Selamlar
@Enes Aktaş
Bende ilk olarak bir mokapot ile kahve demlemeye başladım ve değirmenim yoktu.Forumlarda okudum tavsiyeler aldım ve bir değirmen almaya karar verdim.Lakin o zamanlar kısıtlı bir bütçeye sahiptim ve tam olarak bu olmasada seramik burr'lü ortalama 100 TL fiyatlı bir değirmen tedarik ettim.Şimdiden söyleyeyim hiç pişman değilim :=)
Biliyoruz ki seramik burr'lü değirmenler homojenize bir öğütüm sağlamıyor fakat bayatlamış bir kahve içmektense homojen olmayan şekilde öğütülmüş kahveyi yeğ tuttum.Tabi mali durumumu düzelttikten sonra şuan keyifle kullandığım 1ZPresso JXPro temin ettim.
Değirmen hususu bana göre tamami ike şartlar ile ilgili bir husus.Her ne kadar şuan pandemi sürecinde de olsak eğer yakınlarında 2 - 3 günde tüketebileceğin kadar kahve temin edebileceğin bir kahve kavurucusu var ise değirmene ihtiyacın olmaz,tabi kavurucununda arada bir elindeki kahveleri değiştirmesi lazım :=)) yoksa sıkılırsın.
Ben niçin seramikte olsa değirmen aldım çünkü bana en yakın şehir merkezi 20 km uzaklıkta ve kahve kavurucusu yok,malum pandemi var evden çalışıyoruz.Bu yüzden 2-3 günde bir ihtiyacım kadarını öğütülmüş şekilde kahve temin edemeyeceğim için çamurdan olsun değirmen olsun dedim.
Şuda bir ihtimaldir ki çelik burr'lü bir değirmene geçiş yapmadan önce ayarlanabilir bir sözen değirmende alabilirsin.Forumumuzun admin'i serakmik burr'lü değirmenlerden ziyade sözen değirmeni tavsiye etmektedir,kendiside başlangıçta sözen kullanıyormuş.
Umarım sana bir faydası dokunur bu paylaşımımın...
Kahve ile kal...