darkspace
Barista
- İsim
- Berkay
Daha fazla
- İsim
- Berkay
Merhaba arkadaşlar, forumu okudukça özellikle alınan çekirdeklerin tadımı ile ilgili konularda degassing ve bekleme süresi olduğunu gördüm fakat kahve dünyasına yeni adım atan biri olarak tam anlayamadım. Şu an için french press kullanıyorum fakat ekipmanları zamanla alarak v60'a geçmek istiyorum.
Bazı çekirdeklerde (filtre kahve için kavrulmuş olmasına rağmen) 5, bazılarında 7, bazılarında 10 gün beklenmesi tavsiye ediliyor. Bu değer nasıl oluşuyor, belirli bir standartı var mıdır? Nitelikli olmasa dahi her yöresel kahvede geçerli midir?
Bazı çekirdeklerde (filtre kahve için kavrulmuş olmasına rağmen) 5, bazılarında 7, bazılarında 10 gün beklenmesi tavsiye ediliyor. Bu değer nasıl oluşuyor, belirli bir standartı var mıdır? Nitelikli olmasa dahi her yöresel kahvede geçerli midir?