• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Chemex

CheCareDeck

Yeni Üye
Daha fazla  
Ekipmanlar
Chemex, V-60
Merhabalar. Siteyi ve forumu uzun bir süredir takip etmeme rağmen henüz üye olabilmiş, üç yıllık bir chemex kullanıcısı olarak forumda chemex konusunda yeterli paylaşım bulamamamın sebebi acaba v60 ın daha mı fazla kullanılması yoksa gercekten tat olarak chemex in daha mı geride kalması merak ediyorum. 3 sene önce yerli ve yabancı kaynaklar içinden yaptıgım arastırmada aslında ev kullanıcıları acısından tat olarak büyük fark olmayacagı sonucuna varıp, cogunlukla demlemelerimi 3-4 kişiye yaptıgım icin chemex’i tercih etmiştim. Her ne kadar memnun olsam da sonuclarından, sizlerin de yorumları belki yeni ekipman ilavelerine adım attırabilir. Teşekkürler.

Hocam 75 liralık bir plastik V60 + 55 lira cafec filtre ile v60'a girebilirsiniz. V60 plastik, bildigim kadarıyla piyasadaki en f/p yöntem. Plastik, seramik, cam arasında fincanda bir farklılık yok. Ben fark edemedim en azından. Plastik sağlığa uygun mu değil mi tartismalari sürüyor fakat ne de olsa plastik. Yüzde yüz sağlıklı demek zor. Plastiği ısıtmak daha kolay, belki metal veya bakırda da kolaydır ama onlarında fiyatı 400 lira civarı yanılmıyorsam.

Hemen hemen her çeşit ekipmana sahip ve kullanan birisi olarak chemexin daha hafif kahveler verdigini v60in ise daha yogun aroma ve govdeler sunduğunu soyleyebilirim

Geri