• Nisan Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Nisa ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Parsa Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Carrefour Selection Filtre Kahve (Ama değil)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan orneken
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

orneken

Barista
Mart ayı etkinliği ile aldığım kahveler yeni geldiği ve gaz sürecini beklemek gerektiği için idarelik olarak Carrefour Selection marka filtre kahve ürününü aldım. Üstünde filtre kahve yazmasına rağmen kullanma talimatında hem french press için hem de filtre kahve makinesi için direktifler verilmiş. Ürün İtalyadan ithal edildiğinden ve klasik vakumlu, tuğla biçimli ambalajından bunun filtre için değil espresso/mokapot için üretildiği anlaşılıyor. Denemek için aldım. Pakette valf olmadığı için kahveler kaderine terk edilmiş.Üretim tarihi 01/2020. Açar açmaz kesif bir koku burnuma ulaştı. Küf ile yanıklık arası bir skalada diyeyim. Aynı kokuyu daha önce bianco markalı yine bu tipteki üründen almıştım. Tahmin ettiğim gibi öğütüm fine - fine coarse arası derecede. Mokapotta demlemeye karar verdim. Akış başladığında da o kötü koku daha da arttı. Tadı gerçekten kötü, sanki deri ceket çiğniyormuşum gibi geldi. Sıcaklık ve su miktarını daha önce denediğim tarif ile yaptım. Kendim öğüttüğüm fine coarse öğütümlerin demlemesinde mokapotun su haznesine çok çok az kahve dökülürdü. Bunda ise epey bir nüfuz etmiş. Kalan su kapkaraydı. Yani öğütüm mokapot için bile ince. Başlıkta dediğim gibi ürün için diyeceğim tanım " ama değil " Filtre için denilmiş ama değil, kahve denilmiş ama değil. Kimseye önermiyorum, ben tattım eller tatmasın , öğyk 😁 .

8805894094898_1521460685158.jpg

Desg. bitmemiş kahveyi ögütüp yarım saat bekletir demler içerim yinede bu kahveyi içmem :D

Artık bu bizim kahveler dışında ne o kahve zincirlerinin filtre kahvelerini, ne de ikram edilmek istenen o bildiğimiz turk kahvelerini içemiyor, hatta içmiyorum... bırakın kahveyi, çay bile pek içmiyorum, ki zaten hiç bir zaman çay insanı olmadım...

"Ama değil" 😁
Abi o bu değil de hepimiz minnoş birer gurme olduk 💙 Bu durumlarımızı kulüp dışında birine anlatınca dalga geçerler bizimle 😂

En azından ben kendi adıma aldığım kahve veya ekipmanla ilgili bir sorunumu es kaza paylaşmış olursam "derdini gamını...." bakışı atıyorlar yakınlarım 😁 Ama napalım, herkesin hobisi popisi kendine 🤷‍♀️

"Ama değil" 😁
Abi o bu değil de hepimiz minnoş birer gurme olduk 💙 Bu durumlarımızı kulüp dışında birine anlatınca dalga geçerler bizimle 😂

En azından ben kendi adıma aldığım kahve veya ekipmanla ilgili bir sorunumu es kaza paylaşmış olursam "derdini gamını...." bakışı atıyorlar yakınlarım 😁 Ama napalım, herkesin hobisi popisi kendine 🤷‍♀️
Kim nasıl isterse baksın, neysek 'o'yuz!😎👉🏻 ayrıca böyle olmak güzel, şöyle dönemlerde insanların da hoşuna gidiyor aslında böyle hayata dönük şeyler 😉

Malesef abime anlatamıyorum, gidip bu kahveleri alıp french pressde demliyor. Bir de ucuz da değiller; diyorum normal kahve vereyim sana ama yok. İlginç olan yaptığım kahveleri beğenmiyor. Hal böyle olunca oturup harcadığım çekirdeklerime üzülüyorum :)

Malesef abime anlatamıyorum, gidip bu kahveleri alıp french pressde demliyor. Bir de ucuz da değiller; diyorum normal kahve vereyim sana ama yok. İlginç olan yaptığım kahveleri beğenmiyor. Hal böyle olunca oturup harcadığım çekirdeklerime üzülüyorum :)
aynen kalitelerine göre fiyatları çok çok yukarıda bence.

"Ama değil" 😁

Karşımdaki insan sigara veya alkol içiyorsa özellikle ve kahveme laf atınca yerden yere vuruyorum gömüyorum kızarıp bozarıyorlar öyle olunca artık kimse cesaret edemiyor beni tanıyanlardan öyle laflara yeltenmeye :D söylediklerine bin pişman oluyorlar :D

Çoğu kişi bizim bu içtiğimiz kahveleri beğenmiyor da gidip böyle kahveleri seviyor.Anlam veremiyorum.

Herkesin tercihine saygıyla bu durumu anlamlandırmaya çalıştığımda alışkanlık, beklenti, perspektif, meraksızlık, kişinin kahveye ver(me)diği değer, gelişmemiş palet yorumundan başka bir şeye çıkamıyorum..

Mart ayı etkinliği ile aldığım kahveler yeni geldiği ve gaz sürecini beklemek gerektiği için idarelik olarak Carrefour Selection marka filtre kahve ürününü aldım. Üstünde filtre kahve yazmasına rağmen kullanma talimatında hem french press için hem de filtre kahve makinesi için direktifler verilmiş. Ürün İtalyadan ithal edildiğinden ve klasik vakumlu, tuğla biçimli ambalajından bunun filtre için değil espresso/mokapot için üretildiği anlaşılıyor. Denemek için aldım. Pakette valf olmadığı için kahveler kaderine terk edilmiş.Üretim tarihi 01/2020. Açar açmaz kesif bir koku burnuma ulaştı. Küf ile yanıklık arası bir skalada diyeyim. Aynı kokuyu daha önce bianco markalı yine bu tipteki üründen almıştım. Tahmin ettiğim gibi öğütüm fine - fine coarse arası derecede. Mokapotta demlemeye karar verdim. Akış başladığında da o kötü koku daha da arttı. Tadı gerçekten kötü, sanki deri ceket çiğniyormuşum gibi geldi. Sıcaklık ve su miktarını daha önce denediğim tarif ile yaptım. Kendim öğüttüğüm fine coarse öğütümlerin demlemesinde mokapotun su haznesine çok çok az kahve dökülürdü. Bunda ise epey bir nüfuz etmiş. Kalan su kapkaraydı. Yani öğütüm mokapot için bile ince. Başlıkta dediğim gibi ürün için diyeceğim tanım " ama değil " Filtre için denilmiş ama değil, kahve denilmiş ama değil. Kimseye önermiyorum, ben tattım eller tatmasın , öğyk 😁 .

Hayat kötü kahve içmek için çok kısa :)

Merhabalar;

Ben Carrefour markalı kahve ürünlerinin yetkilisiyim. Nasılsınız?
Carrefour filtre ürünü ile ilgili yorumunuzu okudum. Oncelikle soylemem gerekirse Yorumunuza katılıyoruz. Bu nedenle yeni üretimimizde ürünü geliştirdik. Karışımdaki Arabika seviyesini ciddi oranda arttırarak koku ve tad problemini çözdük. Öğütme işleminide kalın tanecikli olarak geliştirerek filtrelemeye daha uygun hala getirdik. Bunları yaparken hala piyasadaki en uygun fiyatlı filtre kahve olmakdan da ödün vermedik.
sizden ricamız ürünü tekrar deneyip değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşmanız.

keyifli içimler :)

sevgiler
Emilio

@Emiliotr 100% Arabika ile filtre kahve olarak satılan bir üründen daha güzel sonuçlar elde edebilirsiniz. Ticari robusta maalesef filtre kahveye yakışmıyor.

Amacınız en iyi tat mı, en uygun fiyatlı ürün mü yoksa bir denge tutturmak mı onu en iyi sizler bilirsiniz ama naçizane yorumum bu olur.

Teşekkürler

Geri