• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Celsius - Kolombiya Antioquia

antropoit

Barista
İsim
Emre
Daha fazla  
İsim
Emre
Espresso Makinesi
Lelit Mara X
Değirmen
Eureka Mignon Crono
Screenshot_20210419_214620.jpg

ÇİKOLATA | KARAMEL | BAL | ÇİLEK​

• BÖLGE Antioquia
  • ÇİFTLİK Küçük Ölçekli
  • ÇİFTÇİ Küçük Ölçekli
  • YÜKSEKLİK 1450 1630m
  • VARYETE Castillo
  • YÖNTEM Yıkanmış
  • HASAT YILI 2019-2020
8 Nisan espresso kavrumlu kahveyi bugün denedim, ilk shot oldukça ekşi, ikinci shot daha dengeli kısmen tatlı ama ekşiliği eksik olmayan bi fincan çıkardım(20/40/32sn).
Bir 4-5 gün daha dinlendirmeyi düşünüyorum. Şimdiye kadarki tecrübem espresso kavrumlarda 15 günden önce verim almak gerçekten zor.

Ekli dosyayı görüntüle 11345

ÇİKOLATA | KARAMEL | BAL | ÇİLEK​

• BÖLGE Antioquia
  • ÇİFTLİK Küçük Ölçekli
  • ÇİFTÇİ Küçük Ölçekli
  • YÜKSEKLİK 1450 1630m
  • VARYETE Castillo
  • YÖNTEM Yıkanmış
  • HASAT YILI 2019-2020
8 Nisan espresso kavrumlu kahveyi bugün denedim, ilk shot oldukça ekşi, ikinci shot daha dengeli kısmen tatlı ama ekşiliği eksik olmayan bi fincan çıkardım(20/40/32sn).
Bir 4-5 gün daha dinlendirmeyi düşünüyorum. Şimdiye kadarki tecrübem espresso kavrumlarda 15 günden önce verim almak gerçekten zor.

Selamlar @antropoit

Diğer kavuruculara göre gerek midium gerekse light roast kavrumlarının açık olduğunu biliyorum.O yüzden diğer kavuruculardan aldığınız kahvelerin degas ve aromalarının oturması için 10 gün bekliyorsanız bu kahveler için 15 gün gibi bir süre beklemekte fayda olduğu kanaatindeyim :=))
Siparşim pazartesi gelecek ve elimdeki kahve stoğundan dolayı bir hafta da beklemek zorunda kalacak bu kahveler ve ilk bu çekirdeği denemek istiyorum.Kompressı siparişim yetişirse ilk demlemeni onunla yapacağım :=))

Selamlar @antropoit

Diğer kavuruculara göre gerek midium gerekse light roast kavrumlarının açık olduğunu biliyorum.O yüzden diğer kavuruculardan aldığınız kahvelerin degas ve aromalarının oturması için 10 gün bekliyorsanız bu kahveler için 15 gün gibi bir süre beklemekte fayda olduğu kanaatindeyim :=))
Siparşim pazartesi gelecek ve elimdeki kahve stoğundan dolayı bir hafta da beklemek zorunda kalacak bu kahveler ve ilk bu çekirdeği denemek istiyorum.Kompressı siparişim yetişirse ilk demlemeni onunla yapacağım :=))
Selamlar,
Espresso için zaten 10-15gün süre veriyorlar, ben sabırsızlıkla denedim fakat tatmin etmedi, 20.gün gibi içmeyi düşünüyorum.
Kompresso umarım zamanında yetişir, deneme sonuçlarını da yazarsınız bize. :)

Selamlar,
Espresso için zaten 10-15gün süre veriyorlar, ben sabırsızlıkla denedim fakat tatmin etmedi, 20.gün gibi içmeyi düşünüyorum.
Kompresso umarım zamanında yetişir, deneme sonuçlarını da yazarsınız bize. :)

Selamlar @antropoit

Memnuniyetle yazarım tabii kii :)

Selamlar,

Konu çekirdeği bugün bugün kompresso ile denedim lakin hiç başarılı bir deneme olmadı.Ancak yinede paylaşmak istedim ki benim düştüğüm yanlışlara düşülmesin.

Kavrum Tarihi:14/04/2021
Değirmen:1ZPRESSO JX PRO
Öğütüm Derecesi:1 Tam Tur 3.1 Step
Kahve Miktarı:15.4 Gram
Su Miktarı:65 Gram
Çıktı Miktarı:37 Gram
Su Sıcaklığı:95° - 100°

Sonuç:Gövdeden yoksun ekşi ve yüksek asiditeye sahip aromadan yoksun bir kahve içtim.Parametreleri aşağıda paylaşacağım lakin demleme tablosunda ince öğütün ve kahve miktarını arttırın diyor fakat kompresso da kahve miktarını arttırma imkanı çok mümkün değil,nasıl işin içerisinden çıkacağım bilmiyorum.Yorumlarınızı rica ederim.

@NoPainNoCoffee
Bu kahveden bende memnun kalmadım pek, çok asidik, dün gramajı düşürüp öğütümü incelttim, nispeten tatlı bir shot aldım ama o hali bile bana pek uymadı.
Kompresso tecrübem hiç yok malesef, bilemedim o konuyu.

Selamlar @antropoit

Yarın daha evveli incelmediğim kadar incelip kahve gramajını düşüreceğim bende.Madem kalına gidip gramaj yükseltemiyorum bende gramaj düşürüp incelmeyi deneyeceğim 😂

Mokapot ile de aynı çekirdeği demledim,demleme esnasında çıkan çikolata kokuları çok iyiydi,bu yorumu yazarken ilk yudumlarımı aldım.Gövde açısından fena değil,biraz daha soğusun ve fincanı bitireyim yine yorum ve demlerken kullandığım parametreleri yazacağım.

Selamlar,

Konu çekirdeği bugün bugün kompresso ile denedim lakin hiç başarılı bir deneme olmadı.Ancak yinede paylaşmak istedim ki benim düştüğüm yanlışlara düşülmesin.

Kavrum Tarihi:14/04/2021
Değirmen:1ZPRESSO JX PRO
Öğütüm Derecesi:1 Tam Tur 3.1 Step
Kahve Miktarı:15.4 Gram
Su Miktarı:65 Gram
Çıktı Miktarı:37 Gram
Su Sıcaklığı:95° - 100°

Sonuç:Gövdeden yoksun ekşi ve yüksek asiditeye sahip aromadan yoksun bir kahve içtim.Parametreleri aşağıda paylaşacağım lakin demleme tablosunda ince öğütün ve kahve miktarını arttırın diyor fakat kompresso da kahve miktarını arttırma imkanı çok mümkün değil,nasıl işin içerisinden çıkacağım bilmiyorum.Yorumlarınızı rica ederim.
Kompresso için bu çekirdek ile çok zaman kaybetmemeni öneririm. Espresso için asiditesi çok yüksek, ekşi olmaya meyilli demlemesi zor bir çekirdek. Makine yada robot gibi bir aletle iyi sonuç almak bile zor iken kompresso da bu çekirdekle uğrasmanin yersiz olduğunu söyleyebilirim. Ama o bahsettiğim iyi sonuçla da gerçekten harika ve dengeli oluyor fakat hata kabul etmiyor.

Kompresso için bu çekirdek ile çok zaman kaybetmemeni öneririm. Espresso için asiditesi çok yüksek, ekşi olmaya meyilli demlemesi zor bir çekirdek. Makine yada robot gibi bir aletle iyi sonuç almak bile zor iken kompresso da bu çekirdekle uğrasmanin yersiz olduğunu söyleyebilirim. Ama o bahsettiğim iyi sonuçla da gerçekten harika ve dengeli oluyor fakat hata kabul etmiyor.

Selamlar @C8H10N4O2

Tavsiyeler için çok teşekkür ederim.Nikaragua El Diablo sanki daha uygun kaçacak gibi.

Paketler zaten 150 şer Gram o yüzden başarılı bir sonuç alamayacağım çekirdek için hem zaman hemde kahve kaybetmeye gerek yok 😂

Selamlar @C8H10N4O2

Tavsiyeler için çok teşekkür ederim.Nikaragua El Diablo sanki daha uygun kaçacak gibi.

Paketler zaten 150 şer Gram o yüzden başarılı bir sonuç alamayacağım çekirdek için hem zaman hemde kahve kaybetmeye gerek yok 😂
Celsius çekirdeklerini filtre Kavrum olanları espresso da çok başarılı iken espresso diye aldığım çekirdeğini espresso da hep zor demledim. Diğer çekirdeklerini deneyin derim ayrım yapmadan.

Celsius çekirdeklerini filtre Kavrum olanları espresso da çok başarılı iken espresso diye aldığım çekirdeğini espresso da hep zor demledim. Diğer çekirdeklerini deneyin derim ayrım yapmadan.
Aynısını düşünüyorum. Filtre hambella ile oldukça güzel bir espresso içebilmeme rağmen antiquoia espresso ile hiç anlaşamadan 250 gram bitti malesef.

Bende bu çekirdeği v60 aeropress clever dripper ve french presste denedim ne yaptıysam istediğim sonuca erişemedim paketin 4'te 3'ünü deneyerek tükettim🙂 en son french presste bütün notaları hemen hemen yakalayabildiğim temiz ve güzel bir fincana ulaşabildim. Denemek isteyen arkadaşlar için;
15.625 oran
250ml su 16 gram çekirdek
Molent g50 42 klik
94 derece fuska su
4dk demleme süresi

Selamlar,

Konu çekirdek ike iki kez mokapot ile bir kezde türk kahvesi denedim lakin verim alamadım.Parametreleri aşağıda belirteceğim ve hatalı olduğunu düşündüğünüz bir alan var ise düzeltmenizi rica ederim.

Demleme Ekipmanı:Bialetti Venüs 10Cup
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi:2 Tam Tur
Kahve Miktarı:48 Gram
Demleme Notları:80° - 83° Aralığında demlemeyi başlattım ve kısıktan biraz daha harlı başlattım,fokurdamalar arttığında en kısıka getirdim.
Tadım Notları: Demlerken hoş bir çikolata kokusu vardı.Orta gövde ve hem aromasız hemde keyifsiz bir kahve oldu.

Acılık alınca dedim öğütümü kalınlaştırayım ve kahve miktarını arttırayım.

Demleme Ekipmanı:Bialetti Venüs 10Cup
Öğütüm Derecesi:2 Tam Tur + 3 Step
Kahve Miktarı:51 Gram
Demleme Notları:83° - 85° Aralığında denlemeyi başlattım ve en kısıkta demlemeye başlattım.
Tadım Notları:Kokuda aromalardan eser yok,acılık tamamı ile yok oldu lakin aynı derecede gövde de eridi gitti.

Demleme Ekipmanı:Markasız Bakır Cezve
Öğütüm Derecesi:0.9
Kahve Miktarı:43 Gram
Su Miktarı:430 Gram 1/10
Denleme Notları:60° - 65° Aralığında en kısık ateşte demlemeyi başlattım.Cezveye önce kaheyi üzerinede suyu ekledim.Tahta bir kaşık ile 8-10 kez karıştırdım.Köpük en son noktaya kadar çıktıktan sonra cezvelere servis ettim.
Tadım Notları:Su ile özdeşleşmemiş bir kahve ve tadım notaları yine yok ne yazık ki.

Şuana kadar Celsius kahvelerinden Brezilya Monte Carmelo ve konu kahveyi denedim.Hem kompresso hemde mokapot ile yaptığım tüm denemeler verimsiz ve keyifsiz kahveler oldu.Midium Roast kahvelerinden çok umutluydum ama umudumu hala Nikaragua El Diablo'ya saklıyorum

Geri