• Temmuz Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Temmuz ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Vitus Coffee & Roastery olarak seçildi. Bu konudan Temmuz ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffee Departmen / Peru - El Remanzo (Organik) \ Tadım ve Reçeteler

mvscoffee

Üye
Konum
İzmir
İsim
Uğur Tunçer
Daha fazla  
İsim
Uğur Tunçer
Espresso Makinesi
Cafflano Kompresso
Değirmen
Comandante c40
Ekipmanlar
V60, Kalita, Aeropress, Indian Woodneck, Syphon, French Press,Decanter v60
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Buca
Twitter
mvscoffee
Arkadaşlar Selam.
Bir toplu kahve alımı etkinliğimizide sonlandırmış bulunuyoruz.
Kahveleriniz ellerinize ulaştıktan ve deg sürelerini bitirdikten sonra buraya fikir ve yorumlarınızı bekliyoruz :)

Afiyet olsun. Temiz fincan ile kalın.
 
Kahve: Coffee Department - Peru El Remanzo
Oran: 16.4gr/258ml
Su: 92° Taşdelen Su
Öğütme: Timemore 20klik
Reçete: 45sn 50gr Blooming + 1:20'ye kadar tek döküş
Bitiş: 2:37
Başlangıçta kayısı baskın, soğudukça ezmeden ziyade çiğ badem tadı aldım ben. Narenciye asiditesi bitişte vuruyor. İlginç bir kahve, başta hiç asidite yokken sonda bayağı aldım. Hiç benlik bir kahve değilmiş gibi geldi. Degassing'i bekleyip bir daha tadacağım.

Bu arada bugüne kadar aldığım kahveler içerisinde en güzel kokan kahveydi. Kutuyu açar açmaz bütün odayı meyve kokuları sardı🤩

Günün Kahvesinde paylaştım burada da kalsın :)
 
Yöntem:V60
Oran:15,5 gram kahve 250 mililitre su
Su;Erikli Uludağ
Öğütme:Timemore 19 klik
Bitiş:2.20
Kavrumun 7.günü. 50 gram suyla 30 sn rao yapmadan blooming yaptım. Ardından 45'e kadar 100 ml su döktüm. 1:00 civarı da kalan 100 ml'yi dökmeye başladım. Sonlara doğru ufak bir rao yaptım. Açıkcası uzun sürsün diye uğraştım ama çabuk süzüldü su. Fincan ise şöyle.
Her zamanki gibi. İlk yudumda yalnız ve sert bir acılık. Ondan sonra ise acılık boğazda kalıyor,dile tesir etmiyor. Onun yerine dilimde ekşilik hakim oluyor. Öbür kahveler kadar değil ama bariz miktarda ekşi. Fincanın yarısındayım,yudum aldığımda genizde ve ağızda bariz bir ekşilik oluşuyor. Acılık ise yutkunduktan sonra dilde ve damakta hafiften belli oluyor. Fincan sonunda ise tuzluluk ve ekşilik,gerçekten içilemez bir hal alıyor. Son yudumu büyük zorlukla aldım,yüzümü ekşitti. Artık can sıkıcılıktan ziyade ilginç bir hale büründü bu durum benim için,içtiğim tüm kahvelerde yukarıda yazdıklarımı sektirmeden sırayla yaşıyorum. Neden ilk yudumda acılık varken sonlarda sadece ekşilik anlamış değilim. Kahve pusulasına göre bir daha bakacağım ama sizin de fikrinizi almak isterim @Kahveciningalaksirehberi20200728_195418.jpg
 
Kavrumun 7.günü. 50 gram suyla 30 sn rao yapmadan blooming yaptım. Ardından 45'e kadar 100 ml su döktüm. 1:00 civarı da kalan 100 ml'yi dökmeye başladım. Sonlara doğru ufak bir rao yaptım. Açıkcası uzun sürsün diye uğraştım ama çabuk süzüldü su. Fincan ise şöyle.
Her zamanki gibi. İlk yudumda yalnız ve sert bir acılık. Ondan sonra ise acılık boğazda kalıyor,dile tesir etmiyor. Onun yerine dilimde ekşilik hakim oluyor. Öbür kahveler kadar değil ama bariz miktarda ekşi. Fincanın yarısındayım,yudum aldığımda genizde ve ağızda bariz bir ekşilik oluşuyor. Acılık ise yutkunduktan sonra dilde ve damakta hafiften belli oluyor. Fincan sonunda ise tuzluluk ve ekşilik,gerçekten içilemez bir hal alıyor. Son yudumu büyük zorlukla aldım,yüzümü ekşitti. Artık can sıkıcılıktan ziyade ilginç bir hale büründü bu durum benim için,içtiğim tüm kahvelerde yukarıda yazdıklarımı sektirmeden sırayla yaşıyorum. Neden ilk yudumda acılık varken sonlarda sadece ekşilik anlamış değilim. Kahve pusulasına göre bir daha bakacağım ama sizin de fikrinizi almak isterim @KahveciningalaksirehberiEkli dosyayı görüntüle 3646

Düzensiz extraction = channeling diyebilirim. V60 çok nazlı ekipman 🤷🏼‍♂️ Ama iyi demlenince daha iyi bir ekipman düşünemiyorum.
 
Bence çekirdeği cupping yapmanız gerek. Çekirdeğin ne karakteristikte olduğunu anlamak adına. Cupping’de de beğenmediyseniz sorun suda veya öğütücüde (ki genelde %98 suda oluyor)
Tamam o zaman,Tabu Burka için bekliyordum,yarın 9.günü olacak. Tüm kahveleri cupping ile test edeyim. Cupping oranını 3 gram kahve,50 mililitre su olarak alıyordum ama miktar düşüklüğünden dolayı profillerde ve tatta sıkıntı çıkarır mı?
 
Bence çekirdeği cupping yapmanız gerek. Çekirdeğin ne karakteristikte olduğunu anlamak adına. Cupping’de de beğenmediyseniz sorun suda veya öğütücüde (ki genelde %98 suda oluyor)
Öğütülen çekirdeklerin fotoğrafı buraya atılsa acaba sorunun değirmenden alakalı olup olmadığı anlaşılır mı? Su uludağ premium, değirmen molent g50 (36 ve 30 click) 40 sn. blooming 1.30 gibi 16 g kahve 250 ml su ve ekşi bir tat.
Açıkçası hangi aralıkta çekirdekleri çekmem gerektiğini tam olarak belirleyemedim.
 
Öğütülen çekirdeklerin fotoğrafı buraya atılsa acaba sorunun değirmenden alakalı olup olmadığı anlaşılır mı? Su uludağ premium, değirmen molent g50 (36 ve 30 click) 40 sn. blooming 1.30 gibi 16 g kahve 250 ml su ve ekşi bir tat.
Açıkçası hangi aralıkta çekirdekleri çekmem gerektiğini tam olarak belirleyemedim.
Molent konusuna bir göz gezdirebilirsiniz aralıkları için. Ekşi ise inceltebilirsiniz.
 
Tamam o zaman,Tabu Burka için bekliyordum,yarın 9.günü olacak. Tüm kahveleri cupping ile test edeyim. Cupping oranını 3 gram kahve,50 mililitre su olarak alıyordum ama miktar düşüklüğünden dolayı profillerde ve tatta sıkıntı çıkarır mı?

3 mü? Minimum 10g, sıcaklık çok hafife alınan bir konu nedense :)


Öğütülen çekirdeklerin fotoğrafı buraya atılsa acaba sorunun değirmenden alakalı olup olmadığı anlaşılır mı? Su uludağ premium, değirmen molent g50 (36 ve 30 click) 40 sn. blooming 1.30 gibi 16 g kahve 250 ml su ve ekşi bir tat.
Açıkçası hangi aralıkta çekirdekleri çekmem gerektiğini tam olarak belirleyemedim.

İnternet üzerinden öğütüm boyutu tartışmak sonuçsuz hocam
 
Tamam o zaman,Tabu Burka için bekliyordum,yarın 9.günü olacak. Tüm kahveleri cupping ile test edeyim. Cupping oranını 3 gram kahve,50 mililitre su olarak alıyordum ama miktar düşüklüğünden dolayı profillerde ve tatta sıkıntı çıkarır mı?

Cupping i bilmem ama demlemelerinizi bir de rao spin olmadan yapar mısınız? Ben de bu aralar bazen hazır bazen kafama göre bi demleme oluşturup onu deniyorum ama rao yapmıyorum. Kahvenizdeki acılık düzgün gerçekleşmeyen bloomingden kaynaklanıyor olabilir ben acılığın bu iki faktörden kaynaklı olabileceğini düşünüyorum.
 
Cupping i bilmem ama demlemelerinizi bir de rao spin olmadan yapar mısınız? Ben de bu aralar bazen hazır bazen kafama göre bi demleme oluşturup onu deniyorum ama rao yapmıyorum. Kahvenizdeki acılık düzgün gerçekleşmeyen bloomingden kaynaklanıyor olabilir ben acılığın bu iki faktörden kaynaklı olabileceğini düşünüyorum.
Blooming evresinde rao yapmıyorum zaten. Sonlara doğru ufak bir spin yapıyorum.
 
Az önce bu kahveyi denedim
27 klik cmd
95 derece su Nestle
20 gr kahve 300 ml su
1+1+1 yöntimi ile demleme yaptım toplam süre 3.00 dakika
100 ml bloom 1 dk
100 ml döküş 1 dk
100 ml döküş 1 dk ve kaşıkla karıştırma bitiş

Temiz bir fincan çıktı bu şekilde dene istersen @elbatin
 
Zannedersem şu an en büyük sıkıntımız timemore ve comandante değirmenlerin molent değirmende kaç click'e tekabül ettiği.

Web üzerinde hangi büyüklükte kahve öğütümünün nasıl tanımlandığını hangi demleme yönteminde o büyüklüğün kullanıldığını öğrenirseniz, ezber ölçülere mahkum kalmadan, aşağı yukarı küçük revizyonlarla (çekirdekten maksimumu almaya odaklanarak) doğru sonuca ulaşabilirsiniz. Onun dışında size kim ne dese %100 doğru bir sonuç vermeyecek.

Bunun dışında, Molent'te 35-36 click başlangıç için doğru bir aralık olabilir. Sonrası sizin deneyimlerinize ve çekirdeğin özelliklerine bağlı biraz.


Coffee-Grind-Sizes[1].jpg
 
Molent G50 35 klik
1'e 19 oran toplam su 230
V60, 3.10 demleme süresi
60 g. su ile 45 sn blooming
Sonuç: Dün var 1'e 16 oranında yaptığım Peru el remanzo'daki bariz ekşilik ortadan kayboldu. Ne ekşi ne de acı bir tat aldım. Yumuşak içimli bir kahve oldu ama hala meyve aromalarını alamadım. Acaba işin ehli arkadaşlar nasıl bir yönlendirmede bulunur. Ne yapmalıyım?
 
Geri
Üst