• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Çelik kesici (burr) bilenir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kahve123
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kahve123

Barista
Sıfır elektrikli değirmeni olan arkadaş varsa biraz bilgi alabilir miyim?
Dişlilere parmağınızla dokunursanız jilet veya maket bıçağına dokunulmuş gibi keskin bir halde mi oluyor. Yoksa çay kaşığının ucu gibi mi?

Bazı sitelerde yılda bir kere bıçağın değiştirilmesi önerilmiş. Pahalı bir parça. Yeni değirmen almak daha mantıklı olabilir mi?

Bu bıçaklar bilenir mi? Değirmenimizin bıçağını değiştirmek veya bilemek önemli bir fark sağlar mı? Yeni alınmış gibi mi olur?

Ekli dosyalar

• burr.jpg
    burr.jpg
    30.7 KB · Görüntüleme: 13
Son düzenleme:
Sözene yapan görmüştüm daha önce ama başka alete yapan görmedim. Balansının kaçacağını düşünüyorum ben. Yani çok hassas ve eşit bi bileme gerekir ve tekrar dengeye almak gerekir olacaksa da.

Ticari kullanımlarda her sene değiştiiryorlar ama ev kullanımı için de mi gerekli bu? Senede kaç kilo öğütüyoruz ki, adamların haftalık öğütümü değildir 😄

Bazı sitelerde yılda bir kere bıçağın değiştirilmesi önerilmiş. Pahalı bir parça. Yeni değirmen almak daha mantıklı olabilir mi?
Normal bir ev kullanıcısı işin gerek yok. Ortalama 300-400 kg öğütüm ömürleri oluyor günde 100 gr kahve tüketseniz yılda 40 kg civarı yapar. 5-6 yıl sorunsuz kullanırsınız.

Bıçak fiyatları o kadar pahalı değil mesela Niche değirmen 500 pound bıçakları 140 Euro
Giota 400 pound ssp bıçaklar en pahalısı 140 dolar gibi.

Sanayi tipi dremel ile bilenebilir, ancak kuvvetle muhtemel kanalların formları bilemeden önceki haline göre deforme olacağından öğütme performensi da değişecektir. Yanısıra yüzey işlem esnasında ısıya maruz kalacağından yüzey sertliği dolayısıyla da kesici ömrü olumsuz etkilenecektir.

Sıfır elektrikli değirmeni olan arkadaş varsa biraz bilgi alabilir miyim?
Dişlilere parmağınızla dokunursanız jilet veya maket bıçağına dokunulmuş gibi keskin bir halde mi oluyor. Yoksa çay kaşığının ucu gibi mi?

Bu bıçaklar bilenir mi? Değirmenimizin bıçağını değiştirmek veya bilemek önemli bir fark sağlar mı? Yeni alınmış gibi mi olur?
Hangi değirmen için soruyorsunuz?

Ev kullanıcısı için yılda bir kez bıçak değişimi koyan ürün kesinlikle satamaz, ticari kullanım içindir. Ev kullanıcısı taş ya da yabancı madde öğütmediği sürece bıçağa zarar vermesi çok zor. Senelerce sorunsuz öğütecektir.

Geri