• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Çekirdek Kalitesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ArasCan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ArasCan

Barista
İsim
Aras Can
Merhabalar, umarım herkes iyidir ve her şey yolundadır. Sanırım adını şimdilik vermenin doğru olmadığını düşündüğüm, genelde de aslında memnun olduğum bir kavurucudan türk kahvesi için çekirdek aldım. 250*2 olarak ve toplamda 45TL ödeyerek satın aldım, ilk pakette açıkçası çok dikkat etmedim, fakat ikinci pakete geçtiğimde aşağıda da fotoğraflarını eklediğim sorunlu parçalar dikkatimi çekti. Paketi tamamen boşaltıp (tartıya koyup molent ile öğüttüğüm için detaylı incelememiştim) elediğimde (bu iş için de çok donanımlı değilim) bence sorunlu çekirdek ve bol miktarda kırık parça ayıkladım. Aynı zamanda da daha normal olarak nitelendirebileceğim çekirdekleri de ekledim. Burada sormak istediğim ödediğim ücret ile bu çekirdek kalitesi fiyat/performans olarak nitelendirilebilir mi? Zira birçok işletme türk kahvesi için çok iyi iş çıkarmıyor fakat bu ücretlerin bu ürünlere değer mi ondan emin olamadım.

Ekli dosyalar

• IMG_7258[4767].jpg
    IMG_7258[4767].jpg
    146.1 KB · Görüntüleme: 100
  • IMG_7262[4777].jpg
    IMG_7262[4777].jpg
    106.1 KB · Görüntüleme: 100
Yarım kilosu 45 liraya satılan bir kahvenin nitelikli olması mevcut şartlarda imkansız. Ticari kahvelerde de bu tür defectler olması az rastlanır bir şey değil. Tipik bir ucuz etin yahnisi durumu bu.

toplam sorunlu cekirdek o kadar ciktiysa cokta sorun degil bence

Görsele göre 250 gramda gözle görülür şekilde ayırt edilen kötü çekirdek miktarı 10-15 gram arası gibi duruyor. KG'da yaklaşık 50 gram defect gibi diyebiliriz. Düzgün çekirdeklerde pek bir sorun gözükmüyor. Ben Fethiyede bir yerden kilosunu 60₺ civarında alıyordum. Bence ticari çekirdek için bir tık fazla gibi. Birlikte Baharat'ta Ticari Türk Kahvesi için olan yeşil çekirdekler Kilogramı 15-20₺ arasında değişiyordu en son.
Kendim yeşil kavuruyorum ama annem benim kavurduğumu beğenemedi Fethiyeden istiyorum onun için :D
Nitelikli TK'cı arkadaşlar daha tecrübeli tabii bu konuda.

Hangi çekirdek aldınız?
Rio manas ise pahalı bence

Geri