orneken
Barista
Mart ayı etkinliği ile aldığım kahveler yeni geldiği ve gaz sürecini beklemek gerektiği için idarelik olarak Carrefour Selection marka filtre kahve ürününü aldım. Üstünde filtre kahve yazmasına rağmen kullanma talimatında hem french press için hem de filtre kahve makinesi için direktifler verilmiş. Ürün İtalyadan ithal edildiğinden ve klasik vakumlu, tuğla biçimli ambalajından bunun filtre için değil espresso/mokapot için üretildiği anlaşılıyor. Denemek için aldım. Pakette valf olmadığı için kahveler kaderine terk edilmiş.Üretim tarihi 01/2020. Açar açmaz kesif bir koku burnuma ulaştı. Küf ile yanıklık arası bir skalada diyeyim. Aynı kokuyu daha önce bianco markalı yine bu tipteki üründen almıştım. Tahmin ettiğim gibi öğütüm fine - fine coarse arası derecede. Mokapotta demlemeye karar verdim. Akış başladığında da o kötü koku daha da arttı. Tadı gerçekten kötü, sanki deri ceket çiğniyormuşum gibi geldi. Sıcaklık ve su miktarını daha önce denediğim tarif ile yaptım. Kendim öğüttüğüm fine coarse öğütümlerin demlemesinde mokapotun su haznesine çok çok az kahve dökülürdü. Bunda ise epey bir nüfuz etmiş. Kalan su kapkaraydı. Yani öğütüm mokapot için bile ince. Başlıkta dediğim gibi ürün için diyeceğim tanım " ama değil " Filtre için denilmiş ama değil, kahve denilmiş ama değil. Kimseye önermiyorum, ben tattım eller tatmasın , öğyk
.