• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Çekirdek kahve ne zaman bayatlar?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hangeki
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

hangeki

Yeni Üye
Merhaba.

Kavrulmuş çekirdek kahve ne zaman bayatlar? İki aylık bir çekirdekten ne oranda verim alabiliriz? İlk bir ay sonunda ne kadar bayatlar?

İki günde bir, 1 fincan Türk kahvesi içiyorum. Bir fincan için 7 gram kahve kullanıyorum. Paketler çoğunlukla en az 250 gramdan satılıyor. Yani 250 gramlık bir paket alsam 70 günde anca bitirebiliyorum. İki ay sonunda bayatlayacaksa hiç girmeyeyim bu işe.

Teşekkürler.

Net cevabının olmamasının sebebleri var. Sadece ne kadar sürede bayatlar sorusuna cevap vermek zor. Çünkü süre koşullara göre değişiyor.
  • Saklama koşulları
    Kapalı kapta mı, vakumlu ortamda mı saklanıyor. Saklama ortamı nasıl? Güneş ışığı vs alıyor mu? Hangi sıcaklıkta (buzlukta mı) saklanıyor vs?
  • Kahvenin cinsi ve kavrulma
    Kahve hangi tipte kavrulmuş ( light roast, dark roast, omni vs). Sadece kavrulma tipi değil, kavrulmanın nasıl yapıldığı, hangi sıcaklıklarda olduğu, kavrulma süresi vs de bayatlamanın ne kadar sürede olacağına etken.

Net yanıtı olmamasını anlıyorum da 15 gün ile 3 ay arası oldukça geniş bir aralık. Bu kadar da belirsiz değildir herhalde.

Kahvenin paketinde, güneş ışığı almayan serin bir yerde saklandığı bir senaryo için soruyorum.

Merhaba.

Kavrulmuş çekirdek kahve ne zaman bayatlar? İki aylık bir çekirdekten ne oranda verim alabiliriz? İlk bir ay sonunda ne kadar bayatlar?

İki günde bir, 1 fincan Türk kahvesi içiyorum. Bir fincan için 7 gram kahve kullanıyorum. Paketler çoğunlukla en az 250 gramdan satılıyor. Yani 250 gramlık bir paket alsam 70 günde anca bitirebiliyorum. İki ay sonunda bayatlayacaksa hiç girmeyeyim bu işe.

Teşekkürler.
Hiç girmeyeyim bu işe dediğiniz şey sizinle alakalı. Bize ne arkadaş. :)

İki ay sonunda çoktan tadı kaçmış yani bayatlamış olur diyebiliriz. Benim görüşüm.

Bazı arkadaşların da dediği gibi bu çekirdeğe ve sizin damak zevkinize göre çok değişken bir konu ama paket içinde saklamayı düşünüyorsanız 250 gr 70 gün zor dayanır. İlk seçenek olarak 100-150 gr deneme paketi olan satıcılara bakmanızı tavsiye ederim. Deneme paketi olan kahveler size hitap etmiyorsa ve ilk etapta ek para harcamak istemezseniz 250 gr alıp kaçıncı günden sonra tadı size göre kötüleşiyor bir deneyebilirsiniz, bu süreçte gerekirse bir miktar kahve ziyan olabilir ama yapacak birşey yok maalesef.
İlla 250 gr alınacaksa ben olsam ilk etapta vacu vin tıpası ile saklama yönetimini denerim. Baktım bu tatmin etmedi, o zaman ucuz yollu bir vakumlama makinesi alıp kahvenin bir kısmını vakumlarım.

100 gram almak en uygun çözüm gibi. En azından vakum makinesi alana kadar.

Kahveciningalaksirehberi pipet ve zipli torba ile "manuel" olarak vakumluyordu :D Belki bu yöntemi kullanırım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri