• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cafec Abaca Filtreler ile Hario V60 40'lı Filtre Karşılaştırması

kahveanalisti

Üye
Editör
Daha fazla  
Espresso Makinesi
Rocket Cinquantotto
Değirmen
Eureka Mignon Specialita-Ode Brew Grinder- Comandante C40 MK3
Ekipmanlar
V60-Breville Sage Precision Brewer-Syphon-Aeropress-Nanopresso-Kompresso-Kruve Elek-Kruve Bardak-Acaia Pearl S-Felicita-Fellow Kettle
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Çankaya

Cafec Abaca Filtreleri Hario v60 40'lı filtreler ile hem mikroskop altında hemde demleme tadım testiyle karşılaştırdım :)

Bitiş iyiydi. Mikroskoplar, Kruve bardaklar, lounge müziği falan derken şaldır şuldur döküldü kahve.

Traditional'ı denediniz mi bu arada, ne düşünüyorsunuz?
Evet ben de traditionalı merak ediyorum, diğerleri için kötü yorumlar olsa da sanırım traditional serisi için hep olumlu yorum vardı. 40lıdan traditionala geçmeyi planlıyorum

Cafec Traditional'ın, 100'lük Hario Japon'dan yaklaşık 35 saniye daha hızlı olduğu sonucuna vardım. Demleme yöntemi olarak 3 eşit, 20'şer saniyelik döküşler yaptım, birer dakika arayla. Kahve yatağına herhangi bir şekilde müdahele etmedim, kaşıkla ya da çevirerek. Aynı öğütücü ve aynı çekirdekleri kullandım. Yaptığım 7 denemede de sonuçlar birkaç saniye dışında değişiklik göstermedi.

Bende de Hario Japon 100lük var ve aynı şekilde Abaca. Bir tık koyu kavrumlarda ve yüksek gramajlar dışında abacayı kullanmıyorum. Süreyi azaltmak istediğimiz birşey ama kavrumcuların tavsiyeleri ( Kavrumcuya göre değişmekle birlikte ) 2.00-.2.30 arasında olduğunda abaca ile gerçekten bu süreyi tutturmak zor oluyor, gövde ve asiditesi düşük bir bardak sunuyor bu yüzden süreyi tutturmak için 2-3 clix ( redclix kullandığımdan 6-7 klik geriye gitmek zorunda kalıyorum ). Bence abaca günlük kullanıma uygun değil gibi belki hatalıyımdır, belki de sürenin kısa olması istenen birşeydir bu konudaki objectionlarınızı bekliyorum arkadaşlar :))

Bende de Hario Japon 100lük var ve aynı şekilde Abaca. Bir tık koyu kavrumlarda ve yüksek gramajlar dışında abacayı kullanmıyorum. Süreyi azaltmak istediğimiz birşey ama kavrumcuların tavsiyeleri ( Kavrumcuya göre değişmekle birlikte ) 2.00-.2.30 arasında olduğunda abaca ile gerçekten bu süreyi tutturmak zor oluyor, gövde ve asiditesi düşük bir bardak sunuyor bu yüzden süreyi tutturmak için 2-3 clix ( redclix kullandığımdan 6-7 klik geriye gitmek zorunda kalıyorum ). Bence abaca günlük kullanıma uygun değil gibi belki hatalıyımdır, sürenin kısa olması istenen birşeydir bu konudaki objectionlarınızı bekliyorum arkadaşlar :))
Aslında amaç süreyi kısaltmaktan ziyade öğütüm üzerinde oynayabilmek, mesela lilydrip ile aynı sürede demliyorum ama daha ince öğütüyorum. Süreden ziyade öğütüm derecesi ekstraksiyon üzerinde büyük öneme sahip gibi

Geri