişi çok iyi :) 👍
 
Çilek ve mayhoş kukusu çok hoşuma gitti ve bu kokular fincana yansıyınca yoğun bir günün sonunda ödül gibi bir kahve oldu.
20gr kahveye 91 derece 320gr su kullandım. Demleme 2:30 dk da bitti. 80×4 şeklinde döktüm. Hafif kalınlaştırıp döküşü esnetip de deneyeceğim.
 
Nestle Pure Life 94 derece
V60
15/245 oran (1/16,33)
Cmd 22 klik
4 parça eşit döküş, 30 sn blooming (Orkun Üstel tarifi)
Bitiş 2:28

Mayhoş kokuları hem öğütüm hem de içim esnasında aldım. Bana asiditesi daha baskın bir kahve geldi. Ayrıca ilk yudum ile sonlara doğru dengeli bir fincan yoktu bende. Giderek asidite arttı. Tabi bu benim demlememle de alakalı olabilir.

Bir sonraki demlemede dereceyi düşüreceğim. Orkun Üstel’le yaptığı programda Aslı Yaman natürel kahvelerin daha düşük sıcaklıklarda iyi sonuçlar vereceğini söylemişti.

Damağıma tam hitap etmese de güzel bir kahve olarak not ettim.
 
Nestle Pure Life+şebeke, 79ppm, 91 derece
V60
15/245 oran (1/16,33)
Cmd 22 klik
4 parça eşit döküş, 30 sn blooming (Orkun Üstel tarifi)
Bitiş 2:2

Diğer bütün değişkenler sabitken, suyun sertliğini biraz artırdım ve derecesini 91’e çektim. Sonuç beni şaşırttı. Çok dengeli bir fincan çıktı ortaya. Dün demlediğimde sonlara doğru baskın asidite ön plana çıkıyordu.

Aromalar da daha belirgindi. Çilek notası net alınıyordu.

Dün akşam bana hitap etmediğini düşündüğüm kahve, bugün çok hoşuma gitti.

Tarif için @orkunustel in reçetesi çare oldu bana. O tercih etmiyordu ama ben son döküşten sonra tek tur rao yaptım. Dümdüz bir yatak vardı bitişte. Orkun Üstel beslemeye devam ediyor beni sağolsun 😀
 
Geri
Üst