• Ocak Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cafflano Kompresso mu yoksa Wacaco Minipresso mu ?

İsim
Berke Ata Menteş
Daha fazla  
İsim
Berke Ata Menteş
Değirmen
Molent g50, Timemore C2
Ekipmanlar
V60, Timemore Crystal Eye Dripper, Clever Dripper, Kaliteo, Aeropress, Delterpress
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Çankaya
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Altındağ
Merhabaaa :D
Değerli kahve severler, kafamda uzun süredir olan bir soruyu buraya taşımak istedim. Manuel bir espresso ya da espresso benzeri bir çıktı alabileceğim bir ekipman sahibi olmak istiyorum. İki ürünün de birbirine fiyatları çok yakın zaten ama ben asıl kullanan, deneyimli kişilerin görüşünü merak ediyorum.
Sizce Kompresso mu yoksa Minipresso mu ?
Şimdiden yol göstereceklere teşekkürler :D

Ben bunu bayadir arastiriyorum.Şoyle soyliyim wacacolar daha fazla krema veriyor ama yalancı krema.Bu asıl espresso veren makinelerin demleme tarzina benzeyen cafflano.Tamp yapip o sekilde demliyorsunuz bu da gerçege yakin espresso deneyimi sunuyor.Ama nedense krema digerlerinde daha fazla çikiyor.Ben kesinlikle cafflano diyorum ve alacagim da yakun zamanda.Espresso inceliginde kullaniliyor zaten

Milyonlarca yürek akıllarda tek soru: Kompresso mu Minipresso mu :D Merakla bekliyorum ben de bunun cevabını.

Ben bunu bayadir arastiriyorum.Şoyle soyliyim wacacolar daha fazla krema veriyor ama yalancı krema.Bu asıl espresso veren makinelerin demleme tarzina benzeyen cafflano.Tamp yapip o sekilde demliyorsunuz bu da gerçege yakin espresso deneyimi sunuyor.Ama nedense krema digerlerinde daha fazla çikiyor.Ben kesinlikle cafflano diyorum ve alacagim da yakun zamanda.Espresso inceliginde kullaniliyor zaten

Ben de Kompresso'ya daha sıcak bakıyorum açıkçası biraz daha kompakt bir yapıya sahip oluşum sebebiyle.

Milyonlarca yürek akıllarda tek soru: Kompresso mu Minipresso mu :D Merakla bekliyorum ben de bunun cevabını.

Her şeyim hazır, bütçemi de ayırdım ama hangisi sorusuna takıldım.

Ben de Kompresso'ya daha sıcak bakıyorum açıkçası biraz daha kompakt bir yapıya sahip oluşum sebebiyle.

Her şeyim hazır, bütçemi de ayırdım ama hangisi sorusuna takıldım.
İnstagram'dan gördüğüm kadarıyla @hakanie bey kompresso'yu hem kendisi kullanıp hem de satışını yapıyor. Bu başlık altında bize mini bir inceleme yapsa ne güzel olur 😄

Burada asıl kıyası üst model olan Wacaco Nanopresso ile yapmak gerekir Minipresso ile değil. Bu konuda @Aslanbek daha çok yardımcı olabilecektir diye düşünüyorum. Nanopresso kullanıyorum ve memnunum ancak Kompresso kullanmadığım için bir şey diyemiyorum.

Burada asıl kıyası üst model olan Wacaco Nanopresso ile yapmak gerekir Minipresso ile değil. Bu konuda @Aslanbek daha çok yardımcı olabilecektir diye düşünüyorum. Nanopresso kullanıyorum ve memnunum ancak Kompresso kullanmadığım için bir şey diyemiyorum.
Evet sanırım soruyu böyle sormak daha iyi olacak, siz dedikten sonra inceledim. Minipresso'dan farklı olarak 80 mL su kapasitesi ve daha yüksek basınç uygulama imkanı ile Nanopresso daha üstün bir ürün.

İki ürünüde denemedim fakat yaptığım araştırmalara ve kullanan arkadaşlardan edindiğim bilgiye göre cafflano net önde duruyor. Ben tercihimi bu yönde kullanırdım

Minipresso kullanıyorum. Forumda da kısa bir inceleme yapmıştım. İstanbuldaysanız alıp deneyebilirsiniz. Ya da beraber deneyebiliriz.

Minipresso kullanıyorum. Forumda da kısa bir inceleme yapmıştım. İstanbuldaysanız alıp deneyebilirsiniz. Ya da beraber deneyebiliriz.

Çok isterdim ama malesef Ankara'dayım. Teşekkür ederim nazik teklifiniz için :)
Hemen okuyacağım incelemenizi (y)

İnstagram'dan gördüğüm kadarıyla @hakanie bey kompresso'yu hem kendisi kullanıp hem de satışını yapıyor. Bu başlık altında bize mini bir inceleme yapsa ne güzel olur 😄
Kompresso'yu iki yıldır kullanıyorum. Arkadaşlar hiç incelemeye falan gerek yok 😊 şu an piyasada ondan daha kolay kullanımı olan, daha pratik ve iyi sonuç veren manuel espresso aracı yok diyebilirim.

Peki çıkan ürün için epsresso diyebilir miyiz yoksa espressomsu bir içecek midir?
Çıkan ürün espresso 😊 doğru parametrelerle kolayca espresso yapabilirsiniz. Ben comandante 12 klik 15 gram bizim kavurduğumuz ceremony serisi kahvelerde harika espresso'lar içiyorum. Diğer kahvelerimiz için 11 klik ve 14,7 gram kahve kullanıyorum. Su sıcaklığı 95°C. Dükkanda Rocket R Nine One ve iberital ib7 espresso makineleri ile yakın lezzet elde ediyorum. Sadece yaparken fincanı önceden sıcak su ile ısıtıp sonra iyice kurulayın. Başka dikkat edecek detay yok gibi.

Çıkan ürün espresso 😊 doğru parametrelerle kolayca espresso yapabilirsiniz. Ben comandante 12 klik 15 gram bizim kavurduğumuz ceremony serisi kahvelerde harika espresso'lar içiyorum. Diğer kahvelerimiz için 11 klik ve 14,7 gram kahve kullanıyorum. Su sıcaklığı 95°C. Dükkanda Rocket R Nine One ve iberital ib7 espresso makineleri ile yakın lezzet elde ediyorum. Sadece yaparken fincanı önceden sıcak su ile ısıtıp sonra iyice kurulayın. Başka dikkat edecek detay yok gibi.
Tekrar teşekkürler hocam cevap için, son derece açıklayıcı oldu. Değirmenim espresso öğütemiyor, satıp uygun bir değirmen almamak için kendimi zor tutuyorum😊

Espresso da en çok dikkat etmeniz gereken konu öğütüm. İyi bir öğütüm ile her araç ve makinede güzel espressolar elde edebilirsiniz. Kompresso'nun en büyük artısı pratik oluşu ve az yer kaplaması. Oluşturabildiği basınç öğütüme bağlı olarak doğru likiti elde etmenizi sağlayabiliyor.

Minipresso ile de tamp yapıyorsunuz. Bu tarz aletlerde, çok ince öğütüp sıkı bir tamp yapmanız gerekmiyor. Oluşturulan basınç yeterli olmayacağından, akış vermez ya da çok efor gerektirir.

Öğütüm aşırı ince kullanmanıza gerek yok fakat öğütüm en kritik şey. Başka kontrol edebileceğimiz ya da müdahale edebileceğiniz bir parametre yok. Düzgün öğütümle iyi bir espresso alabilirsiniz, öğütüm çok inceyse tıkanır akış olmaz, kalınsa da sulu bir içecek alırsınız.

Ben lattelerde Minipresso kullanıyorum ve bu zamana kadar üzmedi :)

@hakanie kullandığı için bahsedebilir ama minipresso da basınçlandırılmış sepet var. Kompressoda nasıl bir sistem var bilmiyorum ama onda da bu tarz bir sistem olabilir.

Bir de link bırakayım.. İngilizce ama takibi kolay.

Geri