• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffea Circulor Nicaragua Cambalache Tadım Notları ve Reçeteler

NoDRaC

Üye
Yönetici
Editör
Konum
İstanbul
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
V60, Chemex, Kalita, Melodrip
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
Kasım ayı için aldığımız kahvelerin reçetelerini ve tadım notlarını bu başlık altında konuşabiliriz.

“Cambalache is translating flavors of emphasized Nicaraguan natural terroir straight into the final brewed cup."

Daniel
Home brewer, Gothenburg, Sweden

SCA SCORE 86.50

FLAVOR ALGORITHM AND DESIGN Ivica Cvetanovski

Roasted light based on convection and moderate heat application with world class skill and care. Moderate roast, high front up heat that subsides and a sensational aroma of honey follows us through to the first crack and we shortly afterwards finish the roast.

GENESIS

ProducerAbner Samuel Zavala González
CountryNicaragua
RegionDipilto, Las Manos, Nueva Segovia
Altitude1,300-1,400 masl
VarietalCaturra
ProcessWashed
Lot size138kg
Trade9.19 USD/kg

SENSORY EXPERIENCE

AromaCaramel, Chocolate, Nutmeg
FlavorAlmond, Cane sugar, Honey, Orange
AftertasteCocoa, Orange, Long
AcidityMalic, Orange, Medium
BodyRound, Soft, Mid
BalanceUniform

SYNOPSIS

Samuel has many goals for himself and his farm: creating a self-sustainable farm using eco-friendly inputs. He also wishes to see his farm grow and be able to help people in his community by providing job opportunities.

The Zavala family decided to make the move into specialty coffee as they started to participate in Cup of Excellence (CoE). They placed well in every competition each year they participated. CoE has allowed the family to continuously upgrade their plantations, increase the salaries of co-workers and initiated direct relationships with their buyers. Cambalache will keep striving, year-after-year, to obtain higher cup quality to be recognized all over the world.

Harvesting occurs during December and March each year. The cherries of this Caturra are hand picked, moved to the wet mill, pulped and then wet fermented for 10-12 hours. After the fermentation, the coffee is washed and dried 4-5 days until 11% humidity is reached, then sent to the dry mill for hulling and quality control before export.

Samuel is now experimenting with new varieties on the newer plantations in order to diversify his farm. The family invested in a new wet mill so that they could have more space for experimental processing protocols.

BREWING RECOMMENDATIONS

Our World Brewers Cup recipe for V60 “1:1:1”: 20g coffee. 300g of water. 100g of 20 second pours in 3 total pours at 0:00, 1:00 and last pour at 2:00. Finish at 3:00. Adjust only grind size and water temperature.

WATER RECOMMENDATIONS

Use water with balanced mineral content to optimize flavor and character. Keep Total Dissolved Solids (TDS) between 25-50 ppm or mg/l. We advise a temperature between 93-95°C for the best brewing experience.

Made by Nicaragua

Finished in Scandinavia
 
Yöntem: Türk Kahvesi
Makine: Sinbo Tk Makinesi
Su: Pınar Madran
Su sıcaklığı: Oda sıcaklığı
Gramaj: 18 /140 ml ( 2 fincan)
Değirmen: Cmd Red Clix 9. Çentik
Pazar akşamının kapanışında hanımın ricasıyla Türk kahvesi içelim dedik. Çekirdeğin TK performansını merak ettiğim için kolları sıvadım.
Lezzet olarak Türk kahvesine yakıştığı söylenebilir. Karamel ve kakao tatları klasik bir Amerikalı olarak ön planda. Fakat bu çekirdekte telve daha fazla gibi geldi. Yani çekirdeğin özkütlesi daha hafif sanki. Dert değil tabii. Fincana biraz daha erken veda ediyoruz sadece :)

Sonuç olarak Türk kahvesindeki performansını beğendim. Potansiyeli olan bir çekirdek. Kaliteli bakır bir cezveyle daha iyi sonuçlar alınması mümkün.
 
Unutmamak için not almışım 😂 Demlediğimde çok keyif alarak içtiğim bir kahveydi ama şu an detaylarını hatırlamıyorum.
 

Ekli dosyalar

  • 2F3FF916-2B6F-4123-8F8C-C4DA7E6AB5A0.png
    2F3FF916-2B6F-4123-8F8C-C4DA7E6AB5A0.png
    89.7 KB · Görüntüleme: 92
1:1:1 ile 20/300 demleme yaptım.
Gövdeli klasik g.amerika kahvesi. Diğer iki paketteki lezzet çıtaso çok yükselince bu biraz onlara nazaran yavan kaldı diyebilirim.
 
Vasatın da altında bir kahve tecrübesi oldu benim için bu kahve.

Muhtemelen ben başarılı demleyemedim bilemiyorum ancak yerli firmalardan bundan daha lezzetli çok sayıda kahve içmişimdir bu sene.

Umarım diğer arkadaşlar benim alamadığım verimi almışlardır bu kahveden.
 
Vasatın da altında bir kahve tecrübesi oldu benim için bu kahve.

Muhtemelen ben başarılı demleyemedim bilemiyorum ancak yerli firmalardan bundan daha lezzetli çok sayıda kahve içmişimdir bu sene.

Umarım diğer arkadaşlar benim alamadığım verimi almışlardır bu kahveden.
Bu kahve için bende aynı şeyleri düşünüyorum. Ancak üç kahvenin SCA puanlarına bakıldığında bir skala oluşturulmuş. Shewadan çok memnun kaldım. Elgon çiçeksi ve kokusu muhteşem. Taş çıkacak korkusuyla demlesemde memnunum. Ama cambalache maalesef çok sıradan. Her türlü demleme yaptım ancak bitter çikolatadan öteye gidemedim.
 
Ben de delter, v60 ve kalita ile farklı reçetelerle denedim ve hiç memnun kalmadım. Türkiye'deki kavuruculardan farklı zamanlarda çok daha iyi Nikaragua kahveleri içmişliğim var. Ayrıca espresso kavrum Etiyopya Chaka sipariş vermiştim. Paketi bitirene kadar farklı incelik ve sıcaklıklarda denedim ama hiç memnun kalmadım. Bu iki kahve benim için tam bir hayalkırıklığı oldu.
 
Arkadaşlar bu kahve aeropress ile güzel oluyor. Harika değil ama lezzetli. Gövdeli olacak bir yöntem ile demlemek gerekiyor gövdeyi azalttığınız anda bayramda kapıya gelen çocuklara verilen cinsten en kalitesiz çikolatalar gibi kötü oluyor.
 
Aeropress ile de pek güzel bir fincan alamadım. Netice alanlar varsa tarif paylaşırlarsa makbule geçer
 
Aeropress ile de pek güzel bir fincan alamadım. Netice alanlar varsa tarif paylaşırlarsa makbule geçer
Hali hazırda gövdeli bir kahve. Aeropress ile çok yakışacağını düşünmüyorum açıkçası kendi adıma. Tabi farklı reçeteler denemekten zarar gelmez. Kahvetrip reçetesi vardı kalın öğütüm youtube’da. Oradan bakabilirsiniz.
 
  • Like
Tepkiler: mmm
Nicaragua, Comandante 18 Click, 93-95 derece arası su ( buzdağı modifiye 125 ppm), 11,5 gram kahve, 180 ml su, aeropress ters yöntem, suyu döküp 10 saniye karıştırma, 1. dakikada presslemeye başlama, 2.dakika da presslemeyi bitirme. Bu şekilde yaptığımda çok lezzetli ve özellikle after tasti çok hoş bir kahve oldu.

Toplu alım sayfasına bu tarifi yazmıştım. Bu kahveyi hep bu şekilde tükettim. Bu sırada Red Clix'te aldım, kullanan varsa Red Clix ile 35 clicktte öğüttüm. Daha detaylı açıklamak gerekirse, aeropressi ters şekle alıp kahveyi koyuyoruz ve 180 ml suyu ekliyoruz. Su eklenir eklenmez süreyi başlatıp 10 saniye iyice karıştırıyoruz. Ben aeropressin kendi çubuğu ile karıştırıyorum. Karıştırmanın bittiği saniyeden itibaren 1 dakika bekliyoruz ve düz hale getirip yaklaşık 1 dakika sürecek şekilde basıyoruz. Dediğim gibi kahve böyle gayet lezzetli oluyor ama öyle çok kompleks bir sonuç alamıyorsunuz.
 
  • Like
Tepkiler: mmm
Çoğu Kişi bu kahveyi pek beğenmedi ama benim için kötü değildi İmmersion V60 ile bloom kapalı düz demleme yaptıgımda
 
Diğer iki kahvenin yanında çok daha sıradan ve beklenen bir profil tabi ki. Yine de limitli de olsa düzgün kavrulmuş ve portakal/çikolata ile en azından bitişini güzel yapan ve damakta uzun süre kalan bir deneyimdi benim için. Kendi adıma kötü bir kahve diyemem.
 
Yorum yapmak için kahvenin bitmesini bekledim. Ben kahveyi espresso profilinde satın aldım. Paket üzerinde yazan notaları alabildiğim söyleyebilirim. En baskın tad olarak piyasada kolayca bulabileceğiniz çikolata notaları hakimdi. Ama beni en çok şaşırtan kahvenin katmanlı yapısıydı. Her yudum aldığınızda ilk bir tad sonra başka bir tad ve en son damakta kalan çikolata-kakao tadı. Benzer katmanlı yapıyı Uganda'da taddım.

@Lorenzen Bu kahveyi biraz daha yüksek ppm li bir su mesela Erikli ile demleyebilir misiniz? Benim kişisel deneyimim çikolata-kakao notalarının hakim olduğu çekirdekler düşük ppmli sularda çok kolay overextract tada ulaşıyorlar.
 
Geri
Üst