• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cezve Önerileri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Marius
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
fiyatları değişmiştir elbette, bakmanızı öneririm

2 kişilik olmasının hikmeti nedir hocam?
Soy teknik verileri şu şekilde:

C1 : 85 ml
C2 : 140 ml
C3 : 225 ml
C4 : 440 ml

benim fincanlar 70 ml.

Tek kişilikte taşma boyu kalmıyor. Kendim tek kişilk denedim mi peki ? Hayır.
Genel geçer böyle yazılmış. Soy da sitesinde bu durumdan bahsediyor zaten.

This size is actually a double serving one, according to the Turkish standards, but bear in mind that outside Mainland Turkey, Turkish Coffee cups are a little bigger. So for most of the world, this size would be the standard single one.

Güzel bir Türk kahvesi makinem var. Cezveye geçsem ne gibi farklılıklar yaşarım?
Demleme/pişirme süresini ve ısısını kontrol edebilirsiniz. Farklı reçetelerle çalışma ve kendi reçetelerinizi oluşturma imkanı sağlar. Kısacası optimizasyon imkanı sağlar. Diğer yandan başında durmanız gerekebilir ve kahve hazır olduğunda size haber vermez :)

Güzel bir Türk kahvesi makinem var. Cezveye geçsem ne gibi farklılıklar yaşarım?
Ben evde hem makine hem de cezve kullanıcısıyım. Kahve çekirdeğine ve kahvemi nasıl içmek istediğime bağlı olarak hazırlama yöntemim değişiyor.

Öncelikle makinenin kahveyi hazırlama süresi ortalama 30-45 sn., reçetenize göre bu süre cezveyle 2 dk'yı geçecektir. Nitelikli çekirdekleriniz varsa cezvede farklı reçetelerle farklı sonuçlar elde edebilirsiniz, ancak hazır/öğütülmüş markaları tercih ediyorsanız cezvede yaptığınızla makinede yaptığınız arasında çok bir fark olmayacaktır. Örneğin ben de her ikisi de bulunuyor, Kuru Kahveci Mehmet Efendi hazır öğütülmüş aldığımda direkt makinede yapıyorum. Çekirdek halinde aldıklarımı da K6 el değirmenim ile öğüterek cezvede yapıyorum.

Geri