mcciftci
Barista
- İsim
- MehmetCan
Daha fazla
- İsim
- MehmetCan
- Değirmen
- comandante c40 mk3
- Ekipmanlar
- çelik hario V60-02, cezve, hario buono kettle, jocuu kettle
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- Kayseri, Sakarya, Milano
Coffee Department'in basliginda yer yer konusulmus bu cekirdek artik kendi basligini hak etti 
Finca El Gobiado 125tl/250gr fiyati ile an itibariyle Turkiye pazarindaki en iddiali cekirdeklerden biri.
Orange Bourbon potansiyeli yuksek bir varyete, yetistirme yuksekligi 1350m ise bitki icin ideal yuksekliklerde.
Cekirdekler boyut ve kavrum acisindan oldukca homojen denilebilir. Defectli cekirdekler gozume carpmadi. Silver skin gorunurde yoktu. Kavrum cok acik degil.
Elimdeki kahve 21 Ocak 2021 kavrumlu
Iki gundur demleme yapiyorum ve sonuclarim soyle:
1. gun:
Switch Hybrid
18 gram-300 ml
Cmd 24 click, Peak water 95°C, Hario 100 japan, basta ufak bir oyuk acarak (nest) ve bloom esnasinda swirl yaparak (Hoffman)
switch kapali, 80ml su ekleyip 40sn civari bir bloom. sonrasinda switch acilarak kalan su tek dokuste ilave, merkez odakli. bloomdan sonra swirl veya herhangi bir agitation yapilmadi.
Guzel, rahat icimli bir kahve ama beklentilerimi ilk etapta karsilayamadi. Tatlilik elbette var, ama tadim notalari belirgin bicimde ele gelmedi.
Bunun temel sebebi 10 gun degassing suresinin yetersizligine veriyorum.
2. gun
Bu sefer degassing suresinin azligini dengelemek adina cekirdekleri demlemeden 1 saat once oguttum.
Switch demleme (hibrit degil)
18 gram-300 ml
Cmd 25 click, Peak water 95°C. Hario 100 japan
80 ml duz kahve yatagina ilave edildikten sonra bir swirl ve 20. saniyeden itibaren suyun tamami agresif sekilde merkez odakli eklenir, tum su 1 dakikada eklenmis olur.
1 dakika 50 saniyede switch acildi, 3:10 da demleme tamamlandi.
Bu demlemeden daha guzel sonuclar aldim. Tatlilik istedigim seviyede henuz olmasa da notalar daha ayirt edilebilir haldeydi. Ozellike sogudukca tatli sarabi animsatan asidite iyi hissediliyor.
Kahvenin daha uzun degassing suresi, Cafec kagitlar ile daha iyi sonuclar verecegini dusunuyorum. Gunkurusu olmasina ragmen yuksek toz olusturmadi ve switchi cok yavaslatmadi (Etiyopya kahvelerinin yaptigi gibi). Tikanma yapmadigi icin ince ogutumleri de tolere edebilecegini dusunuyorum.
Demleme yapmis dostlarin tariflerini bekliyorum.

Finca El Gobiado 125tl/250gr fiyati ile an itibariyle Turkiye pazarindaki en iddiali cekirdeklerden biri.
Orange Bourbon potansiyeli yuksek bir varyete, yetistirme yuksekligi 1350m ise bitki icin ideal yuksekliklerde.
Cekirdekler boyut ve kavrum acisindan oldukca homojen denilebilir. Defectli cekirdekler gozume carpmadi. Silver skin gorunurde yoktu. Kavrum cok acik degil.
Elimdeki kahve 21 Ocak 2021 kavrumlu
Iki gundur demleme yapiyorum ve sonuclarim soyle:
1. gun:
Switch Hybrid
18 gram-300 ml
Cmd 24 click, Peak water 95°C, Hario 100 japan, basta ufak bir oyuk acarak (nest) ve bloom esnasinda swirl yaparak (Hoffman)
switch kapali, 80ml su ekleyip 40sn civari bir bloom. sonrasinda switch acilarak kalan su tek dokuste ilave, merkez odakli. bloomdan sonra swirl veya herhangi bir agitation yapilmadi.
Guzel, rahat icimli bir kahve ama beklentilerimi ilk etapta karsilayamadi. Tatlilik elbette var, ama tadim notalari belirgin bicimde ele gelmedi.
Bunun temel sebebi 10 gun degassing suresinin yetersizligine veriyorum.
2. gun
Bu sefer degassing suresinin azligini dengelemek adina cekirdekleri demlemeden 1 saat once oguttum.
Switch demleme (hibrit degil)
18 gram-300 ml
Cmd 25 click, Peak water 95°C. Hario 100 japan
80 ml duz kahve yatagina ilave edildikten sonra bir swirl ve 20. saniyeden itibaren suyun tamami agresif sekilde merkez odakli eklenir, tum su 1 dakikada eklenmis olur.
1 dakika 50 saniyede switch acildi, 3:10 da demleme tamamlandi.
Bu demlemeden daha guzel sonuclar aldim. Tatlilik istedigim seviyede henuz olmasa da notalar daha ayirt edilebilir haldeydi. Ozellike sogudukca tatli sarabi animsatan asidite iyi hissediliyor.
Kahvenin daha uzun degassing suresi, Cafec kagitlar ile daha iyi sonuclar verecegini dusunuyorum. Gunkurusu olmasina ragmen yuksek toz olusturmadi ve switchi cok yavaslatmadi (Etiyopya kahvelerinin yaptigi gibi). Tikanma yapmadigi icin ince ogutumleri de tolere edebilecegini dusunuyorum.
Demleme yapmis dostlarin tariflerini bekliyorum.