• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffee Department - Etiyopya Anasora

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yucelbrs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yucelbrs

Barista
İsim
Barış
Daha fazla  
İsim
Barış
Başlık açılmamış sanırım.

kavrumunun 6. gününde demleme yaptım. tüm tadım notalarını oldukça kolay bir şekilde veriyor. özellikle papaya ve limon tatları baskın.

reçetesi ve önerileri olanlar yazabilirse sevinirim

Başlık açılmamış sanırım.

kavrumunun 6. gününde demleme yaptım. tüm tadım notalarını oldukça kolay bir şekilde veriyor. özellikle papaya ve limon tatları baskın.

reçetesi ve önerileri olanlar yazabilirse sevinirim
Merhaba , siz bu demlemedeki reçetenizi paylaşırsanız sevinirim. Tüm tadım notlarını almışsınız .Paylaşırsanız bizim de demlememiz kolaylaşır :)

Merhaba , siz bu demlemedeki reçetenizi paylaşırsanız sevinirim. Tüm tadım notlarını almışsınız .Paylaşırsanız bizim de demlememiz kolaylaşır :)
Cafec traditional, Hamidiye su 93 derece, timemore 19 klik. 55 ml su blooming ardından tek döküşle 250 ml'ye tamamladım (2 ve 3 döküşlüye göre tek döküşlüde daha iyi sonuç aldım). Demleme 2.5 dakika kadar sürdü.

18 mart kavrumlu kahveyi bugün açtım. Jx kullanan arkadaşlar bir miktar daha ince öğütebilir. Ya da aynı öğütümde cafec yerine hario filtre daha yavaş süzecektir.
  • 1zpresso Jx 23 numara
  • 12/200
  • cafec traditional
  • 94 derece
  • 50-120-195 ml

Bu kahveyi 3 farklı suyla demledim 92c ( uludağ premium, rioba metro , fuska) . En keyifli bardağım uludağ premiumla çıktı. Bu suyla denemeye devam edeceğim.

16/250
Cmd 22 klick
0" 50ml blooming
35'' 150 ml e (10 saniyede)
1'05" 250ml e (10 saniyede)
2'05" bitiş
Cafec traditional filtre
Su arıtma 20ppm
Sıcaklık 93°
Ben çok zevk aldım hem içerken hem de demlerken..

Kavrumun 10. gününde Orkun Üstel yöntemiyle denedim. C2'de 20 klikte öğüttüm, 94 derece su ve hario bol poşet filtre kullandım. Demlemede buzdağı su kullandım. Demleme 2.45 sürdü. Sonuç olarak ise papaya dışındaki tadım notlarını alamadığım, tatlılığın düşük olduğu ve cansız denebilecek bir fincan elde ettim. Bir sonraki seferde döküş sayısını azaltıp bir de öyle deneyeceğim.

Bugün kavrumun 10. günü paketi açtım g50 36clk ile öğüttüm hem kuru kokusu hem demlerken çıkan koku muhteşemdi 18/300 demleme yaptım hayat su ile biraz acılık vardı sadece. O güzel tatlılığın arkasında küçük küçük hissedilen bir acılık, 2.45 civarı bitti demlemem o yüzden olduğunu düşünüyorum öğütümü 1 tık kalınlaştırıp tekrar deneyeceğim yarın.

16/240
G50 38 klik
0-40 arası 50 ml blooming
40-55 arası 100 ml
1:10 - 1:25 arası 90 ml
Bitiş 2:24
Buzdağı 93 derece
Cafec Traditional

Bariz limon aroması dışında çok bir şeyin olmadığı bir fincan çıktı. Tatlılık neredeyse hiç yoktu diyebilirim. Biraz oynamak gerekecek. Öğütümle de alakalı olarak, G50'nin zaman zaman kahveye de bağlı olarak biraz daha fazla toz çıkardığını biliyorum ama bu çekirdekte abartılı bir seviyedeydi. Statikle beraber öğütüm ayarı kısmına ve kavanoza yapışan partiküller neredeyse 1 gram civarındaydı. 1 aydır Cleancup'ın neredeyse sıfır statikli çekirdeklerine alışınca bu biraz şaşırtıcı geldi. Belki klik sayısını arttırıp 3-4 döküşlü demlemeler denerim, henüz çok emin değilim.

Son düzenleme:
hario v60 / molent g50 40 klik / 30-480 oran (120-240-120) / 93 derece buzdağı su / 2:30 bitiş. ilk demlememde benzer parametrelerle tadım notalarını güzel aldığımı düşündüğüm bu tarifle 2 seferdir acılık peşimi bırakmıyor. keyifli bi kahve olacağını biliyorum kokusundan ama, sorunu çözemedim. yardımcı olabilir misiniz? keyifli demlemeler :) (pusulaya bakıyorum ama yönlendirmeye göre yaptığım tüm hareketler yanlış oluyor nedense :D)

*acı, gereğinden düşük gövdeli ve aromasız*

Son düzenleme:
Anasora doğru reçeteyi bulana kadar uğraştıracak belli ki...

Belki ppm değeri daha yüksek olan, daha sert sularla daha çok verim elde edilebilir gibi düşünüyorum. Forumda standart Buzdağı ama belki Nestle Pure Life veya Pınar Madran (umarım yanılmıyorumdur) daha yüksek ppmli diye hatırlıyorum, denenebilir.

Düzenleme: Su konusunda araştırma ve öğrenmeye yeni başladım, o açıdan beyin fırtınası yapmak açısından böyle bir fikir ortaya attım. Mantığım, eğer 3.-4. haftada yani CO2 miktaeı daha da azaldığında açılıyorsa, belki de daha sert,çözücülüğü daha yüksek olan bir suyla bunun önüne geçilebilir, çünkü Metin Bey degassing için 10 gün tavsiye etmişti, belki de roastery ve kafelerinde kullandıkları su daha serttir.

Son düzenleme:
CD kahveleri 3-4. Hafta açılıyor, yerinizde olsam acele etmezdim..
Bu süre boyunca kendi paketinde bırakıp gaz salınıma devam etmesini mi beklemektir mantıklı olan? Sizin tavsiyeleriniz bende şimdiye kadar iyi sonuçlar verdi, diyorsanız ki beklemek daha iyi, kahveleri rahat bırakıcam :D

Nestle Uludağ 105 ppm, CD kahvelerinde cozuculugu yüksek, kolaylıkla overextract edebilirsiniz, çok yüksek sıcaklık ve çoklu dokuslerde..
92 derece su ve 2 dokuste bitirmenizi oneririm..
Cmd 23-24 kliklerde

Son düzenleme:
Geri