BlindGuardian
Üye
- Konum
- İstanbul
- İsim
- Kıvanç
Daha fazla
- İsim
- Kıvanç
- Değirmen
- Comandante
Merhabalar,
Bir süredir fazlasıyla acemi bir şekilde ev baristalığı yapıyorum. Commandante, plastik hario set ve herhangi bir markası olmayan gooseneck kettle kulllanıyorum. Çoğunlukla iki kişilik kahve demliyorum ama çoğu zaman kahvede notaları yakalayamıyoruz (özellikle yıkanmış kahvelerde), kahve çok acı oluyor. Demleme detaylarım aşağıdaki gibi,
- 26 gram kahve, 400 gr su
- CDT 28-32 click
- Dökme olarak genelde 70-160-80-80-80, tetsu kasuya metodu
- Göreceli iyi olan 100lü filtre, ters çevrilmiş
- İlk döküşten önce tahta bir çubuk ile tüm kahve ıslansın diye "kuş yuvası" denilen boşluk açma işlemi
Tek kişilik demlemelerde de
- 16-18 gram kahve, 1:15'e göre su,
- Cdt 25-26 click
- Dökme olarak yine tetsu kasuya metodu
- Göreceli iyi olan 100lü filtre, ters çevrilmiş
- İlk döküşten önce tahta bir çubuk ile tüm kahve ıslansın diye "kuş yuvası" denilen boşluk açma işlemi
ile yapıyoruz, bazen notaları yakalayabilsek de asla stabil bir demleme elde edemedik. Neyi yanlış yapıyoruz, neyi düzeltebiliriz yardımcı olabilir misiniz?
Bir süredir fazlasıyla acemi bir şekilde ev baristalığı yapıyorum. Commandante, plastik hario set ve herhangi bir markası olmayan gooseneck kettle kulllanıyorum. Çoğunlukla iki kişilik kahve demliyorum ama çoğu zaman kahvede notaları yakalayamıyoruz (özellikle yıkanmış kahvelerde), kahve çok acı oluyor. Demleme detaylarım aşağıdaki gibi,
- 26 gram kahve, 400 gr su
- CDT 28-32 click
- Dökme olarak genelde 70-160-80-80-80, tetsu kasuya metodu
- Göreceli iyi olan 100lü filtre, ters çevrilmiş
- İlk döküşten önce tahta bir çubuk ile tüm kahve ıslansın diye "kuş yuvası" denilen boşluk açma işlemi
Tek kişilik demlemelerde de
- 16-18 gram kahve, 1:15'e göre su,
- Cdt 25-26 click
- Dökme olarak yine tetsu kasuya metodu
- Göreceli iyi olan 100lü filtre, ters çevrilmiş
- İlk döküşten önce tahta bir çubuk ile tüm kahve ıslansın diye "kuş yuvası" denilen boşluk açma işlemi
ile yapıyoruz, bazen notaları yakalayabilsek de asla stabil bir demleme elde edemedik. Neyi yanlış yapıyoruz, neyi düzeltebiliriz yardımcı olabilir misiniz?