ukturimedzo
Üye
- İsim
- utku
Daha fazla
- İsim
- utku
- Değirmen
- Comandante C40 MK3
- Ekipmanlar
- Fellow Stagg EKG Kettle,Hiroia Jimmy, Hario tartı, Hario V60, Kalita dripper, Delter Press, Aeropress, Moccamaster, Origami cup, Flower dripper, Timemore Crystal Eye,Hario immersion
Herkese mutlu bayramlar dilerim.
Primavera başlaığını göremediğim için açtım.
Kahve :24 g
Su :400 g (Sırma)
Su sıc. :94’
Öğütüm. :23 klik (Cmd)
Demleme Ek. :V60
Reçete : 100 g blooming tahta kaşıkla K-G, G-K, D-B ve B-D yönünde birer defa karıştırdım ve 40 sn bekledim.Sonraki döküşlerimi de 100 er g olarak yaklaşık15-20 sn boyunca döküp 10 sn aralarda bekleyerek demlemeyi tamamladım.
Genelde, daha önce deneyip memnun kaldığım reçeteleri not alır yeni kahvelerde denemeye çalışırım.Bugün, döküş sayısı ve aralrdaki bekleme süresini öylesine belirledim ve hiç de acılığı/ekşiliği olmayan gayet tatlı; soğudukça meyvemsiliği ön plana çıkan bir kahve oldu.
Primavera başlaığını göremediğim için açtım.
Kahve :24 g
Su :400 g (Sırma)
Su sıc. :94’
Öğütüm. :23 klik (Cmd)
Demleme Ek. :V60
Reçete : 100 g blooming tahta kaşıkla K-G, G-K, D-B ve B-D yönünde birer defa karıştırdım ve 40 sn bekledim.Sonraki döküşlerimi de 100 er g olarak yaklaşık15-20 sn boyunca döküp 10 sn aralarda bekleyerek demlemeyi tamamladım.
Genelde, daha önce deneyip memnun kaldığım reçeteleri not alır yeni kahvelerde denemeye çalışırım.Bugün, döküş sayısı ve aralrdaki bekleme süresini öylesine belirledim ve hiç de acılığı/ekşiliği olmayan gayet tatlı; soğudukça meyvemsiliği ön plana çıkan bir kahve oldu.