Hoffmann reçetesi ile demledim bu kahveyi. İmmersion yöntemlerle güzel sonuçlar verdiğini duymuştum. Kaynar kaynamaz ocaktan aldım suyu,kahvenin üstünü örtecek şekilde su döküp 5-10 saniye elimle döndürdüm. Sonra 245 mililitreye tamamladım. Üstte oluşan kabuğu seramik bir kaşıkla nazikçe kırıp 4.dakikaya kadar bekledim. 4.dakikada tekrar nazikçe kabuğu kırdım. Sonrasında 5 dakika daha bekledim. 9.dakikada pistonu taktım,9:52'de tüm kahve fincandaydı. Biraz modifiye bir Hoffmann metodu oldu. İlk yudum karmakarışık duygular uyandırdı,ekşiliğin ve acılığın mükemmel ahengi:/ İkinci yudumdan itibaren acılık kayboldu. Soğudukça da bir şey değişmedi,hala ekşi. Öyle içilemeyecek kadar kötü değil ama çikolata,fındık,karamel ya da tatlılık yok,sadece ekşilik var. Nedenini çözemedim,24 klik gözüme ince gözüktü,9 dakika çok yüksek bir süre,bu şartlarda nasıl ekşi oluyor anlamadım,altıncı günü kahvenin,degassingin bir etkisi olabilir mi bilmiyorum. Deneyenler var ise yardım çağrısında bulunuyorumKavrum tarihi:21 Temmuz
Demleme yöntemi:French press
Öğütüm:Timemore C2 24 klik
Su:Erikli Uludağ
Oran:16 gram kahve,245 mililitre su
Biraz daha beklesin,sonra tekrar deneyeceğim. Dediğiniz gibi kahve miktarını arttırayım. Ben sıcaklık ile ilgili bir sıkıntı yaşamadım,200 ml civarı suyu kaynatıp önce fp'ye döküyorum,sonra pistonu süt köpürtür gibi sıcak suda çırpıyorum. Ardından bardağa aktarıyorum,demleme sonuna kadar bardakta kalıyor.20 temmuz kavrum c2 - 24 klik kipa su ile 10 dakika demledim. 15/250 oran.
La majada sevdiğim bir kahveydi william's roastery den almıştım daha önce ama french press ile hiç denememiştim. Bende ekşilik veya acılık yok ama kahvesi az olmuş, tat da yok. 30 sn blooming yaptım sonra 15 20 saniyede suyu tamamladım. French press in etrafına bir havlu sarıyorum ben çünkü 8-10 dakika uzun bir süre. Kahveyi 2-3 gram artırarak lezzetli bi kahve olacağını düşünüyorum.
Öğütüm:Timemore 20 klik
Su:Uludağ Premium
Oran:25 gram kahve 400 mililitre su
Yöntem:V60