• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Clean Cup - Colombia El Paseo Anaerobic Washed

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bllyldz9
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bllyldz9

Barista
gelen bu güzel numuneyi az önce demleyip içtim, degas tarihi 6 mart idi.. konusu olmayınca şaşırdım.. az olduğundan mıdır nedir en beğendiğim kahve de bu oldu :)
#V60
#15-240 gr, nestle, 93-94 derece su
#comandante 20 klik
#traditional filtre
#orkun üstel reçetesi, 4 aşamalı döküş, 60grx4
#bitiş: 02.15, brix:2 tds:1.7 ey: %23,23 bypass: 33gr
#tadım notları: kuru koku ve demleme sürecinde mayhoş sarı erik kokusu o kadar güzel ki, beni benden aldı. sarı erik aroması baskın, elma ekşiliği eşlik ediyor biraz, bitiş tatlı ama biraz kuru, aftertaste orta.. potansiyeli muhteşem bi kahve..

sizler de deneyimlerinizi yazarsanız sevinirim.. :)

Son düzenleme:
Diğer clean cup kahvelerinden başlarda çok güzel tatlar alıp birkaç gün sonra neredeyse hiçbir tat ve koku alamadıktan sonra arsosala konusundaki yorumları görüp tek demlemelik bu paketi açtım, demledim, demleme sırasında bile yoğun bir sarı meyve kokusu geldi. Keza bardakta da öyleydi. Çok güzel bir kokusu var. Asidite biraz az geldi. Ama dengeli bir içim olduğu belirtilmiş zaten. Şimdi iyi güzel de eğer bu çekirdekten daha fazla olsaydı kaderi diğerleri gibi mi olacaktı bilmem.

Bu kahveyi clever dripper'da James Hoffmann tarifiyle demledim. Su olarak 5 lt buzdağı kullandım. İlk defa kokuda tadım notunu bu kadar net aldım. Şimdiye kadar içtiğim tüm kahveler içinde kokusunu en sevdiğim bu oldu. Ancak tadı kokusunun bir tık gerisinde kaldı sanki. Yine de çok güzel ve çok dengeli bir kahve. Natürelden daha çok beğendim diyebilirim.

Not: Kavrulma tarihi üzerinden daha az zaman geçseydi çok daha güzel olabilirdi. Bir türlü fırsat bulamadım bu kahveyi demlemek için.

Dipnot: Toplu alım ile ilgili hiçbir mesaj atmamıştım, bu yazı vesilesiyle @batugen bey ve toplu alımda emeği geçen tüm herkese teşekkür ederim.

Geri