• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cekirdek omru ne kadardir?

benim adim cemil

Yeni Üye
İsim
Cemil Adim
Daha fazla  
İsim
Cemil Adim
Muhtemelen cekirdekten cekirdege omur de degisiyordur ama cekirdekler icin sartlara gore ne omur biciliyor? Paket omru ve acik paket omru nelere gore degisiyor?

Ornegin 1 yil kapali paketinde duran kolombiya medellin cekirdegi artik icilmez mi?

İyi muhafaza edilirse; yeşil halinde 1-2 yıl, kavrulduktan sonra 1-2 ay, öğütüldükten sonra 1-2 saat.
Aslında 1-2 saat sonra da içilir ama kafiyeli olsun diye öyle dedim.
kavrulduktan sonra 1 - 2 ay mi? Tahminimden cok azmis. Son aldigim paket 1 yil once kapatilmis sanirim. Bu 1-2 ay dediginiz sure acik paket icin mi gecerli?

kavrulduktan sonra 1 - 2 ay mi? Tahminimden cok azmis. Son aldigim paket 1 yil once kapatilmis sanirim. Bu 1-2 ay dediginiz sure acik paket icin mi gecerli?
Kapalı paket hocam. Bu arada medium hesabınıza baktım. Forumu iyice kurcalamanızda fayda var.

Yeri gelmişken bir sorum da olacak. Ben bu forumda bi yazı yazdım. Aynısı mediuma da attım . Ama sadece ben bulabiliyorum. Ne internette ne de mediumda aratınca çıkmıyor. Sebebi ne olabilir sizce.

Kapalı paket hocam. Bu arada medium hesabınıza baktım. Forumu iyice kurcalamanızda fayda var.

Yeri gelmişken bir sorum da olacak. Ben bu forumda bi yazı yazdım. Aynısı mediuma da attım . Ama sadece ben bulabiliyorum. Ne internette ne de mediumda aratınca çıkmıyor. Sebebi ne olabilir sizce.
Mediumda aratınca niye çıkmıyor bilemem ama google vs yerlerde SEO'dan dolayı çıkmıyordur. Yani anahtar kelimeler vs onların da önemi var. Ama işte SEO çok ayrıntılı ve bilgim olmayan bir konu.

evet bu iste cok yeniyim, tamamen acemice denemeler yapiyorum. yavas yavas kesfediyorum ama forum cidden cok faydali. paket omrunun bu kadar dusuk oldugunu da bilmiyordum. uzuldum simdi bayat kahve icip duruyormusum.

medium'u daha cok kendim icin tutuyorum. google ile ilgili hicbir amacim yok. google icine url eklemek icin soyle bir url varmis

belki buradan eklersiniz adresinizi.

Cevap;

"Kahve kavrulduktan sonra içindeki karbondioksit gazını salmaya başlar. Bu sürece degassing adı verilir. Filtre için 3–7, espresso için 7–12 gün beklenmelidir. Bu süre çekirdekten çekirdeğe farklılık gösterir. Degassing tamamlandığında kahvenin tadı oturur.

Kahvenin bayatlamaması için serin ve kuru bir yerde, valfli zipli pakette muhafaza etmelisiniz. Doğru muhafaza edilen kahveler 4–6 hafta tazeliğini korur. ( via )"

Belki baskalari da arar bulur diye ekledim buraya. Cekirdegin kavrum sonrasi beklemesinin gerekmesi de onemli bilgiymis. (y)

Burada "kahvenin ömrü" tabirinden ne anladığımız önemli. Eğer ömrü derken son kullanım tarihi gibi düşünürsek süre çok daha uzun olur ama o kahveden tazelik, tadım notası ve iyi bir performans almaktan bahsediyorsak 1-2 ay maksimum süre diyebiliriz. Tabi bunun istisnaları da var. Kavurma profili ve degassing sürecine göre kavurmadan bir hatta bir buçuk ay sonra doruk noktasına ulaşan kahveler de oluyor ama bunlar istisna. Paketin kapalı olması eğer düzgün bir valf varsa süreyi bir parça uzatır çünkü paket içinde biriken karbondioksiti tahliye ederken içeri taze oksijen girişini engeller ama yine de çok tavsiye edebileceğim bir durum değil.

Burada "kahvenin ömrü" tabirinden ne anladığımız önemli. Eğer ömrü derken son kullanım tarihi gibi düşünürsek süre çok daha uzun olur ama o kahveden tazelik, tadım notası ve iyi bir performans almaktan bahsediyorsak 1-2 ay maksimum süre diyebiliriz. Tabi bunun istisnaları da var. Kavurma profili ve degassing sürecine göre kavurmadan bir hatta bir buçuk ay sonra doruk noktasına ulaşan kahveler de oluyor ama bunlar istisna. Paketin kapalı olması eğer düzgün bir valf varsa süreyi bir parça uzatır çünkü paket içinde biriken karbondioksiti tahliye ederken içeri taze oksijen girişini engeller ama yine de çok tavsiye edebileceğim bir durum değil.
Bilgiler icin tesekkurler. Bir de sorum var, ozellikle su kahvenin omru az su kahvenin omru uzun ( kapali pakette ) diyeceginiz kahveler var mi?

Bilgiler icin tesekkurler. Bir de sorum var, ozellikle su kahvenin omru az su kahvenin omru uzun ( kapali pakette ) diyeceginiz kahveler var mi?

Şu kahve, bu kahve olarak ayırım yapmak pek mümkün değil. Genel olarak şunu söyleyebilirim. Yüksek irtifalı, yüksek yoğunluklu kahvelerin gövde yapıları genellikle daha sağlamdır. Haliyle degassing süresi de görece biraz daha uzun olur çünkü kavurmada ortaya çıkan karbondioksitin çekirdekten tahliyesi biraz daha uzun sürer (kavurmada çekirdeğin yapısal bütünlüğünün çok bozulmadığını varsayacak olursak). Böyle kahvelerde çekirdekler tazeliklerini biraz daha uzun koruyabilirler (maksimum bir kaç hafta farktan bahsediyorum). Tabi bu söylediğim her kahve için kabul edilebilir bir genellemeden ziyade teorik bir yaklaşım.

Geri