• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Celsius - Etiyopya Kochere Natural

1618421621323.png

KOKUDA ŞEFTALİ | MANDALİNA | LIME | ANANAS​

• BÖLGE Yirgacheffe, Kochere
  • YÜKSEKLİK 2000m – 2200m
  • VARYETE Heirlooms
  • YÖNTEM Naturel
  • TEDARİKÇİ MBC
  • HASAT YILI 2020 – 2021
  • SKOR 87,5
KAVURUCUNUN TARİFİ

Ethiopia - Kochere Natural

Klik:Comandante 22
Oran: 1:14
Filtre: Cafec Traditonal
Kahve:20gr
Su:280ml
Sıcaklık:96
Sertlik:80ppm
Ön demleme:60ml/10sn
30.sn geri başla
1.demleme : 210ml/1:05
1:30.sn geri başla
2.demleme:280ml/1:40
Bitiş : 2:35-2:45

Son düzenleme:
15gram kolay v60 tarifi:
15-250gr, Nestle, 93°C
Traditional filtre, cmd 24 klik
45gr blooming 40 saniye, kalan su tek döküşte.. bitiş: 02.05
Tatlı, gövdesi yüksek, asidite düşük

Ekli dosyalar

• Screenshot_20210417-020519.png
    Screenshot_20210417-020519.png
    203.2 KB · Görüntüleme: 42
Narenciye tatlarını hisdettiğim, orta gövdeli, tatlı, düşük asitideli bir kahve. Bitişte mayhoş bir tat bırakıyor.
Kakite wave: 20/360
Medium-Fine
40 ml bloom, 100,120,100 ml döküş.
Bitiş:3.15

Kahve: 14 gr
Su: 240 ml 95 derece
Baratza Encore: 18
80 ml x 3 döküş
bloom: 30 sn
döküş süresi: 1:15
demleme süresi: 2:45
Ben uzun zamandır eşit döküş deniyorum, bu kahvede de bu reçeteyi kullandım. Çok canlı asiditeye sahip, tatlı lezzetli bir fincan oldu. Kavurucunun reçetesini de denedim ancak böyle düşük oranlı reçetelerde gövdenin yükselmesi beni çok tatmin etmiyor, ortada güzel bir asidite varsa ben biraz daha onun peşinden gidiyorum.

7 nisan kavrumlu paketi 2 gün önce yani 24ünde açtım. İlk günkü demlemelerimde hep aynı tepkiyi verdim, "meh"! Sonra dün bir şey oldu ve sabah ilk demeldiğim özensiz kahvede bile meyvemsi tatlar aldım. Hala çok güzel, inanılmaz vs diyebileceğim bir kahve değil. Özellikle CD den aldığım Ana Sora yı da bir yandan tüketirken kıyaslama şansı buluyorum ve "nerede o ana sora nın meyvemsiliği ve tatlılığı" diyorum.

Bir de öğleden sonra bununla soğuk kahve yaptım, o da keyifli vir fincandı. Kısacası keyifli bir çekirdek, ama çok şey vaat etmiyor

En az alınan kahve bu mu acaba, çok az kişi yazmış.

Öncelikle hambella'daki deneyimlerimden akıllanıp bu kahvede TH-3 ile demlemelerimi yaptım.
CMD 24 klik 16gr / 240ml buzdağı 93 derece su
40ml ile bloom
30'-50' +100ml
1:10'-1:30' +100ml
bitişi yaklaşık 2:25 falan

Deneme amaçlı 25 click + 94 derece denedim. Onda döküşü yukarıdaki gibi ayarlayamasam da (2:30da bitti demleme) sonuç benzer oldu.

Kahveyi çok beğendim. Ananas o kadar bariz geliyor ki bayıldım. Ananas esanslı kahve gibi :)

FP, filtre ve moka pot denemelerinde her türlü yüksek gövdeli bir kahve çıktı. Etiyopya’ya benzer tatları en çok FP’de aldım.

FP, filtre ve moka pot denemelerinde her türlü yüksek gövdeli bir kahve çıktı. Etiyopya’ya benzer tatları en çok FP’de aldım.

Selamlar @rhino

Bu akşam bende mokapot ile deneyeceğim,öğütüm derecesi ne kullandın.Ben adado da her zaman kullandığım öğütüm derecesinden kalın kullandım gövde orta idi ama aroma alınabiliyordu,incelecekken paket bitti 😂

Selamlar @rhino

Bu akşam bende mokapot ile deneyeceğim,öğütüm derecesi ne kullandın.Ben adado da her zaman kullandığım öğütüm derecesinden kalın kullandım gövde orta idi ama aroma alınabiliyordu,incelecekken paket bitti 😂
Espressonun bir tık üstü ince öğütüm denedim (Melitta Calibra’da #5). Belki dediğiniz gibi biraz daha kalın öğütümle denemek lazım bunu da.

Espressonun bir tık üstü ince öğütüm denedim (Melitta Calibra’da #5). Belki dediğiniz gibi biraz daha kalın öğütümle denemek lazım bunu da.

Selamlar @rhino

Evvela cevabın ve kıymetli görüşlerin için çok teşekkür ederim.Ben 1ZPresso JX PRO kullanıyorum ve mokapotta gövde aradığım için genellikle 1 Tam Tur + 9.2 Step ile 2 Tam Tur + 1/2 Step aralığında gidip geliyorum.Sanırım 2 Tam Tur + 2 Step ile başlayacağım denemeye.

Geri