• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Celsius - Burundi Businde Honey

7-Burundi-Businde-Honey_web.jpg

KOKUDA VANİLYA | KURABİYE | NARENCİYE | ÇİÇEKSİ | ÇOK TATLI​

• BÖLGE Kayanza
  • KOOPERATİF MATRACO
  • ÇİFTÇİ Küçük Ölçekli
  • YÜKSEKLİK 1850 -2000 m
  • VARYETE Bourbon
  • YÖNTEM Honey
  • HASAT YILI 2020 – 2021
  • TEDARİKÇİ Bien Coffee
  • SCAA SCORE 87.25
KAVURUCUNUN TARİFİ

Burundi - Businde Honey

Klik: Comandante 23
Oran: 1:13,5
Filtre: Cafec TH1
Kahve:20gr
Su:270ml
Sıcaklık:96
Sertlik:80ppm
Ön demleme:60ml/10sn
30.sn başla
1.demleme:170ml/1:05
1:25.sn geri başla
2.demleme:270ml/1:40
Bitiş:2:35-2:40

Ekli dosyalar

• 2-Burundi-KayanzaWEB.jpg
    2-Burundi-KayanzaWEB.jpg
    25 KB · Görüntüleme: 11
Son düzenleme:
15/250
Comandante 25 klik
Buzdağı, kaynadıktan 45 saniye sonra
Melitta gourmet filtre
Clever dripper Hoffmann tekniği
Akış 50 saniye civarı sürdü

7 nisan kavrumlu kahveyi bugün ilk kez denedim. Tadım notalarından kurabiye tadını henüz alamadım ama narenciye tadı ve çiçeksi tatların geldiği baştan sonra tatlı ve keyifli bir fincan çıktı.

11 gün degassingten sonra ilk demlememi yaptım. Her gün yaptığım düşük gramaj reçetesiyle demledim.
Molent 39 klik
Uludağ premium yaklaşık 95 derece olduğunu tahmin ediyorum(pınar madran kullanıyorum normalde)
Cafec traditional
10 gr kahve 1:15 su oranı

Kedim müdahil olduğu için pek düzgün bir demleme olmadı :D Sürenin çok uzamasına sebep oldu ve normalden farklı bir su kullandım bunlara rağmen ilk başta acılık olsa da kahve soğumaya başlayınca onca hataya rağmen inanılmaz yumuşak, floral tatların baskın olduğu, kokuyu vanilyanın domine ettiği, çok çok tatlı, keyifle içtiğim bir fincan oldu. Bir tek kurabiye benzeri bir nota alamadım. Eminim ki daha iyi şartlarda, kedisiz bir ortamda, deneyince çok daha iyi sonuçlar alacağım :D Sevdiğim ve iyi ki almışım dediğim bir çekirdek oldu.

Kavrum Tarihi, Profili: 7 Nisan 2021, Filtre
Demleme Tarihi, Yöntemi: 23 Nisan 2021, V60
Filtre: Japon 40'lık Hario (ters yüz)
Öğütme: Molent G50, 38 tık
Su: Fuska Su, ~95°C
Oran: 32g/480ml (1/15)
Döküş: Orkun Üstel iki kişilik beş parçalı V60 reçetesi (00:00 120ml sert döküş / 00:35 200'e tamamla / 01:05 300'e tamamla / 01:50 400'e tamamla / 02:20 480'e tamamla)
Toplam süre: ~03:10

1'e 13,5 oranı önerilmesi boşuna değilmiş, ben normalde 1'e 16 demlerken 1'e 15'e çıktım yine de biraz hafif (seyrelmiş?) kaçtı. İçerken papatya çayı hissiyatı ve tadı aldım. Narenciye tadı da hissediliyor ama limon asidi benzeri baskın bir asitlik gelmiyor. Gövdesi de asitliği de düşük bir fincandı. Bir dahakine kahveyi biraz daha artırıp düz tabanlı demleyicide deneyeceğim.

Sanki göremedim ben bunu sitede?

Demleme Tarihi, Yöntemi: 27 Nisan 2021, Tiamo Wave 02
Filtre: Tiamo Flatbase 02
Su: Fuska Su, ~91°C
Döküş: Dört eşit parça döküş (00:00 120 ml sert döküş / 00:45 240'a tamamla / 01:30 360'a tamamla / 02:15 480'e tamamla)
Toplam süre: ~03:25

Bu çekirdekte V60'tan düz tabanlıya geçtim, dereceyi de düşürdüm. Önceden aldığım o sulu, çay/papatya çayı tadı gitti, yerine ağızda buruk olmayan ve bariz şekerli narenciye tadı bırakan bir kahve geldi.

Bir de benim dikkatimi çeken şey Burundi Businde Honey çekirdeklerinin değirmeni ağzına kadar doldurması oldu. Genelde iki kişilik demleme yaptığımdan 30-32 gram öğütüyorum ve bu miktardaki Burundi Businde Honey Molent G50 değirmeni ağzına kadar dolduruyor. Daha önce hiçbir çekirdekte bununla karşılaşmamıştım. Bu çekirdekler görece hafif mi kaçıyor, yoksa boyutları ve şekilleri nedeniyle aralarında boşluk mu fazla kalıyor bilemiyorum.

Demleme Tarihi, Yöntemi: 27 Nisan 2021, Tiamo Wave 02
Filtre: Tiamo Flatbase 02
Su: Fuska Su, ~91°C
Döküş: Dört eşit parça döküş (00:00 120 ml sert döküş / 00:45 240'a tamamla / 01:30 360'a tamamla / 02:15 480'e tamamla)
Toplam süre: ~03:25

Bu çekirdekte V60'tan düz tabanlıya geçtim, dereceyi de düşürdüm. Önceden aldığım o sulu, çay/papatya çayı tadı gitti, yerine ağızda buruk olmayan ve bariz şekerli narenciye tadı bırakan bir kahve geldi.

Bir de benim dikkatimi çeken şey Burundi Businde Honey çekirdeklerinin değirmeni ağzına kadar doldurması oldu. Genelde iki kişilik demleme yaptığımdan 30-32 gram öğütüyorum ve bu miktardaki Burundi Businde Honey Molent G50 değirmeni ağzına kadar dolduruyor. Daha önce hiçbir çekirdekte bununla karşılaşmamıştım. Bu çekirdekler görece hafif mi kaçıyor, yoksa boyutları ve şekilleri nedeniyle aralarında boşluk mu fazla kalıyor bilemiyorum.
Fazla kavrulan çekirdeğin gittikçe yoğunluğu düşer.En son elinizde hacmi buyuk ama ağırlığı hacmine göre az olan çekirdek olur.Böylece aynı agirligi daha fazla hacim kaplar.Yani koyu kavrumlarda daha az alır

Benim için büyük hayal kırıklığı olan kahve. Çok koyu kavrum, light kavrum olarak satılması inanılmaz. Nestle su kullanıyorum ve dereceyi 88e kadar düşürdüm ama yoğun gelen isli tadı geçiremedim. Adado bi tık daha açık ve içilebilir ama onda da benzer sorunları yaşadım. Celsius gerçekten toplu alım sürecini müthiş yönetti ama içtiğim kahveden keyif alamayınca diğer şeylerin bir anlamı kalmıyor malesef.

Benim için büyük hayal kırıklığı olan kahve. Çok koyu kavrum, light kavrum olarak satılması inanılmaz. Nestle su kullanıyorum ve dereceyi 88e kadar düşürdüm ama yoğun gelen isli tadı geçiremedim. Adado bi tık daha açık ve içilebilir ama onda da benzer sorunları yaşadım. Celsius gerçekten toplu alım sürecini müthiş yönetti ama içtiğim kahveden keyif alamayınca diğer şeylerin bir anlamı kalmıyor malesef.
Merhaba 👋 Aslında koyu kavrum bile sayılmaz çekirdek :)
Reçetemizi denediniz mi?
Businde honey
Klik: comandante 23
Oran: 1:13,5
Filtre: cafec TH1
Kahve:20gr
Su:270ml
Sıcaklık:96
Sertlik:80ppm
Ön demleme:60ml/10sn
30.sn başla
1.demleme:170ml/1:05
1:25.sn geri başla
2.demleme:270ml/1:40
Bitiş:2:35-2:40

ben bu kahveyi 500gr tükettim. içimi gayet keyifli ve klasik burundi karakteristiği taşıyor. çok net kurabiye notasını alabildim. soğudukça bu nota daha da belirginleşiyor.
reçetem ise yine klasik v60 immersion hybrid metodu.
cmd 24 klik
çekirdek 17gr
kullanılan su 260gr
buzdağı ph7.1
50gr su ( immersion + blooming ) 30sn bekleme
30-50sn arası 100gr suyu melodrip ile döküyorum ( pour metodu )
01:03-10 arasında suyun geri kalanını (110gr ) döküyorum. 1:45 de yatağı düzleştirmek için hafif bir spin atıyorum.
bitiş 02:15
cafec standart filtre kullanıyorum.
su sıcaklığı 91 derece
teşekkürler @CelsiusCoffeeRoastery

Fazla kavrulan çekirdeğin gittikçe yoğunluğu düşer.En son elinizde hacmi buyuk ama ağırlığı hacmine göre az olan çekirdek olur.Böylece aynı agirligi daha fazla hacim kaplar.Yani koyu kavrumlarda daha az alır
Evet ilk akla gelen koyu kavrum olabileceği ama fazla kavrulmuş bir çekirdek değil elimdeki.

Bu kahveden elimde kalan son 15 gramla bugün espresso shot aldım, 2 ay geçmesine rağmen aşırı tatlıydı. Bu tatlılık filtrede bayıyordu ama espressoda gerçekten hoşuma gitti, hala satışı olsaydı düzenli olarak espresso için alabilirdim.

Ben bu kahveyi v60'ta bir türlü demleyemedim.

Kavurucu tarifini TH1'im olmadığı için uygulayamadım, TH3 ile de 3.15'e falan çıktı, olmadı. Tek döküş ince çekim denedim, çok döküş kalın çekim denedim, metaldrip ile denedim, düşük kahve:su oranı ile denedim, ne yaptıysam olmadı, çok da sıkıldım günlerdir sabah kahvesini istemeye istemeye yapıyorum.

Kod:
Öğütüm: Comandante 30 - 31 Klik (Siyah)
Su: Nestle Damacana
Kahve Miktar: 10gr
Filtre : TH3
Dripper : V60.2
Döküşler :
0:00 - 30ml
0:30 - 75ml
1:00 - 125ml
1:30 - 175ml

Bitiş Süre : Takribi 2:00

@BlindGuardian

Kendi demlemem yukarıda ki gibi. Dilerseniz deneyebilirsiniz.

Kod:
Öğütüm: Comandante 30 - 31 Klik (Siyah)
Su: Nestle Damacana
Kahve Miktar: 10gr
Filtre : TH3
Dripper : V60.2
Döküşler :
0:00 - 30ml
0:30 - 75ml
1:00 - 125ml
1:30 - 175ml

Bitiş Süre : Takribi 2:00

@BlindGuardian

Kendi demlemem yukarıda ki gibi. Dilerseniz deneyebilirsiniz.

Nestle suyum şu an yok, ama alıp deneyeceğim, teşekkürler!

Deneme şansım olmadı ama, sanırım bu kahve de kalın öğütüm seviyor. Adado'da da benzer deneyim yaşadım, şimdi de Kongo ile testler yapıyorum. Genel olarak, kalın öğütüm Celsius kahvelerinde daha iyi performans veriyor gibi.

Geri