• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cafelat Robot vs Gaggia New Classic

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ümit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ümit

Üye
İsim
Umit
Daha fazla  
İsim
Umit
Espresso Makinesi
LELIT MARA X V2
Değirmen
IDOSE DF64
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Halihazirda, v60 (cmd 40+ fellow stagg ekg+ hario switch + origami+aeropress), philips 5400 serisi otomatik espresso makinesi ve sage sdc450 kullanıyorum. Çocuğumuz olduğu için manuel espresso makinelerinde espresso yapımı biraz vakit aldığından almayı hiç düşünmemiştim. Ancak, şu an için turkcell pasajdaki gaggia new classic fiyatının 5500 olması ve forumda da cafelatlarin ortalama 5000 civarı satiliyor olması hasebiyle bir manuel espresso makinesi alma düşüncem var. Bu iki ürün kategori itibariyle farklı olsa da kıyaslama konusunda fikir verebilecek arkadaşlar olursa çok sevinirim. Ayrıca elimde sut kopurtme makinem de var.

Gaggianın moduyla uğraşabilecekseniz gaggia diğer türlü robot. Flair pro 2 de kullandım benim sıralamam;
modlu gaggia >= robot > flair pro 2.
Bu arada robot forumda 4.300 liraya satılıyor ki bence bedava.
Gaggia alacaksanız bence değirmene de ihtiyacınız var. Robot tolere edebilir cmdyi. Ki bence cmdyi satıp dems coffee indirimiyle k plusa dönebilirseniz hem v60 hem espresso için gayet iyi bir upgrade yapmış olursunuz.

Aynı ikilemde kalıp modla uğraşmamak için robot almıştım, fazlasıyla memnunum, öneririm. Espresso işine giriş için fazlasıyla yeterli, basınç profilleme de yapılabiliyor olması büyük bir artı bence.

Aynı ikilemde kalıp modla uğraşmamak için robot almıştım, fazlasıyla memnunum, öneririm. Espresso işine giriş için fazlasıyla yeterli, basınç profilleme de yapılabiliyor olması büyük bir artı bence.
benzer senaryoda robotu tercih ettim.

ortalama espresso tuketicisi icin yeterli, bunun kabiliyet olarak muadili (bence) bianca, bir tik ustu decent oluyo. fiyatlar ucurum.

Ben basinc profilleme olayini neredeyse hic kullanmiyorum. Sabit recetemi hep tekrarliyorum. O kadar deneme imkanim olmuyo maalesef 2 shot bende carpinti yapiyor..🤪

bence en buyuk artisi “espresso istiyorum”dan bardaga gecen surenin az olmasi. isinma beklemesi falan yok. ben preheat yapmiyorum, df64 elektrikli degirmenim var. Koltuktan espresso icin kalkip geriye espresso fincani ile oturmam (sepeti vs durulayip kaldirma dahil) 5 dakika altinda oluyor.
bir diger artisi bozulmasinin zor, bakiminin yok’a yakin olmasi.

baska bir makine ciktisi tecrubem yok, karsilastiramiyorum o yuzden.

Hem Gaggia Classic (modsuz) hem de Cafelat Robot’um var. İkisi arasında benim tercihim Robot olurdu. Sebepleri;

1-Kahve israfının Classic’e göre az olması.
2-Sebebini açıklayamasam da Robot ile aldığım espressoların daha lezzetli olması.
3-Sanıldığının aksine son derece kolay hazırlık. Classic’e göre daha hızlı espresso alıyorum diyebilirim.
4-Temizliğinin çok daha kolay olması, elektrik tüketmemesi.
5-Genellikle açık kavrum çekirdeklerde ön ısıtma yapmak gerektiği yönünde görüş olsa da ısıtma yapmadan güzel espresso yapımına imkan vermesi.

Süt köpürtmek istediğinizde elinizdeki otomatik makineden alabilirsiniz diye düşünüyorum. Bu sebeple bence Robot daha doğru bir tercih olurdu. Diğer yandan manuel öğütücü ile espresso çok yorucu olabiliyor bu sebeple ilerleyen süreçte elektrikli öğütücü ihtiyacınız olabilir bunu da göz önüne almakta fayda var.

Forumda 4300 TL’ye satılan Robot bence güzel fırsat.

İyi günler dilerim.

Geri