• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Clean Cup & El Salvador Vista Hermosa

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cms21
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
batu bey tarifte 25 click comandante demiş. bu molentte kaça denk geliyor bileniniz var mı? şimdi demlemeyi düşünüyorum da

şimdi kasuya metoduyla kahvemi 43 clickte demledim. yalnız 3.05'te bitmedi 3.30'da bitti demlenme. filtrem traditionaldı ondan büyük ihtimal. ama beğendim içimi gayet güzel. çok tatlı bir asiditesi var ne yüksek ne düşük. çikolata tadını hissedebildim ve çok beğendim. ellerinize sağlık @batugen

Acaba Timemore için kaç olur 25 klik? Tahmini 21-22 arası olur diye düşünüyorum ama Kasuya için biraz ince bir öğütüm olur gibime geliyor sanki

Cmd 21 klik, abaca filtre ile 16/240 gr. oran, arıtma su, 30 sn blooming + 2 parçalı döküş(30+105+105) 2.50 saniyede bitti. Degassing süresine 1 gün daha vardı. Ama içim oldukça hoş bir kahve. Tipik bir Güney Amerika kahvesi.

Son düzenleme:
Cmd 21 klik, abaca filtre ile 30 sn blooming + 2 parçalı döküş 2.50 saniyede bitti. Degassing süresine 1 gün daha vardı. Ama içim oldukça hoş bir kahve. Tipik bir Güney Amerika kahvesi.
Kahve kaç gram? Su markası nedir? Kahve su oranı nedir? 2 parça döküşü kaç gram-süre oranı ile döktünüz?

şimdi kasuya metoduyla kahvemi 43 clickte demledim. yalnız 3.05'te bitmedi 3.30'da bitti demlenme. filtrem traditionaldı ondan büyük ihtimal. ama beğendim içimi gayet güzel. çok tatlı bir asiditesi var ne yüksek ne düşük. çikolata tadını hissedebildim ve çok beğendim. ellerinize sağlık @batugen
Kahve yokluğundan 2 Mart taki degassing süre sonunu beklemeden yaptım. Molent 45 click ile de sadece 5sn farketti. Ben de Cafec Traditional kullanıyorum. Demek 3:05 in alamet-i farikası Cafec TH-3 🙂 Lezzet yorumum "Degassing'i beklemeliymişim 😅"

7. gününde bu kahveyi de demledim. Öncelikle degassing sonu 6. veya 7. günler değil 10. günlere kadar değişimler devam ediyor.

Şimdilik ilk izlenimim beklediğimden daha asidik. Kuru meyve diyemem yani buna. Ben tam "keşke çikolata tadı biraz daha yoğun olsaydı" derken annem "bu kahven çikolata kokuyor" dedi bir anda.

Baya güzel ama. Oldukça lezzetli diyebilirim.

IMG-20210306-WA0003.jpgIMG-20210306-WA0003.jpg@batugen, degassingi 2 gün önce biten espresso kavrum paketi az önce açtım. Elimde ayrıca filtre kavrumu da mevcut. Paketi açınca kavrumun espressoya göre açık olduğunu farkettim ve filtre ile karşılaştırdım. Sonuç fotoğraftaki gibi. Her 2 paketten çıkan kahve aynı koyulukta. Acaba siparişte bir hata mı var?

Son düzenleme:
bende santa rosa dan hem espresso hemde filtre sipariş etmiştim ikiside aynı koyuluktaydı ikisinide filtre tükettim :D
Ekli dosyayı görüntüle 9739Ekli dosyayı görüntüle 9739@batugen Degassingi 2 gün önce biten espresso kavrum paketi az önce açtım. Elimde ayrıca filtre kavrumu da mevcut. Paketi açınca kavrumun espressoya göre açık olduğunu farkettim ve filtre ile karşılaştırdım. Sonuç fotoğraftaki gibi. Her 2 paketten çıkan kahve aynı koyulukta. Acaba siparişte bir hata mı var?

bende santa rosa dan hem espresso hemde filtre sipariş etmiştim ikiside aynı koyuluktaydı ikisinide filtre tükettim :D
Acaba neden espresso ve filtre seçenekleri olmasına rağmen kavrumlarda fark yok? Kafama takıldı. Alışkanlıktan mı bilmem, filtre kavrumları asla espresso olarak demlemem.

Ekli dosyayı görüntüle 9739Ekli dosyayı görüntüle 9739@batugen Degassingi 2 gün önce biten espresso kavrum paketi az önce açtım. Elimde ayrıca filtre kavrumu da mevcut. Paketi açınca kavrumun espressoya göre açık olduğunu farkettim ve filtre ile karşılaştırdım. Sonuç fotoğraftaki gibi. Her 2 paketten çıkan kahve aynı koyulukta. Acaba siparişte bir hata mı var?
Merhaba,

espresso kavrumu daha koyu kavrum olarak düşünmüyorum. Belirttiğinniz degassing tarihinden varsayım ile kavurma tarihiniz 23.02 olmalı. Profili o tarihteki hem filtre hem espresso için kontrol ettim. Filtre ile espresso bitiş çekirdek sıcaklıkları arasında 1.5 derece fark var. Görsel olarak bu farkı fark edememeniz normal. Development kısmına baktığımızda ise filtrede 1.07 süre ile %12.32 development iken espresso da 1.48 süre ile %19.18 olarak profil farkı var. Her iki kahvenin maillard ve toplam süreleri de farklı.

Kahveleri denediniz mi? Memnun musunuz? Ne umdunuz ve ne buldunuz? Bu sorular üzerinden gidebiliriz. Beğenmezseniz ve daha koyu kavrum istiyorsanız da size özel kavurup göndereyim :)

Espresso kavrumdan 5-6 shot aldım ama ekşinin de ekşisi sonra vazgeçtim :D
Gerçekten de ne yaptıysam çözemedim kahveyi. 21 grama çıkardım, 15 grama düşürdüm, süre ile oynadım ve tabi öğütüm ayarı ile de oynadım, hatta @oguzhanata 'nın buzdağı su karışımını bile uyguladım ama ne yaptıysam dudak büzen bir shot oldu.:D En son 15 gram kahve 39 sn 40 gr çıktı olarak demledim, ekşilik anca ekşilik azaldı, ama bu sefer de acı bir shot oldu. Sn. @batugen,bir tavsiyeniz var mı? Paket bitmek üzere henüz lezzetli bir shot çıkmadı.

Gerçekten de ne yaptıysam çözemedim kahveyi. 21 grama çıkardım, 15 grama düşürdüm, süre ile oynadım ve tabi öğütüm ayarı ile de oynadım, hatta @oguzhanata 'nın buzdağı su karışımını bile uyguladım ama ne yaptıysam dudak büzen bir shot oldu.:D En son 15 gram kahve 39 sn 40 gr çıktı olarak demledim, ekşilik anca ekşilik azaldı, ama bu sefer de acı bir shot oldu. Sn. @batugen,bir tavsiyeniz var mı? Paket bitmek üzere henüz lezzetli bir shot çıkmadı.
91 derece
18.5g-49g
30sn olarak deneyebilir misiniz?
az önce rocket appartamento ile demledim. %21 ext. keyifli bir asidite var ama dudak büzmüyor :ROFLMAO:

13gr / 200gr su ile demleme yaptım,
sonuç: aşırı keyifli bir kahve. After taste harikaa👌

Merhaba,

espresso kavrumu daha koyu kavrum olarak düşünmüyorum. Belirttiğinniz degassing tarihinden varsayım ile kavurma tarihiniz 23.02 olmalı. Profili o tarihteki hem filtre hem espresso için kontrol ettim. Filtre ile espresso bitiş çekirdek sıcaklıkları arasında 1.5 derece fark var. Görsel olarak bu farkı fark edememeniz normal. Development kısmına baktığımızda ise filtrede 1.07 süre ile %12.32 development iken espresso da 1.48 süre ile %19.18 olarak profil farkı var. Her iki kahvenin maillard ve toplam süreleri de farklı.

Kahveleri denediniz mi? Memnun musunuz? Ne umdunuz ve ne buldunuz? Bu sorular üzerinden gidebiliriz. Beğenmezseniz ve daha koyu kavrum istiyorsanız da size özel kavurup göndereyim :)
@batugen merhaba.Öncelikle belirtmeliyim ki size sağlıklı bir dönüt verebilmek için kahveyi birkaç kez daha denemek istedim. İlk aldığım 36 gramı 17 saniye süren shottan sonra dün 3 shot espresso daha aldım. 93 derece civarı su, oranlar 18/32, 18/36, 18/34 şeklinde. Kahvenin inceliğiyle oynadığım için süre 28-35 saniye arası değişti. Toplamda aldığım 4 shot tamamı ekşiydi ve ne yazık ki içemedim. Ancak..
Ardından her iki kavrumu da V60'da denedim. 16/240 oran, 93 derece reverse osmosis su, cmd 21 klik, abaca filtre, 30+105+105 döküş şeklinde denedim. Espresso kavrumu filtreye göre biraz daha gövdeli buldum ve aromalar da çok daha belirgindi. Sütlü çikolata ve kuru meyve notalarını rahatlıkla aldım. Ayrıca pikan cevizini bilmiyorum ama kuru yemiş tadı gibi birşey de hissediliyor. Özetle espresso kavrumunu filtrede daha çok beğendim.
Genel olarak kavrumlardan çok memnun kaldım. Defect çekirdeğe rastlamadım ve kavrum oldukça homojendi. Sizden tekrar alışveriş yaparım.
Bu arada yazdıklarım alıntı gibi çıkmış. Tamamı yazdığım mesaja aittir.

Son düzenleme:
1/20 200 ml
Nestle su
25 ml bloom 80/140/200
Cafec filtre
Koku sütlü çikolata net
Ogutum kolay
Çekirdek Su tutmuyor. Normalden de ince ogutum tavsiye ederim.
Dengeli tatli bir fincandi. Asidite belirgin sütlü çikolata çok net diğer tatlar belli belirsizdi. Pekin cevizi kimine göre kaju badem net değildi.
Kavrum homojen kavrum aciligi yok kararinda
Colombiadan sonra üzer ilk bunu sonra Colombia deneyin😁
Emeği geçenlere teşekkür ederim.

Geri