• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Grubuna katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Coffee Departmen / Peru - El Remanzo (Organik) \ Tadım ve Reçeteler

mvscoffee

İyi Bilinen Üye
Konum
İzmir
İsim
Uğur Tunçer
Daha fazla  
İsim
Uğur Tunçer
Espresso Makinesi
Cafflano Kompresso
Değirmen
Comandante c40
Ekipmanlar
V60, Kalita, Aeropress, Indian Woodneck, Syphon, French Press,Decanter v60
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Buca
Twitter
mvscoffee
Arkadaşlar Selam.
Bir toplu kahve alımı etkinliğimizide sonlandırmış bulunuyoruz.
Kahveleriniz ellerinize ulaştıktan ve deg sürelerini bitirdikten sonra buraya fikir ve yorumlarınızı bekliyoruz :)

Afiyet olsun. Temiz fincan ile kalın.
 

tolilow

İyi Bilinen Üye
Konum
İstanbul
İsim
Tolga
Daha fazla  
İsim
Tolga
Değirmen
Comandante C40
Ekipmanlar
Konchero Kettle, Hario V60, Timemore Crystal Eye, Aeropress
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Muğla
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Fethiye
Kahve: Coffee Department - Peru El Remanzo
Oran: 16.4gr/258ml
Su: 92° Taşdelen Su
Öğütme: Timemore 20klik
Reçete: 45sn 50gr Blooming + 1:20'ye kadar tek döküş
Bitiş: 2:37
Başlangıçta kayısı baskın, soğudukça ezmeden ziyade çiğ badem tadı aldım ben. Narenciye asiditesi bitişte vuruyor. İlginç bir kahve, başta hiç asidite yokken sonda bayağı aldım. Hiç benlik bir kahve değilmiş gibi geldi. Degassing'i bekleyip bir daha tadacağım.

Bu arada bugüne kadar aldığım kahveler içerisinde en güzel kokan kahveydi. Kutuyu açar açmaz bütün odayı meyve kokuları sardı🤩

Günün Kahvesinde paylaştım burada da kalsın :)
 

elbatin

İyi Bilinen Üye
Konum
Ardahan-Ankara
İsim
Abdullah Batın GÖFER
Daha fazla  
İsim
Abdullah Batın GÖFER
Değirmen
Timemore Chestnut C2
Ekipmanlar
Hario V60,French Press
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ardahan-Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Ardahan Merkez
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Ankara Bahçelievler
Yöntem:V60
Oran:15,5 gram kahve 250 mililitre su
Su;Erikli Uludağ
Öğütme:Timemore 19 klik
Bitiş:2.20
Kavrumun 7.günü. 50 gram suyla 30 sn rao yapmadan blooming yaptım. Ardından 45'e kadar 100 ml su döktüm. 1:00 civarı da kalan 100 ml'yi dökmeye başladım. Sonlara doğru ufak bir rao yaptım. Açıkcası uzun sürsün diye uğraştım ama çabuk süzüldü su. Fincan ise şöyle.
Her zamanki gibi. İlk yudumda yalnız ve sert bir acılık. Ondan sonra ise acılık boğazda kalıyor,dile tesir etmiyor. Onun yerine dilimde ekşilik hakim oluyor. Öbür kahveler kadar değil ama bariz miktarda ekşi. Fincanın yarısındayım,yudum aldığımda genizde ve ağızda bariz bir ekşilik oluşuyor. Acılık ise yutkunduktan sonra dilde ve damakta hafiften belli oluyor. Fincan sonunda ise tuzluluk ve ekşilik,gerçekten içilemez bir hal alıyor. Son yudumu büyük zorlukla aldım,yüzümü ekşitti. Artık can sıkıcılıktan ziyade ilginç bir hale büründü bu durum benim için,içtiğim tüm kahvelerde yukarıda yazdıklarımı sektirmeden sırayla yaşıyorum. Neden ilk yudumda acılık varken sonlarda sadece ekşilik anlamış değilim. Kahve pusulasına göre bir daha bakacağım ama sizin de fikrinizi almak isterim @Kahveciningalaksirehberi20200728_195418.jpg
 

Kahveciningalaksirehberi

İyi Bilinen Üye
Kavrumun 7.günü. 50 gram suyla 30 sn rao yapmadan blooming yaptım. Ardından 45'e kadar 100 ml su döktüm. 1:00 civarı da kalan 100 ml'yi dökmeye başladım. Sonlara doğru ufak bir rao yaptım. Açıkcası uzun sürsün diye uğraştım ama çabuk süzüldü su. Fincan ise şöyle.
Her zamanki gibi. İlk yudumda yalnız ve sert bir acılık. Ondan sonra ise acılık boğazda kalıyor,dile tesir etmiyor. Onun yerine dilimde ekşilik hakim oluyor. Öbür kahveler kadar değil ama bariz miktarda ekşi. Fincanın yarısındayım,yudum aldığımda genizde ve ağızda bariz bir ekşilik oluşuyor. Acılık ise yutkunduktan sonra dilde ve damakta hafiften belli oluyor. Fincan sonunda ise tuzluluk ve ekşilik,gerçekten içilemez bir hal alıyor. Son yudumu büyük zorlukla aldım,yüzümü ekşitti. Artık can sıkıcılıktan ziyade ilginç bir hale büründü bu durum benim için,içtiğim tüm kahvelerde yukarıda yazdıklarımı sektirmeden sırayla yaşıyorum. Neden ilk yudumda acılık varken sonlarda sadece ekşilik anlamış değilim. Kahve pusulasına göre bir daha bakacağım ama sizin de fikrinizi almak isterim @KahveciningalaksirehberiEkli dosyayı görüntüle 3646

Düzensiz extraction = channeling diyebilirim. V60 çok nazlı ekipman 🤷🏼‍♂️ Ama iyi demlenince daha iyi bir ekipman düşünemiyorum.
 

elbatin

İyi Bilinen Üye
Konum
Ardahan-Ankara
İsim
Abdullah Batın GÖFER
Daha fazla  
İsim
Abdullah Batın GÖFER
Değirmen
Timemore Chestnut C2
Ekipmanlar
Hario V60,French Press
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ardahan-Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Ardahan Merkez
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Ankara Bahçelievler
Düzensiz extraction = channeling diyebilirim. V60 çok nazlı ekipman 🤷🏼‍♂️ Ama iyi demlenince daha iyi bir ekipman düşünemiyorum.
Çözümü için ne yapabilirim? Blooming esnasında rao mu yapsam? Pusulaya göre extraction arttırıp kahve azaltmam lazım. Suyu mu arttırsam kahveyi mi azaltsam?
 

elbatin

İyi Bilinen Üye
Konum
Ardahan-Ankara
İsim
Abdullah Batın GÖFER
Daha fazla  
İsim
Abdullah Batın GÖFER
Değirmen
Timemore Chestnut C2
Ekipmanlar
Hario V60,French Press
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ardahan-Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Ardahan Merkez
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Ankara Bahçelievler

elbatin

İyi Bilinen Üye
Konum
Ardahan-Ankara
İsim
Abdullah Batın GÖFER
Daha fazla  
İsim
Abdullah Batın GÖFER
Değirmen
Timemore Chestnut C2
Ekipmanlar
Hario V60,French Press
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ardahan-Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Ardahan Merkez
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Ankara Bahçelievler
Bence çekirdeği cupping yapmanız gerek. Çekirdeğin ne karakteristikte olduğunu anlamak adına. Cupping’de de beğenmediyseniz sorun suda veya öğütücüde (ki genelde %98 suda oluyor)
Tamam o zaman,Tabu Burka için bekliyordum,yarın 9.günü olacak. Tüm kahveleri cupping ile test edeyim. Cupping oranını 3 gram kahve,50 mililitre su olarak alıyordum ama miktar düşüklüğünden dolayı profillerde ve tatta sıkıntı çıkarır mı?
 
İsim
Ahmet ÖZTÜRK
Daha fazla  
İsim
Ahmet ÖZTÜRK
Bence çekirdeği cupping yapmanız gerek. Çekirdeğin ne karakteristikte olduğunu anlamak adına. Cupping’de de beğenmediyseniz sorun suda veya öğütücüde (ki genelde %98 suda oluyor)
Öğütülen çekirdeklerin fotoğrafı buraya atılsa acaba sorunun değirmenden alakalı olup olmadığı anlaşılır mı? Su uludağ premium, değirmen molent g50 (36 ve 30 click) 40 sn. blooming 1.30 gibi 16 g kahve 250 ml su ve ekşi bir tat.
Açıkçası hangi aralıkta çekirdekleri çekmem gerektiğini tam olarak belirleyemedim.
 

elbatin

İyi Bilinen Üye
Konum
Ardahan-Ankara
İsim
Abdullah Batın GÖFER
Daha fazla  
İsim
Abdullah Batın GÖFER
Değirmen
Timemore Chestnut C2
Ekipmanlar
Hario V60,French Press
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ardahan-Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Ardahan Merkez
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Ankara Bahçelievler
Öğütülen çekirdeklerin fotoğrafı buraya atılsa acaba sorunun değirmenden alakalı olup olmadığı anlaşılır mı? Su uludağ premium, değirmen molent g50 (36 ve 30 click) 40 sn. blooming 1.30 gibi 16 g kahve 250 ml su ve ekşi bir tat.
Açıkçası hangi aralıkta çekirdekleri çekmem gerektiğini tam olarak belirleyemedim.
Molent konusuna bir göz gezdirebilirsiniz aralıkları için. Ekşi ise inceltebilirsiniz.
 

Kahveciningalaksirehberi

İyi Bilinen Üye
Tamam o zaman,Tabu Burka için bekliyordum,yarın 9.günü olacak. Tüm kahveleri cupping ile test edeyim. Cupping oranını 3 gram kahve,50 mililitre su olarak alıyordum ama miktar düşüklüğünden dolayı profillerde ve tatta sıkıntı çıkarır mı?

3 mü? Minimum 10g, sıcaklık çok hafife alınan bir konu nedense :)


Öğütülen çekirdeklerin fotoğrafı buraya atılsa acaba sorunun değirmenden alakalı olup olmadığı anlaşılır mı? Su uludağ premium, değirmen molent g50 (36 ve 30 click) 40 sn. blooming 1.30 gibi 16 g kahve 250 ml su ve ekşi bir tat.
Açıkçası hangi aralıkta çekirdekleri çekmem gerektiğini tam olarak belirleyemedim.

İnternet üzerinden öğütüm boyutu tartışmak sonuçsuz hocam
 

nuclearmoonrise

İyi Bilinen Üye
Tamam o zaman,Tabu Burka için bekliyordum,yarın 9.günü olacak. Tüm kahveleri cupping ile test edeyim. Cupping oranını 3 gram kahve,50 mililitre su olarak alıyordum ama miktar düşüklüğünden dolayı profillerde ve tatta sıkıntı çıkarır mı?

Cupping i bilmem ama demlemelerinizi bir de rao spin olmadan yapar mısınız? Ben de bu aralar bazen hazır bazen kafama göre bi demleme oluşturup onu deniyorum ama rao yapmıyorum. Kahvenizdeki acılık düzgün gerçekleşmeyen bloomingden kaynaklanıyor olabilir ben acılığın bu iki faktörden kaynaklı olabileceğini düşünüyorum.
 

elbatin

İyi Bilinen Üye
Konum
Ardahan-Ankara
İsim
Abdullah Batın GÖFER
Daha fazla  
İsim
Abdullah Batın GÖFER
Değirmen
Timemore Chestnut C2
Ekipmanlar
Hario V60,French Press
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ardahan-Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Ardahan Merkez
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Ankara Bahçelievler
Cupping i bilmem ama demlemelerinizi bir de rao spin olmadan yapar mısınız? Ben de bu aralar bazen hazır bazen kafama göre bi demleme oluşturup onu deniyorum ama rao yapmıyorum. Kahvenizdeki acılık düzgün gerçekleşmeyen bloomingden kaynaklanıyor olabilir ben acılığın bu iki faktörden kaynaklı olabileceğini düşünüyorum.
Blooming evresinde rao yapmıyorum zaten. Sonlara doğru ufak bir spin yapıyorum.
 

Enzo

İyi Bilinen Üye
Konum
İstanbul
İsim
İl
Daha fazla  
İsim
İl
Espresso Makinesi
Lelit
Değirmen
Comandante c40
Ekipmanlar
, kalita 185 dripper, hario v60 plastik, aeropress ve french press
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Az önce bu kahveyi denedim
27 klik cmd
95 derece su Nestle
20 gr kahve 300 ml su
1+1+1 yöntimi ile demleme yaptım toplam süre 3.00 dakika
100 ml bloom 1 dk
100 ml döküş 1 dk
100 ml döküş 1 dk ve kaşıkla karıştırma bitiş

Temiz bir fincan çıktı bu şekilde dene istersen @elbatin
 

elbatin

İyi Bilinen Üye
Konum
Ardahan-Ankara
İsim
Abdullah Batın GÖFER
Daha fazla  
İsim
Abdullah Batın GÖFER
Değirmen
Timemore Chestnut C2
Ekipmanlar
Hario V60,French Press
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ardahan-Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Ardahan Merkez
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Ankara Bahçelievler
Deneyeceğim,teşekkürler!
 

Leylifer

İyi Bilinen Üye
Konum
Balıkesir
İsim
Furkan
Zannedersem şu an en büyük sıkıntımız timemore ve comandante değirmenlerin molent değirmende kaç click'e tekabül ettiği.

Web üzerinde hangi büyüklükte kahve öğütümünün nasıl tanımlandığını hangi demleme yönteminde o büyüklüğün kullanıldığını öğrenirseniz, ezber ölçülere mahkum kalmadan, aşağı yukarı küçük revizyonlarla (çekirdekten maksimumu almaya odaklanarak) doğru sonuca ulaşabilirsiniz. Onun dışında size kim ne dese %100 doğru bir sonuç vermeyecek.

Bunun dışında, Molent'te 35-36 click başlangıç için doğru bir aralık olabilir. Sonrası sizin deneyimlerinize ve çekirdeğin özelliklerine bağlı biraz.


Coffee-Grind-Sizes[1].jpg
 
İsim
Ahmet ÖZTÜRK
Daha fazla  
İsim
Ahmet ÖZTÜRK
Molent G50 35 klik
1'e 19 oran toplam su 230
V60, 3.10 demleme süresi
60 g. su ile 45 sn blooming
Sonuç: Dün var 1'e 16 oranında yaptığım Peru el remanzo'daki bariz ekşilik ortadan kayboldu. Ne ekşi ne de acı bir tat aldım. Yumuşak içimli bir kahve oldu ama hala meyve aromalarını alamadım. Acaba işin ehli arkadaşlar nasıl bir yönlendirmede bulunur. Ne yapmalıyım?
 
Üst