• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Capilla del Rosario-Jose Posada ile Tarım, Fermantasyon İşlem Süreçleri-Talks with Coffee People 2/#1 Kısım 2

orkunustel

Barista
İsim
Orkun Üstel
Selamlar herkese.

Talks with Coffee People'ın ikinci serisinde Jose ile yaptığımız tarla yayınının muazzam uzunluğundan dolayı iki kısıma ayırdık. 🙂🙃

Bu videoda tarım, hasat, fermantasyon ve işlem türlerinden konuşuyoruz ve Jose ön fermantasyonu tamamlanmış kahveleri tanklardan yıkama kanallarına alıp yıkama işlemini başlatarak işlemi yerinde ve canlı olarak anlatıyor. (En azından canlı yayındayken canlıydı. 🙂)

Canlı yayınını yapmaktan ve Youtube'da paylaşmaktan en gurur duyup sevindiğim bu yayın için naçizane desteğinizi rica ediyorum. Umuyorum tarım konusunda akıldaki bir çok soruyu yanıtlayacaktır.

Keyifli seyirler diliyorum!

Şu sıralar bireysel bir yoğun dönemden geçtiğimden dolayı çok paylaşım yapamasam da Talks with Coffee People serisini ileri düzey kahve bilgisi ve kültürü için faydalı bulduğumdan bu seriye ağırlık verdim bir yandan da düzenlemesi kolay olduğu için tabi ki. :) Ancak bunda da yine vakitsizlikten soru kısa yollarını dahi geç bir zamanda atabiliyorum. :confused:

Soru kısa yollarında özellikle fermantasyonlara ve işlem yöntemlerine ilginiz varsa Jose yerinde uygulamaları göstererek detaylı bir şekilde bizlerle paylaşıyor. Meraklıları için keyifli bir görsel şölen bence yayının o bölümleri. :)

Soruların kısa yolları:

00:00-09:26 : Açılış

09:26-14:02 :Sahip olduğun varyeteler arasında bir değer sıralaması var mıdır?
14:02-30:43 : Yıkama İstasyonu ve Yıkama İşlemini başlatma
30:43-34:37 : Kurutma İstasyonu-Naturel ve Bal İşlenmiş Kahveler
34:37-39:13 : Deneysel işlemler hakkındaki görüşün nedir? Eğer deneysel bir işlem yapıyorsan bize bunu anlatır mısın?
39:13-46:49 : Bir deneysel işlem yaptığını biliyorum (Ekşi Su), bize bu fermantasonu açıklar mısın?
46:49-53:13 : Bir yıl içerisindeki birincil ve ikincil hasatlar arasında farklar oluyor mu?
53:13-58:49 : Tarlada çalışanların koşullarının tüketici olarak adil olup olmadığını nasıl anlarız?
58:49-1:07:21 : iFinca ile bir iş birliğiniz var, bize iFinca'yı tanıtabilir misin?
1:07:21-1:17:55 : Koronavirüs salgını Kolombiya tarımını nasıl etkiledi?

Geri