• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffee Department (2024 En İyi Toplu Alım Kavurucusu)🏆

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bahadr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu tip bir kahve için Peak ayarını düşük, öğütümü de ince tutmuşsunuz, o ilginç geldi. Döküşlerde herhangi bir ekstra müdahalede bulundunuz mu, spin vs.

Kavrumun 5. gününde deneyeceğim bugün ben de. Temkinliyim, kahveyi israf etmek istemiyorum :)

Bu tip bir kahve için Peak ayarını düşük, öğütümü de ince tutmuşsunuz, o ilginç geldi. Döküşlerde herhangi bir ekstra müdahalede bulundunuz mu, spin vs.

Kavrumun 5. gününde deneyeceğim bugün ben de. Temkinliyim, kahveyi israf etmek istemiyorum :)

Bir kaç gün daha beklemenizi tavsiye ederim. Kavurucunun notlarına dikkat etmek lazım. Tat gerçekten fark ediyor.

Çekirdeğin birkaç gün gaz salınımını beklemekle, öğütüp örneğin 20 dakika bekletip demlemek tam olarak aynı sonucu vermez değil mi?
Özellikle yarışmalarda bu yöntem kullanılıyor ve öncesinde defalarca deniyorlar.

Elinizdeki kahve için kaç dakika beklemeniz gerektiğini belirlemek çok zor.

Öğütülmüş kahve uzun süre hava ile temas ettiğinde, her ne kadar degassing (CO2 gazı salınımı) açısından için iyi bir şey olsa da, oksijen ile de uzun süre temas ettiğinden, oksidasyon açısında kötü bir şey. Yani buradaki artı ve eksileri yorumlamak çok zor.

Taze bir kahveyi öğütüp, 10-15 dk beklemek, içilebilir fincanlar veriyor ama tam potansiyelini verdiğini düşünmüyorum.

Eğitimim yok, uzman değilim. :) Damak tadıma göre konuşuyorum.

dün yazmıştım aslında. buyrun:

Ben aslında CD değil de farklı bir kahvede denedim bunu. 3-4 günlük kahveyi sırasıyla öğüttüğüm anda, 15, 30, 45, 60 dakika sonraları demledim. Arada bariz farklar oluyor. Kahvenin en taze halindeki gibi bütün tat ve aromalar baskılanmıyor, bazı notalar daha belirgin hale geliyor ancak 10-20 gün arası çekirdek halde dinlenmiş bir kahve verimi de alınamıyor diye düşünüyorum ben.

Finca El Paraiso için V60 ile güzel bir reçete yakalayan var mı?

Öğütüm, Su, Zamanlama, Filtre kağıdı konusunda tavsiyelere ihtiyacım var. Deneye yanıla bulana kadar kahveyi bitireceğim :)
Abaca ile tıkanıklık yaşadım ilk demlemede, 3 dakika sürdü, güzel kahve oldugu belliydi ama cok temiz degildi. Bugun sibarist ile demledim, cok keyifli bir kahve çıktı 1.45 sürmesine rağmen. Demleme parametrelerim şöyle:

15 grama 240 gram kahve/su
Comandante red clix 40 (sibarist filtre varsa hatta biraz daha ince)
Sibarist fast filtre
95 °C pınar uludag su (tercih sizin, ben en yumuşak bunu bulabildim markette)
@teyyaredenkahve ig tarifi
35 saniye 50 gram blooming
15 saniyede 140 grama tamamla
1.05 240 grama tamamla
Bitis: 01.45
Tatli, canli, dengeli, asidik, kremamsi cok kompleks keyifli bir kahve.tadim notlarindan adacayini andiran bi koku ve hatta kekik gibi diyebilirim..

Abaca ile tıkanıklık yaşadım ilk demlemede, 3 dakika sürdü, güzel kahve oldugu belliydi ama cok temiz degildi. Bugun sibarist ile demledim, cok keyifli bir kahve çıktı 1.45 sürmesine rağmen. Demleme parametrelerim şöyle:

15 grama 240 gram kahve/su
Comandante red clix 40 (sibarist filtre varsa hatta biraz daha ince)
Sibarist fast filtre
95 °C pınar uludag su (tercih sizin, ben en yumuşak bunu bulabildim markette)
@teyyaredenkahve ig tarifi
35 saniye 50 gram blooming
15 saniyede 140 grama tamamla
1.05 240 grama tamamla
Bitis: 01.45
Tatli, canli, dengeli, asidik, kremamsi cok kompleks keyifli bir kahve.tadim notlarindan adacayini andiran bi koku ve hatta kekik gibi diyebilirim..

Aynı notaları alabilmek umuduyla Sibarist edinmeye çalışacağım yarın.
Sibarist için biraz daha ince öğütülebilir derken, kaçı hedefliyoruz, 2:15-2:30 gibi mi bitiş?

Aynı notaları alabilmek umuduyla Sibarist edinmeye çalışacağım yarın.
Sibarist için biraz daha ince öğütülebilir derken, kaçı hedefliyoruz, 2:15-2:30 gibi mi bitiş?
sibarist ile zaten gövdesi yüksek bi kahve çıkıyor. ben çok yüksek gövdeli istemiyorum. çok yoğun gövdeli seviyorsanız inceltin, 2:15i hedefleyebilirsiniz, yok orta karar olsun diyorsanız bu incelik iyidir bence..

Çekirdeğin birkaç gün gaz salınımını beklemekle, öğütüp örneğin 20 dakika bekletip demlemek tam olarak aynı sonucu vermez değil mi?

Aynı sonucu vermez hayır, çekirdeğin CO2 çıkışı sırasında belirli kimyasal reaksiyonlar geçirmediğini, sadece CO2 kaynaklı tat bozukluklarına yol açtığını varsaymış oluruz çünkü. Basınç ve sıcaklık arttırılarak bu kimyasal reaksiyonlar hızlandırılabilir, ama önceden öğütme sadece bir fikir verme açısından kullanılmalıdır.

El Salvador Finca EL Gobiado OB ve Ana Sora'yı sitede göremedim, satışları başladı mı? bir de indirim kodunu bulmadım forumda. yazan olursa sevinirim.

Normal zamanda %20 indirim yapan var bi de yüzlerce kilo kahvenin alınacağı kesin olan kahve kulübü toplu alımlarında %20 indirim yapan var. Her şey indirim değil diyoruz ama ben bunu ayrıca samimiyet göstergesi olarak algılıyorum ve bir daha kimden kahve alıp almayacağım konusunda bana yol gösteren etmenlerden birisi olarak görüyorum. Sizi bilmem :)
pek 'normal' gibi değil sanki. hani cafeler kapalı falan.

Geri