• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffee Departmen / El Salvador - La Majada \ Tadım ve Reçete

mvscoffee

Üye
Konum
İzmir
İsim
Uğur Tunçer
Daha fazla  
İsim
Uğur Tunçer
Espresso Makinesi
Cafflano Kompresso
Değirmen
Comandante c40
Ekipmanlar
V60, Kalita, Aeropress, Indian Woodneck, Syphon, French Press,Decanter v60
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Buca
Twitter
mvscoffee
Arkadaşlar selam.
Bu ayki alımımız sona erdi. Kargolarınız sizlere ulaştıktan sonra demlediğiniz kahveler hakkında yorumlarınızı bekliyoruz.

Afiyet olsun. Temiz fincan ile kalın :)
 
Kavrum tarihi:21 Temmuz
Demleme yöntemi:French press
Öğütüm:Timemore C2 24 klik
Su:Erikli Uludağ
Oran:16 gram kahve,245 mililitre su
Hoffmann reçetesi ile demledim bu kahveyi. İmmersion yöntemlerle güzel sonuçlar verdiğini duymuştum. Kaynar kaynamaz ocaktan aldım suyu,kahvenin üstünü örtecek şekilde su döküp 5-10 saniye elimle döndürdüm. Sonra 245 mililitreye tamamladım. Üstte oluşan kabuğu seramik bir kaşıkla nazikçe kırıp 4.dakikaya kadar bekledim. 4.dakikada tekrar nazikçe kabuğu kırdım. Sonrasında 5 dakika daha bekledim. 9.dakikada pistonu taktım,9:52'de tüm kahve fincandaydı. Biraz modifiye bir Hoffmann metodu oldu. İlk yudum karmakarışık duygular uyandırdı,ekşiliğin ve acılığın mükemmel ahengi:/ İkinci yudumdan itibaren acılık kayboldu. Soğudukça da bir şey değişmedi,hala ekşi. Öyle içilemeyecek kadar kötü değil ama çikolata,fındık,karamel ya da tatlılık yok,sadece ekşilik var. Nedenini çözemedim,24 klik gözüme ince gözüktü,9 dakika çok yüksek bir süre,bu şartlarda nasıl ekşi oluyor anlamadım,altıncı günü kahvenin,degassingin bir etkisi olabilir mi bilmiyorum. Deneyenler var ise yardım çağrısında bulunuyorum:)
Herkese sağlıklı günler: )
 
20 temmuz kavrum c2 - 24 klik kipa su ile 10 dakika demledim. 15/250 oran.

La majada sevdiğim bir kahveydi william's roastery den almıştım daha önce ama french press ile hiç denememiştim. Bende ekşilik veya acılık yok ama kahvesi az olmuş, tat da yok. 30 sn blooming yaptım sonra 15 20 saniyede suyu tamamladım. French press in etrafına bir havlu sarıyorum ben çünkü 8-10 dakika uzun bir süre. Kahveyi 2-3 gram artırarak lezzetli bi kahve olacağını düşünüyorum.
 
20 temmuz kavrum c2 - 24 klik kipa su ile 10 dakika demledim. 15/250 oran.

La majada sevdiğim bir kahveydi william's roastery den almıştım daha önce ama french press ile hiç denememiştim. Bende ekşilik veya acılık yok ama kahvesi az olmuş, tat da yok. 30 sn blooming yaptım sonra 15 20 saniyede suyu tamamladım. French press in etrafına bir havlu sarıyorum ben çünkü 8-10 dakika uzun bir süre. Kahveyi 2-3 gram artırarak lezzetli bi kahve olacağını düşünüyorum.
Biraz daha beklesin,sonra tekrar deneyeceğim. Dediğiniz gibi kahve miktarını arttırayım. Ben sıcaklık ile ilgili bir sıkıntı yaşamadım,200 ml civarı suyu kaynatıp önce fp'ye döküyorum,sonra pistonu süt köpürtür gibi sıcak suda çırpıyorum. Ardından bardağa aktarıyorum,demleme sonuna kadar bardakta kalıyor.
 
Bir paketi açmak için ne kadar beklersem bekleyeyim açıp ilk yaptığım kahve isli oluyor sanki. Dün gece açıp yine bunu hissettim. Bu sabah yaptığım daha iyiydi.
Melitta \__/ 1-16 oran
93 derece su 2:30dk demleme süresi
Gövdesinin güzelliğiyle öne çıkıyor sanırım. Çikolata karakteristiği bariz. Tatlılık için son yudumları beklemem gerekti, hala biraz gazı var. Yıkanmış kahveler için 94 ile başlıyordum demlemeye ama sanırım bu kahveye çok geldi 93 yaptım o yüzden. Aklımda 92 derece su kullanıp süreyi 3dk ya çekmek var
 
Uzun süredir güzel El Salvador içmemiştim. Bu iyi oldu.
2 gün önce kendi paketinden şişeye aldım. Bu sabah Japanese v60 olarak demledim. Maalesef öğütülmüş olarak alıyorum. 18 gram kahve, 150 gram buz, 150 ml su. 40 ml ön demleme 35. saniyede ikinci döküş. Toplam 3 döküş yaptım +50 +50 olarak. Bitiş 2.25.
Tarife iyi diyemem ama El Salvador'a olan önyargımı kırdı diyebilirim. Kahveyle kalın.
 
Öğütüm:Timemore 20 klik
Su:Uludağ Premium
Oran:25 gram kahve 400 mililitre su
Yöntem:V60

Öncelikle herkese iyi bayramlar. Bayram sabahı gune klasik yine kahveyle basliyorum.
55g su ile 45 sn blooming, ardindan 2 döküş ile 1.45 bitirme sonrası ufak bir rao spin, 3.10 da demleme tamamlandi. Hario 100 luk genis poset kagidi kullandim.
Kahveyi oguturken cikolata kokusu her yere yayıldı. Tadı oldukça sert. Ben aroma alamadim. Klasik makinede demlenen malum 2. Nesil kahvecilerden aldigimiz filtre kahve tadi vardı. Kahve oranını azaltıp tekrar deneyecegim. Bu kahve çekirdeği oguturken fazla kavrulmuş hissi verdi. Daha kolu çevirmeden sanki cekirdekler dağılıyordu. Ogutulmus kahveyi degirmene tekrar atmışım gibi hic guc direnc uygulamadan kahveler dağıldı
 
Son düzenleme:
bu sabah moccamaster ile demledim. en ufak bir acılık veya ekşi tadın olmadığı ve çikolata tadının baskın olduğu gayet güzel bir kahveyle güne başladım. fazla düz denilmesinin nedeni çikolata dışında farklı tadların oluşmaması sanırım..gün içerisinde tekrar demleyerek misafirlerime de ikram ettim onlardan da epey olumlu geri dönüş aldım. yarın V60 ve aeropress'le de deneyeceğim..
 
Timemore 19 klik
Kipa su 15 gr/245 ml
V60
14. gün

45 ml su ile 45 saniye blooming sonrası 10 saniyede 120 ml su ekledim. 1:30 da 80 ml suyu yine 10 saniyede döktüm ve demleme 2:25 te bitti. Bu sefer en ufak bir ekşi tatın olmadığı asiditen olabildiğince uzak o aradığım tada ulaştım. Çikolata mı tadıyor belki ama bunun o klasik kahve lezzeti için çok iyi bir örnek oluşturduğunu söyleyebilirim. 1 hafta kadar sonra çekirdeğin daha tatlılaşacağını sanıyorum ama elimde 20 gram ancak kaldı o kadar bekleyebilir miyim bilmem.
 
La Majada - Espresso Kavrum
Yöntem: Manuel Espresso
Alet: Cafflano Kompresso
Oran 15-60
Su Sıcaklığı: 98 Derece
Süre: 10 Sn Pre inf. - 20 Saniye basma
Çıktı 24 Ml.

Tadım Notaları: Oldukça gövdeli ve yoğun bir espresso elde ettim kakao ve çikolata oldukça yoğun ekşilik hiç yok. Espressoda klasikçileri üzmeyecek güzel bir çekirdek. Soğuk Latte Vb İçeceklerlede güzel uyum sağlıyor.
 
Çekirdeği bugün açtım.
V60-15/240
92° abant geyiktepe
CMD 18 klik, bitiş 3dk
Gayet güzel, çikolata ve karamelin yanında fındık notasını da baya baya hissettiren, yüksek gövdeli, demlendikten sonra ilk sıcaklıkta asiditeyi hissettiren ama çabuk kaybeden, fincan boyunca ve bitișinde güzel bir kahve içtiğini damakta hissettiren kompleks olmayan düz ama güzel bir kahve.
 
Merhaba molent g50 ile bu kahveyi v60 demlemek niyetindeyim, hangi klik aralığını kullanmalıyım?
 
Geri
Üst