• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CD - Colombia El Mirador Acetic Natural Tadım Notları ve Reçeteler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bllyldz9
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bllyldz9

Barista
Ülke: Kolombiya
Bölge: Huila
Çiftçi: Elkin Ferney Guzman Vargas
İrtifa: 1.615 Metre
Tür: Tabi
Fermantasyon: Asetik Fermantasyon / Gün Kurusu
Tedarikçi: Ally Coffee
Hasat Yılı: 2020 – 2021
Tadım Notları: Çikolata Likörü, Kırmızı Üzüm, Vanilya

Kimilerine göre Kolombiya kahvesi kahvelerin en iyisidir. Bunu kanıtlamak için çok uğraşmaya gerek yoktur aslında çünkü Kolombiya’nın tropikal iklime sahip yüksek rakımlarında yetişen kahveler tattığınızda da anlayacağınız üzere dünyanın en iyi kahveleri arasındadır.

El Mirador’un üreticisi Elkin Guzman, doğduğu günden beri kahve ile iç içe olan birisi. Ailesi kahve tarımında 70. yılını kutluyor, Elkin de 12 yıldır hasat sonrası işleme teknikleri üzerine araştırmalar yapıyor. Açıkçası bu ailenin elinden çıkan Tabi varyetesi bu lot ilk tadımdan itibaren aklımızı başımızdan aldı.

Elkin ve ekibi kahve meyvelerini topladıktan sonra karakteristik yapısına ve şeker seviyelerine göre farklı fermantasyon teknikleri uyguluyor. Bu lot ise toplandıktan sonra içi su dolu plastik tanklara alınıp içine 10 – 12 gün boyunca oksijen basılıyor. Bu sayede asetik asit bakterilerin oluşması sağlanıp fermantasyon sağlanıyor. Ardından meyveler kurutma yataklarına alınıp 25 – 30 gün gölgede kurutuluyor.

Biz de böylesine yenilikçi fermantasyon tekniklerinin kahvede ortaya çıkarttığı tat profillerine hayran kalıp keyfini sürüyoruz. Asetik fermantasyon ve gün kurusu tekniği fincana tam bir macera olarak yansıyor. Çikolata likörü hissiyatında, kırmızı üzüm tatlılığında ve her yudumda şaşırtan, her gün farklı bir tadın ortaya çıktığı kadifemsi bir kahve. Keyifle tüketiniz!

Kahveye buradan erişebilirsiniz..

işyerindeki arkadaşlarım kahveyi öğütülmüş almışlardı, V60 yapmamı istediler. 2 gün önce öğütüldüğünden kahve hazırdı hatta biraz silikleşmişti bile.. ilk izlenimim muazzam kahve.. pişman olmazsınız aldığınıza..

#V60
#medium öğütüm, cmd 25 klik gibi görünüyordu, Kasuya metoduyla demledim..
#nestle su, 92-93 derece
#25gr kahve, 425 gram su
#hario 100lü filtre kullandım, yavaş bir akış istediğim için..
#döküşler 45 sn arayla, 75-125-75-75-75 şeklinde..
#bitiş: 04.10
#tds: 1.35 ey: %20.14
#notlar: tropikal meyve aromaları, ahududu.. içim keyfi muazzam, dengeli bir kahve..

Kahvemin kavrumunun üzerinden 10 gün geçti. Elimdeki paket 125 gramlık olduğu için başlayabileceğim bir referans arıyorum. Bu kahveyi hangi paremetrelerle demleyince güzel sonuçlar aldınız?

Bu kahve için reçete önerebilecek var mı? İki kez demledim ama pek bir tat alamadım🙁
Kısa demleme süresi, az ajitasyon demlemenizi öneririm, 1.50 bile olur. Kavurucunun çikolata likörü, vanilya notaları bayağı tutarlı bence, tropik meyve - turuncu sakıza benzer tatlar hiç yok. Kakao çekirdeği- kakao nibs tatlarına odaklanarak belki bir şeyler çıkabilir. 🤭

Bu kahveyi içen yok sanırım.
Hiç reçete paylaşılmamış

Bugün ilk kez denedim. Henüz 4-5 gün önce kavruldu ve @metin beye sorduğumda El Gobiado gibi 2-3 hafta kadar beklememin iyi olacağını söyledi. Bugün derste iken en son dayanamadım öğüttüm. Yarım saat bekleyip demleyecektim ama ders uzayınca 1 saati biraz geçti öğütümümden sonra. Öncelikle şunu söylemeliyim, öğüttüğümde muazzam bir vanilya kokusu aldım, sanki gerçekten aromalı kahveymiş gibiydi. Benim de elimde 125 gr olduğu için rastgele bir reçete denemek istemedim. Yabancı kavurucularda da olan bir çekirdek olduğundan biraz araştırdım ve bu reçeteyi bulup denedim.

Natural Acetic:
16g
45s bloom with 50g water
At 45s: add water until 105g
At 1:10: add water until 185g
At 1:45: add the water to arrive at 260g
End Time : 2:30 – 2:45
Molent G50 ile 38 klikte öğüttüm.

Vanilya tadı güzel geldi ve kokusuna kıyasla daha az yoğundu bu da hoşuma gitti. Bunun dışında daha önce almadığım çikolatamsı bir tat aldım, üzerinde yazan tadım notuna göre konuşursam tahminen çikolata likörüydü. Aromalar biraz hızlı kayboldu kahve soğudukça ama bunu öğütüm kalınlığıma ve çok uzun süre öğütülmüş halde kalmasına bağlıyorum. Ben çok keyif aldım bu haliyle bile ve daha düzgün demlediğimde cidden çok güzel bir kahve içeceğime eminim :)

Güzel kahve ama kesinlikle kilosu 600 lira olacak bir kahve değil.
Yani bu fiyatı görünce bambaşka şeyler bekliyorsun.
Kesinlikle katılıyorum gereksiz seviyede pahalı.
Arkadaşıma bu kahvenin kilosu 600tl dedim, yüzündeki ifadeyi tarif etmem gerekirse bana hem yazık der gibi, acır gibi, enayi gibi, tuhaf baktı :D

çok da değil bence. mesela panama esmeralda geisha ve mzungu project öyle kahveler ama bunlar değil.
Ben de daha yeni deniyorum da bu kahveyi, epey kompleks güzel bir kahve, kahveye su oranını yüksek tutunca sonuçlar güzel oldu bende. 600 tl konusunda emin değilim fakat Türkiye'de şu anda satılanlar arasından öne çıkan çekirdeklerden olduğunu düşünüyorum.

29 Mart kavrumlu çekirdekleri dün (11 nisan) ve bugün demledim.

Demlemelerimi Moccamaster'da yapıyorum, öncelikle bunu yazayım.
30gr'a 500ml yada 45gr'a 750ml oranlarını kullanıyorum. Her iki demlemede de, yaklaşık ilk 30sn kadar karafı yerleştirmiyorum ki blooming aşamasını tamamlayalım.
Öğütümü Comandante ile yapıyorum.
11 Nisan demlememde, 24 klik kullandım. Burada asiditesi yüksek, limonotu aroması baskın olan ve gövdesi yetersiz bir sonuç aldım.
Bugün ise 2 demleme yaptım.
Biri 22 klik ile, diğeri 21 klik ile.
22 klik ile aldığım demlememde, daha kompleks, içimi çok tatmin eden, güzel gövdeli bir sonuç aldım. Meyvemsi aromalar çok net bir şekilde ortadaydı.
21 klikte ise gövde ağır basmıştı ama kesinlikle acı vs. değil. Belki 21 klikte bir de çiçeklendirmeyi daha kısa tutarak deneme yapabilirim.

Genel yorumum: Kahveyi inidirimle almış olmaktan memnunum açıkcası. Hem 1kg hem de %25 kampanyayla aldığım için kilosu yaklaşık 400tl'ye geldi. O seviye için benim gözümde denenmesi gereken, güzel bir kahve.
Fakat 600tl için, benim nacizane fikrim, çok da ilgi çekici bir kahve değil.

Özet: Doğru demlemede dengeli, aromaların net ortada olduğu, tadım sonrasında damakta güzel bir tad bırakan kahve. Özellikle natural kahve sevenler için mutlu edici. Fakat fiyatı maalesef yüksek.

29 Mart kavrumlu çekirdekleri dün (11 nisan) ve bugün demledim.

Demlemelerimi Moccamaster'da yapıyorum, öncelikle bunu yazayım.
30gr'a 500ml yada 45gr'a 750ml oranlarını kullanıyorum. Her iki demlemede de, yaklaşık ilk 30sn kadar karafı yerleştirmiyorum ki blooming aşamasını tamamlayalım.
Öğütümü Comandante ile yapıyorum.
11 Nisan demlememde, 24 klik kullandım. Burada asiditesi yüksek, limonotu aroması baskın olan ve gövdesi yetersiz bir sonuç aldım.
Bugün ise 2 demleme yaptım.
Biri 22 klik ile, diğeri 21 klik ile.
22 klik ile aldığım demlememde, daha kompleks, içimi çok tatmin eden, güzel gövdeli bir sonuç aldım. Meyvemsi aromalar çok net bir şekilde ortadaydı.
21 klikte ise gövde ağır basmıştı ama kesinlikle acı vs. değil. Belki 21 klikte bir de çiçeklendirmeyi daha kısa tutarak deneme yapabilirim.

Genel yorumum: Kahveyi inidirimle almış olmaktan memnunum açıkcası. Hem 1kg hem de %25 kampanyayla aldığım için kilosu yaklaşık 400tl'ye geldi. O seviye için benim gözümde denenmesi gereken, güzel bir kahve.
Fakat 600tl için, benim nacizane fikrim, çok da ilgi çekici bir kahve değil.

Özet: Doğru demlemede dengeli, aromaların net ortada olduğu, tadım sonrasında damakta güzel bir tad bırakan kahve. Özellikle natural kahve sevenler için mutlu edici. Fakat fiyatı maalesef yüksek.
pardon birşey merak ettim, ben de 1 kilo aldım, kiloluk+%25 indirimle 459 liraya geldi, siz ektra bir indirim falan mı aldınız?

Tam hatırlayamamıştım, zaten o yüzden yaklaşık 400tl yazmıştım.
Ben de aynı fiyattan aldım.

Geri