• Ekim Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department olarak seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cafex Anında Filtre Kahve İncelemesi

İsim
Tansel
Daha fazla  
İsim
Tansel
Espresso Makinesi
Wacaco Nanopresso, Mokapot
Değirmen
Hario MiniMill
Ekipmanlar
V60, Kalita Wave, Origami Dripper, Filterconne, Minipresso, Mokapot
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
ÇANKAYA
Demleme Tarifiniz

Kavurucu: 
Çekirdek: 
Demleme Yöntemi: 
Öğütüm
Kahve Miktarı
Su Miktarı:
Toplam Süre
Oran: 
Çekirdeğin Sayfası:

Herkese merhaba.
A101 de satılan paketli filtre kahve olan Cafex marka anında filtre kahveyi incelemiş olduğum video, YouTube kanalımda yayında.

Umarım beğenirsiniz.
İyi seyirler.

Bende alıp denedim bu kahveyi şimdi.
Açıkçası beni şaşırttı. Bu kadar kötü olmasını beklemiyordum. Medium roast olanını demledim ama kokusuyla ve içimiyle gerçekten beni lavaboya dök diyen bir kahve çıktı.
İyi yanı ise demlediğim kahvelerin gerçekten ne kadar güzel olduklarını anladım 😅

Dripesso kullanıyorum acil ve ulaşılmaz durumlar için "bence" idare eder ve pratik bir opsiyon. Aroma vs beklentisine girmeden basit ama kötü olmayan bir çözüm diye düşünüyorum.

Onu da deneyeceğim teşekkürler.
Tabi bunu neyin yerine içeceğinizi unutmadan tüketmek lazım. Benim için makina kahvesi, nescafe veya donmuş likit kahvenin çözümü olduğu için onların hepsinden iyi ve neredeyse sıfır efor ile demlenebilmesi de avantaj.

Tabi bunu neyin yerine içeceğinizi unutmadan tüketmek lazım. Benim için makina kahvesi, nescafe veya donmuş likit kahvenin çözümü olduğu için onların hepsinden iyi ve neredeyse sıfır efor ile demlenebilmesi de avantaj.
Kesinlikle. Benim için termosla sıcak suyumu ve bardağımı yanıma aldığımda iş gereği dağın başına çıktığım zamanlar güzel kahve içmek önemli öyle bir şey arıyorum.

Şunun kahvesiz olanı 🙂
Çok iyi anladım filtreyi mekanizmasi nasıl boş olanın onu anlamaya çalışıyorum. Bunların içinde kahve ağzı kapalı ve tek kullanımlık hava almaz bir zarfta geliyor ya. Biz yaparken nasıl yapılıyor tam anlayamadım.

Bunlardan her gittikçe birkaç tane alıyorum. İçindeki kahveyi döküp kendi öğüttüğüm kahveyi koyuyorum öyle demliyorum. Çünkü içindeki kahve gerçekten de berbat. Benim yaptığım şekilde kullanmak çok hesaplı bir yöntem değil belki ama oldukça pratik. Üşengeç zamanlarınızda ya da kampta falan bu şekilde kullanabilirsiniz

Kahve pour over için fazla ince öğütülmüş. Söylendiği gibi 150ml su ilave etmeme rağmen medium ve dark roast seçenekleri "yoklukta gitmez" izlenimi verdi bana. James Hoffmann bence "anpılezınt" derdi, fikir güzel, ama kendi fikirleri değil. Sonuçta dediğim gibi yoklukta da gideri yok, en azından bu markanın.

Markayı kötülemek karalamak istemem ama Granül kahveler bundan çok çok daha iyidir.
Geçenlerde merak edip aldım görmüşken. Kahveyi yapmayı bir kenara bırakın paketi açar açmaz kokusundan iğrendim. Bende bıraktığı izlenim hiç iyi değil kısacası...

Ve ağzımda bıraktığı tat su ile nötralize olmadı sanki. Resmen bir "pişmanlık" öyküsü.

O kahveyi hiç denemedim bazen filtresini kullanıyorum.içindeki kahveyi boşaltıp nitelikli kahve ekliyorum.çok iyi demlemeler alıyorum açıkçası

O kahveyi hiç denemedim bazen filtresini kullanıyorum.içindeki kahveyi boşaltıp nitelikli kahve ekliyorum.çok iyi demlemeler alıyorum açıkçası
Bunu ben de yapıyorum bazen, kampta-parkta ya da seyahatte demleme opsiyonu olarak.
Filtreleri ayrıca satın almaya kalksanız daha pahalıya geliyor, bu şekilde 10 tane alınca a101de 10tl oluyordu sanırım bir ara. Bu arada uğraşmak isterseniz, içindeki kahveyi demledikten sonra da yıkayıp kurutup kullanabilirsiniz, güzel sonuçlar aldım 😂

İçinden 8gr çıkıyor paketin, nitelikli çekirdek demlemek için Max 12gr kapasitesi olduğunu farkettim denemelerimde.
12/200 oran kullanıyorum, Timemore 14 Click

Bunu ben de yapıyorum bazen, kampta-parkta ya da seyahatte demleme opsiyonu olarak.
Filtreleri ayrıca satın almaya kalksanız daha pahalıya geliyor, bu şekilde 10 tane alınca a101de 10tl oluyordu sanırım bir ara. Bu arada uğraşmak isterseniz, içindeki kahveyi demledikten sonra da yıkayıp kurutup kullanabilirsiniz, güzel sonuçlar aldım 😂

İçinden 8gr çıkıyor paketin, nitelikli çekirdek demlemek için Max 12gr kapasitesi olduğunu farkettim denemelerimde.
12/200 oran kullanıyorum, Timemore 14 Click
Teşekkür ederim 🙏

Geri