• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Clean Cup Coffee | Kolombiya Santa Rosa de Cabal (Naturel)

PepukKahve

Barista
İsim
İsmail Gökcan
Daha fazla  
İsim
İsmail Gökcan
Siz değerli dostlarımdan gelen öneriler ile Clean Cup Coffee - Kolombiya Santa Rosa de Cabal (Naturel) demledim.
Gerçekten bu kahve beni çok şaşırttı.
Worka gibi Shanga gibi baskın kırmızı meyve başlangıçtan bitişe kadar ön planda.
Kahve şu an farklı kavurucularda da bulunuyormuş. Mümkün olursa onları da deneyip paylaşmak istiyorum. :)
Eline sağlık @batugen

İyi Seyirler...

Bu kahve Kimma'da da var. Ama henüz denemedim :)

Siz değerli dostlarımdan gelen öneriler ile Clean Cup Coffee - Kolombiya Santa Rosa de Cabal (Naturel) demledim.
Gerçekten bu kahve beni çok şaşırttı.
Worka gibi Shanga gibi baskın kırmızı meyve başlangıçtan bitişe kadar ön planda.
Kahve şu an farklı kavurucularda da bulunuyormuş. Mümkün olursa onları da deneyip paylaşmak istiyorum. :)
Eline sağlık @batugen

İyi Seyirler...

Oldukça başarılı gerçekten, sanki üst üste çilek yemişimde damağımda hala o tad kalmış gibi. Reçeteyi birebir uyguladım sayende reçetede aramadım, teşekkürler ismail.
Ellerine sağlık @batugen

Bu kahveyi satan sanırım 5-6 yer birden var şu anda benim gördüğüm. Kesin bilmediğim bir çok kahveci daha satıyordur. Fiyatlandırmalar çok ilginç bir aralıkta.

Williamsroastery 80 tl
Cleancup 58 tl
Kimma 75 tl
Incommmon 80 tl
Cup of joy 96 tl
Boxcoffee 80 tl
Ben de Just coffee'yi ekleyeyim. 70 TL ve gayet başarılıydı bana kalırsa. Oldukça güçlü bir gövdesi ve yoğun meyve asiditesi vardı. damakta çilek bırakmadı bende ama ahududu oldukça belirgindi. 70 liranın hakkını bence veriyordu.

Bu kahveyi satan sanırım 5-6 yer birden var şu anda benim gördüğüm. Kesin bilmediğim bir çok kahveci daha satıyordur. Fiyatlandırmalar çok ilginç bir aralıkta.

Williamsroastery 80 tl
Cleancup 58 tl
Kimma 75 tl
Incommmon 80 tl
Cup of joy 96 tl
Boxcoffee 80 tl
Bu kahveler hakikaten Clean Cup ile aynı kahve mi ya? Öyleyse bu diğer firmaların hiçbirinden bir daha alışveriş yapmayacağım.

Williamsroastery 80 tl
Cleancup 58 tl
Kimma 75 tl
Incommmon 80 tl
Cup of joy 96 tl
Boxcoffee 80 tl

Montag’daki Tropic Punch da bu kahve. Yalnız Cup of Joy ne yapmış öyle Allah aşkına, 300 gr falan değilse çok feci.

Serbest piyasa bi bize serbest değil maşallah.

İlaveten; her çekirdeğinde tedarikçi bilgisini bulunduran şu firma da satıyormuş: https://www.pulpartisan.com/urun/kolombiya-santa-rosa-3-33

Clean Cup'ın fiyatı evet uygun ancak 58 liradan değil 65'ten değerlendirmeliyiz. Ona bakarsanız Boxx da ilk haftasında %15 indirim yapmıştı ve 68'e denk geliyordu. Yani evet Clean Cup fiyat uygun ama ya ikisini de indirimsiz fiyattan karşılaştıralım ya da yine ikisini de indirimli fiyattan.

Son düzenleme:

Williamsroastery 80 tl
Cleancup 58 tl
Kimma 75 tl
Incommmon 80 tl
Cup of joy 96 tl
Boxcoffee 80 tl
Kavurucuların belirledikleri kâr marjları aynı olmayabileceği gibi, maliyetleri de aynı değildir. Kullandıkları ambalajdan tutun, personel giderine, kiraya, tedarikçiden aldıkları iskontoya, kavururken verdikleri fire ve defekt ayıklamaya kadar değişiyor her şey. Bu çekirdek için söylemiyorum ama kendi makinesi olmayıp kiralık makinede kavrum yapan kavurucular dahi var. Dolayısıyla her kavurucunun aynı çekirdeği aynı fiyata satması beklenmemeli. Ancak aynı çekirdek için fiyatlar kilogram bazında 152 lira fark edebiliyorsa, orada bir tuhaflık vardır bence.

Clean Cup'ın fiyatı evet uygun ancak 58 liradan değil 65'ten değerlendirmeliyiz. Ona bakarsanız Boxx'ta ilk haftasında %15 indirim yapmıştı ve 68'e denk geliyordu. Yani evet Clean Cup fiyat uygun ama ya ikisini de indirimsiz fiyattan karşılaştıralım ya da yine ikisini de indirimli fiyattan.
Böyle karşılaştırmalar yaparken güncel fiyatı baz almanın en mantıklısı olduğunu düşünüyorum. Satılmış asgari fiyat bilgisi de istenirse paylaşılabilir. Ama eski kampanyalara girecek olursak, şu kahve Black Friday'de şu fiyata satılmıştı gibi daha da eskiye gidebiliriz ve güncel bir karşılaştırma olmaz bu.

Son düzenleme:
Kavurucuların belirledikleri kâr marjları aynı olmayabileceği gibi, maliyetleri de aynı değildir. Kullandıkları ambalajdan tutun, personel giderine, kiraya, tedarikçiden aldıkları iskontoya, kavururken verdikleri fire ve defekt ayıklamaya kadar değişiyor her şey. Bu çekirdek için söylemiyorum ama kendi makinesi olmayıp kiralık makinede kavrum yapan kavurucular dahi var. Dolayısıyla her kavurucunun aynı çekirdeği aynı fiyata satması beklenmemeli. Ancak aynı çekirdek için fiyatlar kilogram bazında 152 lira fark edebiliyorsa, orada bir tuhaflık vardır bence.

Böyle karşılaştırmalar yaparken güncel fiyatı baz almanın en mantıklısı olduğunu düşünüyorum. Satılmış asgari fiyat bilgisi de istenirse paylaşılabilir. Ama eski kampanyalara girecek olursak, şu kahve Black Friday'de şu fiyata satılmıştı gibi daha da eskiye gidebiliriz ve güncel bir karşılaştırma olmaz bu.
Değil işte. Clean Cup'ın indirimi şu an yeni kahveye özel ilk hafta indirimi olarak geçiyor. Aynı şekilde boxx'un indirimi de yeni kahve indirimiydi. Biri daha önce getirdiği için yaptığı indirim bitti sadece. Buna göre hala 58/80 karşılaştırması yapmayı mantıklı buluyorsanız devam :D

Değil işte. Clean Cup'ın indirimi şu an yeni kahveye özel ilk hafta indirimi olarak geçiyor. Aynı şekilde boxx'un indirimi de yeni kahve indirimiydi. Biri daha önce getirdiği için yaptığı indirim bitti sadece. Buna göre hala 58/80 karşılaştırması yapmayı mantıklı buluyorsanız devam :D
7 tl için sizi kırmayalım ama 65/80 tl de kg'da 60 tl yapar. Farklı Maliyetlerle açıklanabilir belki bu durum ama 65/96 farkı gerçekten uçuk bana göre.

Benim için çekirdeği şu an alabileceğim fiyat önemli.

Dünün güneşiyle bugünün çamaşırı kurutulmaz.

@nuclearmoonrise bence kahve olayında çok fazla suistimal var anlamıyoruz diye.Ama bu şekilde bir yakalarsam direkt siliyorum listemden.Kendimce yakaladigim baska kahveler de var bu şekilde.Fark olmasi doğal tabi ama abartı farkları haklı bulmuyorum
Abartı fark olarak 96 liraya satılanı görüyorum açıkçası sadece. Diğerleri normal. Pazarda kendini nerede konumlandırmak istediklerine göre fiyat politikası belirleyebiliyorlar. Aeropress şampiyonu 85'e satar, kahve kavurma şampiyonu 100'e satar, tanıtım amaçlayan 60'a satar.

Geri