• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffee Department- El Salvador/ Finca El Gobiado (Gunkurusu)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mcciftci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mcciftci

Barista
İsim
MehmetCan
Daha fazla  
İsim
MehmetCan
Değirmen
comandante c40 mk3
Ekipmanlar
çelik hario V60-02, cezve, hario buono kettle, jocuu kettle
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Kayseri, Sakarya, Milano
Coffee Department'in basliginda yer yer konusulmus bu cekirdek artik kendi basligini hak etti :)
Finca El Gobiado 125tl/250gr fiyati ile an itibariyle Turkiye pazarindaki en iddiali cekirdeklerden biri.
Orange Bourbon potansiyeli yuksek bir varyete, yetistirme yuksekligi 1350m ise bitki icin ideal yuksekliklerde.
Cekirdekler boyut ve kavrum acisindan oldukca homojen denilebilir. Defectli cekirdekler gozume carpmadi. Silver skin gorunurde yoktu. Kavrum cok acik degil.

Elimdeki kahve 21 Ocak 2021 kavrumlu
Iki gundur demleme yapiyorum ve sonuclarim soyle:

1. gun:
Switch Hybrid
18 gram-300 ml
Cmd 24 click, Peak water 95°C, Hario 100 japan, basta ufak bir oyuk acarak (nest) ve bloom esnasinda swirl yaparak (Hoffman)
switch kapali, 80ml su ekleyip 40sn civari bir bloom. sonrasinda switch acilarak kalan su tek dokuste ilave, merkez odakli. bloomdan sonra swirl veya herhangi bir agitation yapilmadi.
Guzel, rahat icimli bir kahve ama beklentilerimi ilk etapta karsilayamadi. Tatlilik elbette var, ama tadim notalari belirgin bicimde ele gelmedi.
Bunun temel sebebi 10 gun degassing suresinin yetersizligine veriyorum.

2. gun
Bu sefer degassing suresinin azligini dengelemek adina cekirdekleri demlemeden 1 saat once oguttum.
Switch demleme (hibrit degil)
18 gram-300 ml
Cmd 25 click, Peak water 95°C. Hario 100 japan
80 ml duz kahve yatagina ilave edildikten sonra bir swirl ve 20. saniyeden itibaren suyun tamami agresif sekilde merkez odakli eklenir, tum su 1 dakikada eklenmis olur.
1 dakika 50 saniyede switch acildi, 3:10 da demleme tamamlandi.
Bu demlemeden daha guzel sonuclar aldim. Tatlilik istedigim seviyede henuz olmasa da notalar daha ayirt edilebilir haldeydi. Ozellike sogudukca tatli sarabi animsatan asidite iyi hissediliyor.

Kahvenin daha uzun degassing suresi, Cafec kagitlar ile daha iyi sonuclar verecegini dusunuyorum. Gunkurusu olmasina ragmen yuksek toz olusturmadi ve switchi cok yavaslatmadi (Etiyopya kahvelerinin yaptigi gibi). Tikanma yapmadigi icin ince ogutumleri de tolere edebilecegini dusunuyorum.

Demleme yapmis dostlarin tariflerini bekliyorum.

24. gününde denedim, beni benden aldı. Muhteşem bir çekirdek, aşşırı tatlı.
tahmin edebiliyorum.. naturel ve honey kahvelere genelde 3. haftadan itibaren adeta cemre dusuyor, cicek aciyorlar. bundan dolayi ikinci paket el gobiadoyu da birincinin hemen ardindan siparis verdim ki ideal dinlenme suresine ulassin. su an kahve kalmadigi icin el mecbur iciyorum 10. gunde :D

Coffee Department'ten sipariş verirken bir demlemelik numune istemiştim göndermemişlerdi sağ olsunlar. Merak ettiğim bir çekirdekti, başka kavurucularda görürsem denemek isterim.

Ekli dosyalar

• 20210218_145811.jpg
    20210218_145811.jpg
    130.7 KB · Görüntüleme: 230
Bir arkadaşla ortak aldık. Çekirdeği ögüttügünüzde felan çok güzel kokuyor ama tat kısmında o kokudaki tatlılığı yakalayamadım. Farklı tarifler ve sular ile farklı metodlar denedim ama hiç sonuç alamadım o bitterimsilikten kurtulamadım. Kötü çekirdek değil fakat bana gelen çekirdekler fazla koyuydu. Bitterimsi tatlar hakimdi.

Bir arkadaşla ortak aldık. Çekirdeği ögüttügünüzde felan çok güzel kokuyor ama tat kısmında o kokudaki tatlılığı yakalayamadım. Farklı tarifler ve sular ile farklı metodlar denedim ama hiç sonuç alamadım o bitterimsilikten kurtulamadım. Kötü çekirdek değil fakat bana gelen çekirdekler fazla koyuydu. Bitterimsi tatlar hakimdi.

Ben bunu tabu burka da yaşadım su ile çözdüm. Suyu değiştirebilirsin.

Ben bunu tabu burka da yaşadım su ile çözdüm. Suyu değiştirebilirsin.
3 Farklı su denedim bu suların ppm'ni değiştirdim felan ama nafile. Çekirdeklere baktıgımdada zaten gözle bazı çekirdeklerin oldukça koyu oldugunu görebiliyordum.

27 Ocak kavrumlu kahveyi demliyorum son 10 gundur. Bir onceki partiye gore (21 Ocak) farkliliklar var.
21 Ocak kavrumunda tatmin edici bir tatlilik vardi, ozellikle TH-2 demlemeleri ile cok guzel tatli ve dolgun govdeli sonuclar alinabiliyordu, yorucu bir demleme degildi kesinlikle.

27 Ocak ise zannedersem bir tik daha koyu bir kavrum olmus. Daha gelistirilmis kahvelerde gorulen cikolata tatlari baskin cikiyor. TH-2 ile demleyince yogun bitter cikolata aromasindan baska bir tat alamadim diyebilirim, icmekten yoruldum. TH-1 ve TH-3 ile daha guzel sonuclar aldim. TH-3 20 click CMD ile 15 gram:250 ml onyx lab reçetesi ile demlemeyi su an yudumluyorum, bu partiden aldigim en iyi sonuc bu demleme ile oldu.

Tadım ve öneriler için bu başlığı açtım.

Degassing için biraz daha süreye ihtiyacı olduğunu düşünsem de tek deneme yaptım ve yine de çok iyi bir fincan çıktı. daha iyi sonuçlar almak için denemeler yapacağım

Geri