• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Çakma el değirmenleri

İsim
Enes
Daha fazla  
İsim
Enes
Merhabalar. İnternetten baktığımda ortalama 100 tl bandında hario seramik değirmenli el değirmeni ürünün bir sürü çakması var acaba bunları kullanan var mıdır yada bir arkadaşı kullanmış olup deneyimlerini paylaşan. Bu değirmenler hakkında ne düşünüyorsunuz. Bütçesi kısıtlı olanlar bunlara yönelebilir mi? Yeni başlayanlar için değirmen hakkında başka tavsiyeler varsa onları da okumak isterim

Ekli dosyalar

• download.jpg
    download.jpg
    3.1 KB · Görüntüleme: 19
Selamlar @Enes Aktaş

Bende ilk olarak bir mokapot ile kahve demlemeye başladım ve değirmenim yoktu.Forumlarda okudum tavsiyeler aldım ve bir değirmen almaya karar verdim.Lakin o zamanlar kısıtlı bir bütçeye sahiptim ve tam olarak bu olmasada seramik burr'lü ortalama 100 TL fiyatlı bir değirmen tedarik ettim.Şimdiden söyleyeyim hiç pişman değilim :=)

Biliyoruz ki seramik burr'lü değirmenler homojenize bir öğütüm sağlamıyor fakat bayatlamış bir kahve içmektense homojen olmayan şekilde öğütülmüş kahveyi yeğ tuttum.Tabi mali durumumu düzelttikten sonra şuan keyifle kullandığım 1ZPresso JXPro temin ettim.

Değirmen hususu bana göre tamami ike şartlar ile ilgili bir husus.Her ne kadar şuan pandemi sürecinde de olsak eğer yakınlarında 2 - 3 günde tüketebileceğin kadar kahve temin edebileceğin bir kahve kavurucusu var ise değirmene ihtiyacın olmaz,tabi kavurucununda arada bir elindeki kahveleri değiştirmesi lazım :=)) yoksa sıkılırsın.

Ben niçin seramikte olsa değirmen aldım çünkü bana en yakın şehir merkezi 20 km uzaklıkta ve kahve kavurucusu yok,malum pandemi var evden çalışıyoruz.Bu yüzden 2-3 günde bir ihtiyacım kadarını öğütülmüş şekilde kahve temin edemeyeceğim için çamurdan olsun değirmen olsun dedim.

Şuda bir ihtimaldir ki çelik burr'lü bir değirmene geçiş yapmadan önce ayarlanabilir bir sözen değirmende alabilirsin.Forumumuzun admin'i serakmik burr'lü değirmenlerden ziyade sözen değirmeni tavsiye etmektedir,kendiside başlangıçta sözen kullanıyormuş.

Umarım sana bir faydası dokunur bu paylaşımımın...

Kahve ile kal...

Selam. Ben hari skerton almıştım, fakat benden mi kaynaklanıyor aletten mi bilmem kısa sürede üstte çevirme kolunun geçtiği dişleri yedi alet. Bir de bana çok zor geldi döndür babam döndür. Kısacası Hario'dan bile memnun kalmadım, bunu hiç bilmiyorum. Ama yine de yazayım dedim :)

Hario'nun bu modelinin orijinalini kullanıyorum, açıkçası kahveye yazık oluyor bazen. Tutarsız büyüklükte öğütüyor, düzgün ayar tutturmak çok zor. Hiç önermem yani. Bir an önce değiştirmek istiyorum değirmeni, kahve için en yüksek harcamayı değirmene yapmak lazım bana kalırsa.

Selamlar @Enes Aktaş

Bende ilk olarak bir mokapot ile kahve demlemeye başladım ve değirmenim yoktu.Forumlarda okudum tavsiyeler aldım ve bir değirmen almaya karar verdim.Lakin o zamanlar kısıtlı bir bütçeye sahiptim ve tam olarak bu olmasada seramik burr'lü ortalama 100 TL fiyatlı bir değirmen tedarik ettim.Şimdiden söyleyeyim hiç pişman değilim :=)

Biliyoruz ki seramik burr'lü değirmenler homojenize bir öğütüm sağlamıyor fakat bayatlamış bir kahve içmektense homojen olmayan şekilde öğütülmüş kahveyi yeğ tuttum.Tabi mali durumumu düzelttikten sonra şuan keyifle kullandığım 1ZPresso JXPro temin ettim.

Değirmen hususu bana göre tamami ike şartlar ile ilgili bir husus.Her ne kadar şuan pandemi sürecinde de olsak eğer yakınlarında 2 - 3 günde tüketebileceğin kadar kahve temin edebileceğin bir kahve kavurucusu var ise değirmene ihtiyacın olmaz,tabi kavurucununda arada bir elindeki kahveleri değiştirmesi lazım :=)) yoksa sıkılırsın.

Ben niçin seramikte olsa değirmen aldım çünkü bana en yakın şehir merkezi 20 km uzaklıkta ve kahve kavurucusu yok,malum pandemi var evden çalışıyoruz.Bu yüzden 2-3 günde bir ihtiyacım kadarını öğütülmüş şekilde kahve temin edemeyeceğim için çamurdan olsun değirmen olsun dedim.

Şuda bir ihtimaldir ki çelik burr'lü bir değirmene geçiş yapmadan önce ayarlanabilir bir sözen değirmende alabilirsin.Forumumuzun admin'i serakmik burr'lü değirmenlerden ziyade sözen değirmeni tavsiye etmektedir,kendiside başlangıçta sözen kullanıyormuş.

Umarım sana bir faydası dokunur bu paylaşımımın...

Kahve ile kal...
Açıklama için teşekkürler.Bu homojen öğütememe durumu seramik öğütücülerin tamamı içinmi geçerli,sözenlerde böyle bir durum varmıdır

Açıklama için teşekkürler.Bu homojen öğütememe durumu seramik öğütücülerin tamamı içinmi geçerli,sözenlerde böyle bir durum varmıdır

@Enes Aktaş Selamlar,

Homojen öğütmeme durumu tüm seramik burr'lü tüm değirmenlerde var.

Lakin sözen değirmenin daha tutarlı ve seramik değirmenlere oran ile homojenlik manasında daha başarılı olduğunu biliyorum.

Eğer seramik burr'lü bir değirmen almadan önce forumumuz ile tanışmış olsaydım sözen alırdım.Arama kısmına sözen diye yazarsan bu değirmen için yazılanları okuyabilirsin.

İlk başladığım zamanlarda ben de öyle bir değirmen ile başlamıştım ama cidden bir süre sonra insanı deliye döndürüyor. Homojen öğütmüyorlar pek ve natürel işlenmiş bir kahvede feci toz çıkarıyor bu yüzden elekten geçirmek gerek öteki türlü kağıt filtre kullanıyorsanız, filtreyi tıkıyor (metal filtrede de çok fazla tortu bırakıyor) kişisel kanaatim bu tür bir değirmen size yetmeyecektir ve en kısa sürede yeni bir değirmene geçmek isteyeceksiniz, bu yüzden hiç gerek yok böyle bir topa girmeye.
Bu forumdandı sanırım birisi demişti ki "seramik burrlu değirmen kullanacak kadar zengin değilim", üç haneli çekirdek fiyatlarından bahsettiğimiz bir dönemde kahvenin dörtte birinin toz olması ve kahveden istenen verimin alınamaması kimsenin işine gelmez diye düşünüyorum

@Enes Aktaş Selamlar,

Homojen öğütmeme durumu tüm seramik burr'lü tüm değirmenlerde var.

Lakin sözen değirmenin daha tutarlı ve seramik değirmenlere oran ile homojenlik manasında daha başarılı olduğunu biliyorum.

Eğer seramik burr'lü bir değirmen almadan önce forumumuz ile tanışmış olsaydım sözen alırdım.Arama kısmına sözen diye yazarsan bu değirmen için yazılanları okuyabilirsin.
Aynı durum bendede sizinle konuşmakla gerçekleşti:)bu konuşmadan önce bende bilmiyordum araştırdım internettede bu vurguladığınız kısımlar ürünlerin altında yorum olarak belirtilmiş tercihimi büyük ihtimal bu yönde kullanacağım teşekkürler

Benim de ilk kullandığım değirmen seramik, markasız bir değirmendi. İllallah ettirince forumdan ikinci el Timemore C2 satın aldım. Tam bir f/p değirmeni. Çağ atlattı resmen. Hiç üzmedi. Yine forumdan bir arkadaşa satıp G1 edindim ikinci el olarak. Yine forumdan.

Bütçeniz var ise forumda sürekli C2 satışı yapılıyor, ilanları takip edin bence. Fiyatlar da oldukça makul değirmenlerin güncel satış fiyatlarını düşünecek olursak.

Arkadaşlar Selamlar,

Seramik burr'lü değirmenler hususunsa tüm görüşlerinize zamanında seramik burr'lü bir değirmen kullanmış bir kişi olarak katılıyorum.

Lakin bu durumda yani hali hazırda değirmeni olmayan ve bütçeside bir süre için çelik burr'lü değirmen almaya yetmeyecek arkadaşlar sizce ne yapmalı?

Evet değirmen hakkında bilgi istiyor ve paylaşıyoruz iyisinden kötüsünden bahsediyoruz lakin ne tür bir çözüm önerirsiniz bu durumda?

Yani ya çelik burr'lü alacaksınız yada alacaksınız demek işin kolayı sanki.

Lütfen yanlış anlamayın kimseyi eleştirmek değil niyetim yalnızca akılcı çözümlerimiz varsa bunlarıda sunalım derim imkanı olmayan arkadaşlarımıza :=)

Arkadaşlar Selamlar,

Seramik burr'lü değirmenler hususunsa tüm görüşlerinize zamanında seramik burr'lü bir değirmen kullanmış bir kişi olarak katılıyorum.

Lakin bu durumda yani hali hazırda değirmeni olmayan ve bütçeside bir süre için çelik burr'lü değirmen almaya yetmeyecek arkadaşlar sizce ne yapmalı?

Evet değirmen hakkında bilgi istiyor ve paylaşıyoruz iyisinden kötüsünden bahsediyoruz lakin ne tür bir çözüm önerirsiniz bu durumda?

Yani ya çelik burr'lü alacaksınız yada alacaksınız demek işin kolayı sanki.

Lütfen yanlış anlamayın kimseyi eleştirmek değil niyetim yalnızca akılcı çözümlerimiz varsa bunlarıda sunalım derim imkanı olmayan arkadaşlarımıza :=)
Sözen parasının üzerine 3 paket kahve parası daha koyunca oldukça tatmin edici sonuçlar alınabilecek bir değirmen olan timemore c2 alınabiliyor. Sözen'in ayar mekanizmasının zorluğu vs gibi kötü yanları düşünüldüğünde biraz daha diş sıkıp bu tarz bir değirmen almanın çok daha akılcı olduğunu düşünüyorum.

Sözen parasının üzerine 3 paket kahve parası daha koyunca oldukça tatmin edici sonuçlar alınabilecek bir değirmen olan timemore c2 alınabiliyor. Sözen'in ayar mekanizmasının zorluğu vs gibi kötü yanları düşünüldüğünde biraz daha diş sıkıp bu tarz bir değirmen almanın çok daha akılcı olduğunu düşünüyorum.
Ücret hesabı yapmasak daha sağlıklı olur bence 3 paket kahve zaten başlı başına dünya para

Bütçe nedeniyle seramik burrlü değirmene yönelme zorunluğu bulunuyorsa bence french press üzerinden ilerlenmesi en azından kısa vadede nispeten homojen olmayan öğütümleri tolere edebilir diye düşünüyorum. Maalesef diğer demleme yöntemleri kahve öğütümüne duyarlı, satın alınan kahvelerden istenilen verim alınamayabilir.

Tam da böyle bir markası olmayan seramik burr öğütücü sahibiyim. French press ile gayet tatmin edici sonuçlar alınabiliyor. Nitelikle kahveye başlamak istiyorsanız bir seramik burr ve french press keyfinizi yerine getirecektir diye düşünüyorum.

Düzenleme: İlerleyen zamanlarda Molent G50, Timemore, C40, vd+ Hario V60 Dripper, Clever Dripper, Aeropress, vd + Kazboyunlu kettle + Zibilyon tane filtre kağıtları arasında gidip geleceğiz zaten :D

Ben de bu tarz bir değirmenle başladım. Pandeminin en başlarında bu işe ilgim artmaya başlayınca başlangıç misali aldım. Olur da sonrasında devam etmezsem çok para harcamış olmamak için. Gerçekten eziyetti :ROFLMAO: Ama şu var ki kesinlikle hazır öğütülmüş almaktan daha güzel bir deneyim oldu. Sonrasında MolentG50'ye geçtim ve gerçekten dünyam değişti diyebilirim. Yukarıda bahsedilen sorunları ben de çokça yaşadım ama pişman da değilim bu tarz bir değirmen ile başladığım için. Ha şu var ki bu forumdan haberim olsaydı muhtemelen Sözen alır, ya da bir süre daha hazır öğütülmüş ufak porsiyonlu kahveler alıp Timemore c2 alırdım.

Geri