- Konum
- İstanbul
- İsim
- Suat
Daha fazla
- İsim
- Suat
- Espresso Makinesi
- Lelit Bianca
- Değirmen
- Niche, Comandante
- Ekipmanlar
- V60, Chemex, Kalita, Melodrip
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- istanbul
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- gaziosmanpaşa
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
- taksim
Nature dergisinde geçtiğimiz hafta yayınlanan bir makaleyi sizler ile paylaşmak istiyorum. Yapılan araştırmada farklı çevresel etkenler altında kahve meyvesi ve toprak içindeki bakteri-bakteri, bakteri-mantar ve mantar-mantar ilişkisini incelemişler. Yüksek irtifada bakteri-bakteri ve mikro yaşam zenginliği artıyorken, düşük irtifada mantar ilişkileri artmakla birlikte toprak zenginliği azalmakta. Makaleyi okumak isteyenler için linki ekliyorum.
Effects of environmental factors on microbiota of fruits and soil of Coffea arabica in Brazil
In recent years, several studies have been developed to understand the impact of fermentation on the final quality of coffee and have indicated that postharvest processing could be a determinant of quality. However, a trend has appeared as a scientific counterpoint, indicating that the...
www.nature.com