• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Çekirdek Görselinden Kalite Analizi Mümkün Mü?

ExtremeResponse

Barista
İsim
ExtremeResponsibility
Daha fazla  
İsim
ExtremeResponsibility
Soru başlıktaki gibi havalı arkadaşlar. Eklediğim fotoğraflarda çekirdekler arasında kalite farkı var mı? Cevaplarınızı merak ile bekliyor olacağım. (*plaza dili ile yazdım*)

IMG_0908.jpegIMG_0909.jpegIMG_0910.jpeg

Çekirdek görselinden kalite analizi bir ölçüye kadar mümkün diyebiliriz. Defect, quaker ve benzeri sorunları görebilirsiniz ancak tat analizi mümkün değil çünkü portakalhalil'in de belirttiği gibi içmeye doyamadığımız pek çok kahvenin çekirdeklerine baktığımızda farklı farklı boylar, eğri büğrü çekirdekler, kırıklar vs gördük. Tam tersine de fazlasıyla rastladım. Çekirdeklere baktığımda bu nasıl bir güzelliktir, elle çizsem bu kadar güzel çizemem dediğim çekirdeklerden son derece düz, tatsız tuzsuz fincanlar çıktığına çokça şahit oldum.

Çekirdek görselinden kalite analizi bir ölçüye kadar mümkün diyebiliriz. Defect, quaker ve benzeri sorunları görebilirsiniz ancak tat analizi mümkün değil çünkü portakalhalil'in de belirttiği gibi içmeye doyamadığımız pek çok kahvenin çekirdeklerine baktığımızda farklı farklı boylar, eğri büğrü çekirdekler, kırıklar vs gördük. Tam tersine de fazlasıyla rastladım. Çekirdeklere baktığımda bu nasıl bir güzelliktir, elle çizsem bu kadar güzel çizemem dediğim çekirdeklerden son derece düz, tatsız tuzsuz fincanlar çıktığına çokça şahit oldum.
Kelimesi kelimesine katılmakla beraber...
İri çekirdeklerde daha düz tatlara denk geldim hep

Son düzenleme:
Soru başlıktaki gibi havalı arkadaşlar. Eklediğim fotoğraflarda çekirdekler arasında kalite farkı var mı? Cevaplarınızı merak ile bekliyor olacağım. (*plaza dili ile yazdım*)

Ekli dosyayı görüntüle 26644Ekli dosyayı görüntüle 26645Ekli dosyayı görüntüle 26646

Tipolojiye göre sadece görsel durumdan, tat/künye bilgileri olmaksızın ve arka plandaki tanıtım kartını dikkate almaksızın kalite sıralaması yapacaksak bu üç görseli kavurma öncesi yeşil haliyle 2, 3 ve 1; kavurma sonrası ise 3, 2 ve 1 olarak numaralandırırım.

Tipolojiye göre sadece görsel durumdan, tat/künye bilgileri olmaksızın ve arka plandaki tanıtım kartını dikkate almaksızın kalite sıralaması yapacaksak bu üç görseli kavurma öncesi yeşil haliyle 2, 3 ve 1; kavurma sonrası ise 3, 2 ve 1 olarak numaralandırırım.
teşekkürler cevabınız için.

2 numaradan puan kırmanıza ne sebep oldu?

İki numaradaki gibi yağlı bir çekirdek var mı? İlk defa görüyorum ,cahilliğimi maruz görün.

teşekkürler cevabınız için.

2 numaradan puan kırmanıza ne sebep oldu?

Çekirdek haliyle varyete ve elek boyutu olarak 2 numara 3’e nazaran daha tutarlı. Defect, kırık çarık görünmüyor. İlk sırada olması bundan dolayı. Kavurma sonrası ikinci sıraya koymamın sebebi kavurmanın fazla agresif olması. Tadı iyidir kötüdür ona yorum yapmıyorum zaten. Ama sırf görüntü bazlı değerlendirme olduğu için kırdık puanı.

3 nolu görsel de iyi, kötü değil. Ancak varyete ve elek boyutu daha tutarsız. O da heirloom olduğu için büyük bir ihtimalle.

Çekirdek haliyle varyete ve elek boyutu olarak 2 numara 3’e nazaran daha tutarlı. Defect, kırık çarık görünmüyor. İlk sırada olması bundan dolayı. Kavurma sonrası ikinci sıraya koymamın sebebi kavurmanın fazla agresif olması. Tadı iyidir kötüdür ona yorum yapmıyorum zaten. Ama sırf görüntü bazlı değerlendirme olduğu için kırdık puanı.

3 nolu görsel de iyi, kötü değil. Ancak varyete ve elek boyutu daha tutarsız. O da heirloom olduğu için büyük bir ihtimalle.

2. sıradaki Gardelli Santa Ana (Col)

Rubens beni buralarda bulamaz ama diğer ikisinin açık adresini mevzuat nedeniyle vermeyeyim. işe yaramayan bir ipucu, ilki İstanbul'un ünlü ve buralarda seveni bol kavurucularından biri, diğeri de, 3 nolu olan, Ankara'nın mütevazı kavurucularından.

Bu arada kavrulmuş çekirdekten de yeşil çekirdekten de belli bir standartlar vardır ona göre kalitesi çıkar ortaya ama ben biliyorum @Beytbaba ne kaliteli çekirdeklerden bir sürü defect ayıkladı, diger türlü foto atıp kalite analizi ancak benim dedigime çıkıyor sorry

Turkiye'ye özellikle tadıyla ün yapan çekirdeklerin bir çoğu yesil kusurları sebebiyle nitelikle sayılamayacak konumda. Anaerobik hamasho, damo vs. hepsi bu konuya birer örnek. Normalde hiçbiri nitelikli sayılamaz ama ekonomik durumlar buna el vermiyor. Ne kadar ekmek, o kadar köfte. Türkiye'de tadıyla ünlenen çekirdeklerin yüzde 90'ı sca nın nitelikli kahve tanımına giremez ne yazık ki.

2. sıradaki Gardelli Santa Ana (Col)

Rubens beni buralarda bulamaz ama diğer ikisinin açık adresini mevzuat nedeniyle vermeyeyim. işe yaramayan bir ipucu, ilki İstanbul'un ünlü ve buralarda seveni bol kavurucularından biri, diğeri de, 3 nolu olan, Ankara'nın mütevazı kavurucularından.
Ankarada mütevazı gördüğünüz ve karşılaştırmaya sunduğunuz firma çekirdeği merak ettim mevzuat derken ne gibi bir sorun teşkil edebilir?

Ankarada mütevazı gördüğünüz ve karşılaştırmaya sunduğunuz firma çekirdeği merak ettim mevzuat derken ne gibi bir sorun teşkil edebilir?

İsmni vermeyeyim ancak “eski usul” kavuruculardan, etiyopya‘nın yüksek yerlerinden devşirildiği iddia edilen bir çekirdek. Haksız rekabet hükümleri internet ortamında hep rahatsız etmiştir beni. Kavucuru arkadaşların çekirdekte göstermedikleri eforu adliyede göstermelerini istemediğimden girmek istemiyorum o sulara.

Turkiye'ye özellikle tadıyla ün yapan çekirdeklerin bir çoğu yesil kusurları sebebiyle nitelikle sayılamayacak konumda. Anaerobik hamasho, damo vs. hepsi bu konuya birer örnek. Normalde hiçbiri nitelikli sayılamaz ama ekonomik durumlar buna el vermiyor. Ne kadar ekmek, o kadar köfte. Türkiye'de tadıyla ünlenen çekirdeklerin yüzde 90'ı sca nın nitelikli kahve tanımına giremez ne yazık ki.
Ne güzel özetlemişssiniz teşekkürler. Bu durum koşullar uygun olmadığı için ELO standartlarını yeniden belirleyelim türk satranç oyuncuları 2000 seviyelerinde bile büyük usta olabilsinler önermesinden farklı değil.

Ekonomik durumlar sadece bizim için geçerli değil, benzer tedarik sorunları yurtdışında da geçerli olabiliyor zaman zaman.

Geri