• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cezve Önerileri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Marius
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar, çok fazla türk kahvesi tüketen bir insan değilim ara sıra yapıyorum. Cezve için de çok fazla bütçe ayırmaya niyetim yoktu. Daha sonra coffee project üzerinden linkini bıraktığım cezveyi satın aldım. Cezve tek kişilik eğer benim gibi ara sıra demleme yapıp bütçe ayırmak istemiyorsanız ama bakır bir cezve istiyorsanız tavsiye ederim. Ürün kusursuz değil ufak tefek hatalar var ancak fiyatı göz önünde bulundurulduğunda oldukça başarılı bence. Çok keyifli demlemeler yapıyorum kendi adıma.

Birkaç konu var ama buraya yazmak daha uygun göründü.
Şu cezveyi aldım, bugün elime geçti. Sayfada yazanları, yani bakır et kalınlığı ve iç kaplama bilgilerini ayrıca teyit ettirdim almadan evvel. Fiyatın makul olmasının sebebini Tolgahan Ünver "ürünü daha evvelden tedarik ettikleri ve satılmasını istedikleri" olarak açıkladı (ayrıca sorularıma da ayrıntılı ve tatminkar cevaplar verdi, sağ olsun). Soy cezve uzun zamandır hayalimdi fakat ekonominin şahlanışından sonra artık ütopya oldu malum. Neyse...
Ürünün hissiyatı çok tatmin edici ve güven verici. Ben lebalep dolmamak kaydıyla 140 gr. suya kadar aldığını gözlemledim fakat açıklamada 180 ml. yazıyor. Çok dert etmiyorum. El yapımı olduğundan dolayı ufak lekeler var, onları da dert etmiyorum. Ağır bir cezve, aynı zamanda pek yakışıklı. Bakırının kalınlığı gözle bile hissediliyor; kumpasım yok, ölçemedim.
Eve gelince sevgili @deniz'in tavsiyesiyle içinde süt kaynattım, sonra kağıt havluyla hafifçe temizledim ve kuruladım. İlk denemeyi eşim yaptı, Man vs Machine'in anaerobik Kosta Rika kahvesiyle. Şunu rahatça söyleyebilirim ki, ortalama bakır veya çelik cezveyle arasında birkaç gömlek fark var. İçim esnasında zaten çok lezzetliyken, içimden sonra da uzun süre (sanırım 40-50 dk.) damağımda tadı kaldı kahvenin. Gecenin ilerleyen vakitlerinde bir de ben deneyebilirim.
Stokta kalan son cezveyi ben aldım, benden önce bir miktar daha satılmış (miktarı açıklamam doğru olmaz), hiçbir olumsuz geri dönüş alınmamış. Ben de olumsuz bir tecrübe yaşayacağımı sanmıyorum, inşallah.

Birkaç konu var ama buraya yazmak daha uygun göründü.
Şu cezveyi aldım, bugün elime geçti. Sayfada yazanları, yani bakır et kalınlığı ve iç kaplama bilgilerini ayrıca teyit ettirdim almadan evvel. Fiyatın makul olmasının sebebini Tolgahan Ünver "ürünü daha evvelden tedarik ettikleri ve satılmasını istedikleri" olarak açıkladı (ayrıca sorularıma da ayrıntılı ve tatminkar cevaplar verdi, sağ olsun). Soy cezve uzun zamandır hayalimdi fakat ekonominin şahlanışından sonra artık ütopya oldu malum. Neyse...
Ürünün hissiyatı çok tatmin edici ve güven verici. Ben lebalep dolmamak kaydıyla 140 gr. suya kadar aldığını gözlemledim fakat açıklamada 180 ml. yazıyor. Çok dert etmiyorum. El yapımı olduğundan dolayı ufak lekeler var, onları da dert etmiyorum. Ağır bir cezve, aynı zamanda pek yakışıklı. Bakırının kalınlığı gözle bile hissediliyor; kumpasım yok, ölçemedim.
Eve gelince sevgili @deniz'in tavsiyesiyle içinde süt kaynattım, sonra kağıt havluyla hafifçe temizledim ve kuruladım. İlk denemeyi eşim yaptı, Man vs Machine'in anaerobik Kosta Rika kahvesiyle. Şunu rahatça söyleyebilirim ki, ortalama bakır veya çelik cezveyle arasında birkaç gömlek fark var. İçim esnasında zaten çok lezzetliyken, içimden sonra da uzun süre (sanırım 40-50 dk.) damağımda tadı kaldı kahvenin. Gecenin ilerleyen vakitlerinde bir de ben deneyebilirim.
Stokta kalan son cezveyi ben aldım, benden önce bir miktar daha satılmış (miktarı açıklamam doğru olmaz), hiçbir olumsuz geri dönüş alınmamış. Ben de olumsuz bir tecrübe yaşayacağımı sanmıyorum, inşallah.
Fiyatı baya uygun görünüyor. Tekrar stoğa girecek mi hocam bir bilginiz var mı acaba?

İçinde gümüş olmayan 1,5 mm kalınlığında bir bakır cezve arıyorum. Önerisi olan var mı?

İçinde gümüş olmayan 1,5 mm kalınlığında bir bakır cezve arıyorum. Önerisi olan var mı?

Hala üretime devam ediyorlar mı bilmiyorum ama Toker Craft'ın da konusunu bırakayım buraya, numaradan da ulaşıp sorabilirsiniz.

Sonaybakircilik gerçekten 1 mm.'mi, daha kalını sanırım yok. %100 bakır ve et kalınlığı 1 mm. yazıyor, 324 lira. Yeterlimi yoksa hiç almayıp para biriktirip soy cezve mi alalım.
QUOTE="Oguzhan, post: 136618, member: 4110"]
[/QUOTE]
@Oguzhan hocam hangi cezveyi aldınız?

@mustafa yetiskin henüz almadım. Kronotrop'un sattığı kalay kaplamalı Soy cezveyi almayı düşünüyorum.

Cam cezve kullanıyorum, mantıken diğer metal cezvelere göre daha iyi değil midir? Şu bakır/dökümlerden de birtane alıp deneyeceğim sanırım.

Geçtiğimiz günlerde Eminönü’nde gezerken bakır cezveler gözüme takıldı ve alayım dedim kullanmadan önce herhangi bir temizlik işlemi yapmama gerek var mı acaba ?
Ek olarak cezve içinde ufak nokta/çizgi tarzında kara lekeler var bunlar sağlık açısından bir sorun oluşturur mu merak ediyorum açıkçası :unsure:

Ekli dosyalar

• D03FCE25-3DDE-4E09-ABE0-2CDE41B972FD.jpeg
    D03FCE25-3DDE-4E09-ABE0-2CDE41B972FD.jpeg
    120.3 KB · Görüntüleme: 49
  • AFA4CAD0-4AB8-49D7-9368-5595795E118D.jpeg
    AFA4CAD0-4AB8-49D7-9368-5595795E118D.jpeg
    103.9 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleme:
Cam cezve kullanıyorum, mantıken diğer metal cezvelere göre daha iyi değil midir? Şu bakır/dökümlerden de birtane alıp deneyeceğim sanırım.
İyi kahve için ısı iletken bir malzeme olması lazım. Isının eşit olarak dağılması için. Bu mantıkla cam porselen vs gibi malzemeler oldukça avantajsız oluyor iyi bir kahve için.

Ben yaklaşık 1 hafta önce Bengurme den ekteki cezveyi ve yanında bir takım baharatlar, salça vesaire de aldım. Gaziantep’te bir işletme. Bakır ürünlerinin azlığına bakmayın. Sitelerini güncelleyeceklermiş. Ben whatsapp ile iletişime geçtim ve istediğim ölçü, modelli söyledim. Ellerindeki tüm uygun modellerin fotolarını attılar. İletişimleri çok iyi. Benim Cezvem tek kişilik, silme 120 ml alıyor. Ben 95 mllik fincana yaptığım için bana ideal. Kalınlığı 1ml. el işçiliği ürünü 115 tl’ye aldım. Çok memnunum.
İletişime geçerseniz istediğiniz ölçülerde talep edebilirsiniz.

A973F84E-A0D8-4BF9-BA2D-9CBB0F9FE55D.jpeg

Geri