• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Çekirdek Seçimi Hakkında Yardım

İsim
Arif Karahan
Daha fazla  
İsim
Arif Karahan
Espresso Makinesi
Rocket Giotto
Değirmen
Eureka Mignon Specialita
Ekipmanlar
Aeropress, V60
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Şu ana kadar büyük marketlerden ya da hb gibi sitelerden rastgele bir kahve çekirdeği alıp onunla şansımı denedim. Lavazza'nın çekirdekleri arasından Super Crema hoşuma gittiği için en çok tükettiğim çekirdek o oldu. Genel olarak Lavazza tercih ediyorum ama aldığım çekirdeklerin üretim/paketlenme tarihi her siparişimde daha uzun süreli çıkmaya başladı.

Genel olarak amerikano için kullanıyorum, arada bir de latte, espresso olarak çok nadir tüketiyorum.

Yakın zamanda öğütücü aldım ve önceden kullandığım bıçaklı öğütücüye göre çok fazla fark etti. O yüzden artık tercih ettiğim çekirdeklerde de değişikliğe gitme ve yeni çekirdekler deneme isteğim var. Çekirdek seçerken dikkat etmem gerekenler ve önerebileceğiniz çekirdekler hakkında tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. Taze kavrulmuş kahve çekirdeğine erişim konusunda sıkıntı yaşıyorum. Nereden almalıyım, alırken neye göre hangi çekirdeği seçmeliyim. Abonelik sistemleri varmış galiba, önereceğiniz bir yer var mı bu konuyla ilgili.

Kullandığım espresso makinesi;
Delonghi Dedica EC 685

Kahve öğütücüm;
Eureka Mignon Specialita

Şimdiden teşekkür ederim...

Ben genellikle aylık toplu alım etkinliklerine katılıyorum forum yöneticileri adil bir oylama yapıp tamamı nitelikli kahve kavurucusu firmalardan oluşan listede en çok oy alan firmayla anlaşıyorlar, hem kaliteli çekirdeklerle tanışıyor hem de karlı alışveriş yapmış oluyorum. Siz de oylamaya katılan firmaların sitelerini bi ziyaret edin bence, eminim ilginizi çekecek çekirdekler olacaktır.
Çekirdek seçiminde şahsen tadım notlarına ve SCA puanlarına bakıyorum kendime en yakın tatları seçiyorum siz de öyle yapabilirsiniz.
Şahsen şimdiye kadar edindiğim deneyimlere göre benim tercihim hep yıkanmış (weashed) işlem gören çekirdekler oluyor.
Bence bir yere abone olmaktansa çeşitli kavuruculardan olabildiğince farklı çekirdekler edinip kahve damağınızı geliştirmek daha iyi olacaktır, hatta aynı çekirdeklerin farklı kavurucu profilleri bana daha ilgi çekici geliyor, birde ne zaman yeni bir kavurucudan alışveriş yapsam müthiş heyecanlanıyorum "bakalım bu nasıl bir deneyim olacak" diye...

Taze kavrulmuş kahve çekirdeğine erişim için --> Kahve Firmalarını incelemenizi öneririm.

Çekirdek seçme konusunda tek bir doğru tabiki yok ama kullandığınız Lavazza Super Krema içeriğine baktığımda %60 Arabica - %40 Robusta görünüyor. Kulübün geçen ay alım yaptığı firma olan Niji Coffee sitesini incelerseniz oradaki kahveler size hitap eder diye düşünüyorum.

https://www.nijicoffeeco.net/product-page/murasaki-espresso-serisi %60 Arabica
https://www.nijicoffeeco.net/product-page/matsuo-espresso-serisi %80 Arabica
https://www.nijicoffeeco.net/product-page/haruki-espresso-serisi %100 Arabica

Geri