• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cafelat Robot

Biz de tecrübelerinizi bekleriz :D İnceleme olacaksa merakla bekliyorum.

Bu tür -manuel- espresso yapan ürünlere hevesleniyorum, ancak bir süre sonra eziyet mi olur diye vazgeçiyorum hemen. Kullanan arkadaşlar; Piyasadaki muadillerine göre farkı nedir? Neden Robot tercih edilir/edilmez?
 
Robot sevenler derneği kuralım @Kahveciningalaksirehberi
16451A7C-F502-4023-9111-983A4A99CA91.jpeg

Manuel ekipmanları daha çok sevdiğim için ben de robot tercih ettim. Eziyet manuel değirmenle kahve öğütme kısmında oluyor daha çok. O da kişiye göre değişir. Ben alıştım artık.
 
Cafelat Robot’u nasıl ısıtıyorum?

Öncelikle belirtmem gerekir ki, ilk defa bir manuel espresso makinesine rastladım ki sıcaklık sorunu olmasın. Medium-dark sorun olmaz, ama light sayılabilecek çekirdekten de espresso yapabilmeli, ama bunun için çok ısıtmak gerek.

Double spout’ı hiçbirinizin kullanmadığını varsayıyorum, bu nedenle şöyle bir şey uygulayabilirsiniz:

43FAD0EB-B6EF-43C9-8632-9CE20D4CAB59.jpeg

Bu silikon, kokulu taş yapmakta kullanılıyordu, iç ağzı kadar kestim, spout’u tıkadım.

88AC7AE7-7951-4E38-B6CB-EBB8D7D548BB.jpeg0811BDC9-426E-44A9-9C0B-6E0635FB4558.jpeg

Kaynar suyu bocalıyorum içine, ben demlemeye geçene kadar ısınmış oluyor (hatta tutamayacak kadar sıcak olabiliyor)

Espresso kavrumlarda gerek duyacağınızı sanmıyorum, ben probador çekirdeklerine çok iyi sonuçlar aldım.
 
Dün shower screen’den önce kağıt filtre koyarak denedim; çok daha iyiydi sonuç. Ama yine de espresso için kağıt filtre kullanma fikri hoşuma gitmiyor. Kağıdı da tampliyorum bu arada.
 
Kağıt filtreyi kullanma fikri bana da cazip gelmediği için attım kutusuna. Bu yorumdan sonra denemek şart oldu.
 
@Kahveciningalaksirehberi Bugün kağıt filtreyi denedim. PI sırasında kahve boncukları eşit bir şekilde dağıldı ? Sanki önceden de böyleydi, emin olamadım. Ayrıca bir önceki denememde merkezin çok az dışından akış elde etmiştim. Kağıt filtre ile ext. sırasında tam ortadan akış elde ettim. Filter screen'in temiz kalması hoşuma gitti. Yakın bir zamanda Probador çekirdekleri ile denemeler yapmak istiyorum.

IMG_3136.jpg
 
@kizunato Ben ıslatmıyorum. Kitapçıkta kullanmadan önce ıslatılması tavsiye ediliyor, aynı zamanda istenirse filter screen yerine kağıt filtreyi de kullanabilirsin. Ayrıca filter screen'i koyarken hafifçe bastırıyorum.
 
Bugün Robot'un yerini değiştirdim.Benim mutfak tezgahı biraz yüksekte kaldığından, istediğim basıncı elde etmekte zorlanıyordum.Biraz daha alçak bir noktaya koyup, vücut ağırlığımı vererek deneme yaptım.Çok daha stabil ve kolaydı.Aynı şu resimdeki gibi yaparsanız basıncı görmekte sorun yaşamazsınız.

 
Bugün Robot'un yerini değiştirdim.Benim mutfak tezgahı biraz yüksekte kaldığından, istediğim basıncı elde etmekte zorlanıyordum.Biraz daha alçak bir noktaya koyup, vücut ağırlığımı vererek deneme yaptım.Çok daha stabil ve kolaydı.Aynı şu resimdeki gibi yaparsanız basıncı görmekte sorun yaşamazsınız.


Aynı sıkıntıyı ben de yaşadım. Bizim tezgah da yüksek olduğundan istediğim verimi alamadım. Dediğiniz gibi yapınca daha iyi sonuç alınıyor. Daha önce kompresso için de hep alçak yerleri tercih ettim. Robot'a evde yer arıyorum şu an :)
 
Basur problemi olanlar bu cihazdan uzak durması gerekiyor sanırım.
 
İlk deneme rezilliğimi anlatıyorum şimdi:
10 gr kahveyi Comandante'ye 12 klik çekip baskete attım.22.5 gr su koymayı düşündüm ve o kadar suyu kettle'a koydup kaynattım.Suyun hemen hemen hepsi buhar oldu.Sonra biraz söylenip,kettle'a kafama göre su koyup bi daha kaynattım.Bu arada kahve baskette templi duruyor.Su kaynayınca 27 gr tarttıp shower'ın üstüne döktüm.Portofiltreyi tak-amadım.Birkaç dakika takmaya çalıştım,denk gelmiyor.Uğraştım durdum,en sonunda taktım.Sonra büyük umutlarla,büyük bir heves ve heyecanla kolların beni zorlayacağının,bar basınç ibresinin dansını izleyişimin tatlı hayallerini kurarken birkaç saniyede kollar kolayca iniverdi,basınç ibresinde de hiç hareket yok.Fincanda azıcık bir espresso çıktı.Tadına baktım,biraz soğuk ama bildiğim espressoydu.Biraz daha koyu olabilirdi belki ama tadı sert,keskin,hoştu.Ama çok azdı.Keki döküp baktım,kek düzgündü,dokunuca hemen kırılıyordu ama.
 
Geri
Üst