• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Eylül ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Grubuna katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Coffea Circulor Ethiopia Shewa Tadım Notları ve Reçeteler

NoDRaC

İyi Bilinen Üye
Yönetici
Editör
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
V60, Chemex, Kalita, Melodrip
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
Coffea circulor aylık alımı ile aldığımız kahveleri bu başlık altında konuşabiliriz.

“Holding a natural habitat for wildlife, one can truly understand the impact the environment has on the coffee."

Ivica Cvetanovski
Founder, Coffea Circulor, Sweden

SCA SCORE 92.75

FLAVOR ALGORITHM AND DESIGN Ivica Cvetanovski

Roasted light based on conduction and moderate heat application with world class skill and care. Extensive roast, moderate inceptive heat that decreases and a ramp that leads into a very humble crack. We focus on enhancing the expression of florals and fruity acidity.

GENESIS

ProducerGesha Village
CountryEthiopia
RegionBench Maji, Meanit Shasha Woreda, Shewa
Altitude1,973-2,069 masl
VarietalGori Gesha
ProcessNatural
Lot size30kg
Trade60.00 USD/kg

SENSORY EXPERIENCE

AromaBergamot, Jasmine, Light honey
FlavorMango, Orange, Peach, Strawberry
AftertastePapaya, Peach, Red grape, White tea, Mid
AcidityTamarind, Tartaric, Light-Mid
BodySilky, Light-Mid
BalanceSynergetic

SYNOPSIS

Gesha Village is divided into eithg sub-farms which are referred to as blocks.

The Shewa Jibabu block is facing north and is named after a mountain and a kabele which is adjacent to the farm where many of the farms consisting of Gesha Village and where many of the farmers originate from. The farm shade is an agroforestry system with a mix of indigenous shade tree varieties, the soil is classified as virgin forest, brow-red loamy soil. Temperatures are stable between 9-30C.

The village also holds natural habitats for wildlife. Several varieties of birds, wild boar, deer, cheetah, buffalo, lion, colobus monkey, hyena, porcupine, rabbit and other endemic species inhibit the village.

Gesha Village is divided into eight sub-farms which are referred to as blocks. Each is tracking the production of the three varieties (Gesha 1931, Gori Gesha and Illubabor Forest), as well as experiment with different approaches to processing and fermentation. Cherries picked from each block are tagged to indicate their origin, and through a tracking system developed in-house, each cherry is followed all the way from the mill to export.

The coffee undergoes 18 to 30 total drying days in the Gesha Village’s established natural process. A parabolic plastic cover is used in the evening for increased air-flow to the coffee.

BREWING RECOMMENDATIONS

Our World Brewers Cup recipe for V60 “1:1:1”: 20g coffee. 300g of water. 100g of 20 second pours in 3 total pours at 0:00, 1:00 and last pour at 2:00. Finish at 3:00. Adjust only grind size and water temperature.

WATER RECOMMENDATIONS

Use water with balanced mineral content to optimize flavor and character. Keep Total Dissolved Solids (TDS) between 25-50 ppm or mg/l. We advise a temperature between 93-95°C for the best brewing experience.

Made by Ethiopia
Finished in Scandinavia

Maturin

Aktif Üye
Daha fazla  
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Sakarya - Eskişehir
Kimse kıyıp içmemiş galiba :p

25 gram, 375 gr erikli su. 94 derece. Tm C2 20 klik. 1:1:1 i denedim ama kendimce modifiye edip 125 gramlık döküşler yaptım. 4. dakikada bitti.

Öncelikle paketi az önce açtım, koku muazzamdı. Direk iki paketten de memnundum ancak, Shewa sanırım bu yıl içtiklerimde ilk üçe girer. Öğütülmemiş koku kompleksti, tatlı ve meyvemsi izlenimler bırakıyordu. Bardağa da yansıdı bu durum. Aslında biraz acılık olur diye düşündüm ama oldukça ipeksi, neredeyse soğuduğu her derecede farklı bir deneyim sunan bir kahve oldu.

M

mmm

Guest
Kimse kıyıp içmemiş galiba :p

25 gram, 375 gr erikli su. 94 derece. Tm C2 20 klik. 1:1:1 i denedim ama kendimce modifiye edip 125 gramlık döküşler yaptım. 4. dakikada bitti.

Öncelikle paketi az önce açtım, koku muazzamdı. Direk iki paketten de memnundum ancak, Shewa sanırım bu yıl içtiklerimde ilk üçe girer. Öğütülmemiş koku kompleksti, tatlı ve meyvemsi izlenimler bırakıyordu. Bardağa da yansıdı bu durum. Aslında biraz acılık olur diye düşündüm ama oldukça ipeksi, neredeyse soğuduğu her derecede farklı bir deneyim sunan bir kahve oldu.
Afiyet olsun

ben her sabah kıyıp içiyorum, kaldı 30 gram 😢

irfbor

İyi Bilinen Üye
İsim
İrfan Bora
Daha fazla  
İsim
İrfan Bora
Değirmen
Comandante
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Beykoz
95* Abant su (42 ppm) , Cmd 28 click , hario 40lı filtre , 15 gr kahve 230 gr su , Plastik v60

50 gr ile blooming , 110 gr , 70 gr. Döküşlerin hepsinin arasında bir dakika bekliyoruz. Toplam demleme süresi 3dk. Döküşler yavaş değil fakat çok hızlıda değil orta şiddette.

4 ayrı reçete denedim ve kendim için şuanlık arasından en iyi sonucu aldıgım yukarıda vermiş olduğum reçete oldu. Ben totalde 240 gr demledigim için gövdesi bir tık düşük geldi ondan dolayı reçetede 230 ml olarak güncelledim oranı. Başlangıçtan bitişe kadar çok begendiğim ve pakette yazan aromaları alabildigim bir fincan oldu. Kahve serüvenime başlağımdan beri içtigim en iyi ilk 5 fincandan birisi oldugunu söyleyebilirim. Reçeteyi deneyen arkadaşlar yorumlarını paylaşırsa sevinirim.

M

mmm

Guest
kahveniz bitmeden önce, en iyi deneyimi yaşadığınız tarfinizi öğrenebilir miyim? :)
Kahvem bitti ama tarifi verebilirim 😀

19 gram kahve 300 gram su
28 klik comandante
4.2 Peak, 36mg/l gh 38 ppm su
93 derece su sıcaklığı
Plastik V60
Cafec Traditional filtre
Ivica reçetesi: 1:1:1
Bitiş: 3:24

yatağa hiçbir müdahale yok.

Comandante’yi akşamdan temizleyip havalandırıyordum.

Kahveyi hep sabah demledim. Bardağı alıp temiz havaya çıkıyordum ve orada içiyordum. Ahhh ahh ne günlerdi 😂😂

Bu tarifle hep iyi netice aldım.

Lorenzen

İyi Bilinen Üye
Kahvem bitti ama tarifi verebilirim 😀

19 gram kahve 300 gram su
28 klik comandante
4.2 Peak, 36mg/l gh 38 ppm su
93 derece su sıcaklığı
Plastik V60
Cafec Traditional filtre
Ivica reçetesi: 1:1:1
Bitiş: 3:24

yatağa hiçbir müdahale yok.

Comandante’yi akşamdan temizleyip havalandırıyordum.

Kahveyi hep sabah demledim. Bardağı alıp temiz havaya çıkıyordum ve orada içiyordum. Ahhh ahh ne günlerdi 😂😂

Bu tarifle hep iyi netice aldım.
Ben bu tarifi uygulayınca ilk döküşten sonra kahve çok fazla çöküyor, krater oluşuyor. Sizde de böyle mi?

Kdundar

İyi Bilinen Üye
İsim
Korhan Dündar
Daha fazla  
İsim
Korhan Dündar
Değirmen
Comandante C40
Ekipmanlar
Hario V60, Kalita Wave 185, Aeropress, Fellow Stagg EKG
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Kartal
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Sancaktepe
Ben bu tarifi uygulayınca ilk döküşten sonra kahve çok fazla çöküyor, krater oluşuyor. Sizde de böyle mi?
20 saniyede 100ml koyduğunuzda krater olmaması lazım, bir daha yaptığınızda sabit bir debi ile 100ml i 20 sn de döküyor musunuz kontrol eder misiniz?

M

mmm

Guest
20 saniyede 100ml koyduğunuzda krater olmaması lazım, bir daha yaptığınızda sabit bir debi ile 100ml i 20 sn de döküyor musunuz kontrol eder misiniz?
Ben tam 20 saniyede 100 ml döküyorum. Çok derin olmasa da ortası bir miktar çöküyor, sabit debiyle döküyorum

Kdundar

İyi Bilinen Üye
İsim
Korhan Dündar
Daha fazla  
İsim
Korhan Dündar
Değirmen
Comandante C40
Ekipmanlar
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Kartal
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Sancaktepe
Ben tam 20 saniyede 100 ml döküyorum. Çok derin olmasa da ortası bir miktar çöküyor. Ve evet sabit debiyle
Hiç dokunulmadigi için bu şekilde olması normal krater dendiğinde baya derin bir çukur ve kenarlara çok çıkmış kahve kalıntıları düşündüm.

• Like
Tepkiler: mmm
M

mmm

Guest
Hiç dokunulmadigi için bu şekilde olması normal krater dendiğinde baya derin bir çukur ve kenarlara çok çıkmış kahve kalıntıları düşündüm.
Aslında ilk bu tarifi denediğimde normal demlemeye göre daha fazla dengesizlik olmuştu. Yataktaki su tamamen çekiliyor zira.

İkinci döküşe nasıl başlıyorsunuz? Yanlardan toplayarak mı yoksa ortadan dışa doğru mu?

Kdundar

İyi Bilinen Üye
İsim
Korhan Dündar
Daha fazla  
İsim
Korhan Dündar
Değirmen
Comandante C40
Ekipmanlar
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Kartal
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Sancaktepe
Aslında ilk bu tarifi denediğimde normal demlemeye göre daha fazla dengesizlik olmuştu. Yataktaki su tamamen çekiliyor zira.

İkinci döküşe nasıl başlıyorsunuz? Yanlardan toplayarak mı yoksa ortadan dışa doğru mu?
Ortadan dışa doğru yapıyorum en dışta kalanları toplayıp tekrar ortaya dönüyorum. 5 tur içten dışa, 5 tur dıştan içe toplam 10 tur 100ml.

Lorenzen

İyi Bilinen Üye
İlk kez demledim bu çekirdeği. İlk defa gesha içiyorum. Harika. Diyecek başka bir şey bulamıyorum. Ben de ivica tarifi ile demledim ama 240 mlye uyarladım (çekirdek değerli) ve ilk döküşüm çok kötüydü ama son döküşlerim baya iyiydi, taban neredeyse dümdüzdü demleme bittiğinde. Döküşümde sorun var sanırsam, hem süreye hem döküş miktarına bakmak beni zorluyor @Kdundar

tatlara gelince...
gelemeyeceğim. Çok güzel 🤤

cagrierdogan

İyi Bilinen Üye
İlk kez demledim bu çekirdeği. İlk defa gesha içiyorum. Harika. Diyecek başka bir şey bulamıyorum. Ben de ivica tarifi ile demledim ama 240 mlye uyarladım (çekirdek değerli) ve ilk döküşüm çok kötüydü ama son döküşlerim baya iyiydi, taban neredeyse dümdüzdü demleme bittiğinde. Döküşümde sorun var sanırsam, hem süreye hem döküş miktarına bakmak beni zorluyor @Kdundar

tatlara gelince...
gelemeyeceğim. Çok güzel 🤤

Afiyet olsun. İyi çekirdekte kötü reçete olmuyor kolay kolay.

Lorenzen

İyi Bilinen Üye
Afiyet olsun. İyi çekirdekte kötü reçete olmuyor kolay kolay.
Teşekkür ederim. Ben ne demek istediğinizi anladım ama yanlış anlaşılmaları düzeltmek adına reçetede problem yok, benim uygulamam sorunlu başladı sadece. Sonrasında toparladım. Olur da çekirdeği denemek için başlangıç yapanlar bu tarifi deneyebilirler. Her zaman kavurucunun önerdiği tarifle ilk demlemeyi yapmayı olumlu buluyorum.

cagrierdogan

İyi Bilinen Üye
Teşekkür ederim. Ben ne demek istediğinizi anladım ama yanlış anlaşılmaları düzeltmek adına reçetede problem yok, benim uygulamam sorunlu başladı sadece. Sonrasında toparladım. Olur da çekirdeği denemek için başlangıç yapanlar bu tarifi deneyebilirler. Her zaman kavurucunun önerdiği tarifle ilk demlemeyi yapmayı olumlu buluyorum.

Yok anladım onu. Circulor'un reçetesi birçok kahvede iyi sonuç verebiliyor ama hepsine de uymuyor; ben ara ara uyguluyorum hâlâ.

mrsandman

İyi Bilinen Üye
Daha fazla  
Espresso Makinesi
Lelit Bianca, Cafelat Robot
Değirmen
Niche Zero, Comandante
20201121_214337.jpg
Geisha demlemeyi kesinlikle beceremiyorum.

94 derece 50 ppm su 1:1:1 ne tat var, ne aroma, ne koku. Tek fark suyu biraz hızlı döktüm yaklaşık 15sn.

Kdundar

İyi Bilinen Üye
İsim
Korhan Dündar
Daha fazla  
İsim
Korhan Dündar
Değirmen
Comandante C40
Ekipmanlar
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Kartal
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Sancaktepe
Ekli dosyayı görüntüle 6243
Geisha demlemeyi kesinlikle beceremiyorum.

94 derece 50 ppm su 1:1:1 ne tat var, ne aroma, ne koku. Tek fark suyu biraz hızlı döktüm yaklaşık 15sn.
Kahve yatağı çok düz ve çamurlu duruyor. Hiç müdahele ettiniz mi? Hangi kalınlıkta öğüttünüz?
Bu tarif için bu çekirdeği 28 click kurtarmiyor, 29-30 a bile çıkmak gerekebilir.
Bu demleme uymadı ise ki uymayabilir, bir de normalde demlediginiz gibi demleyip ama süreyi biraz uzatarak dener misiniz?