• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cafec Abaca Filtre Kağıdı

kahuna

Üye
İsim
Mehmet
Daha fazla  
İsim
Mehmet
Değirmen
Comandante C40, Timemore C2
Ekipmanlar
Origami, Crystal eye, V60, Aeropress, Delterpress, Peak water
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Abacalar ile yaptığım denemeler ile nihayet güzel sonuçlara ulaştım, bu kağıdı kullananların denemelerini öneririm çünkü alışması zor bir filtre.
Öncelikle kahve öğütmeden önce statiği gidermek için çekirdekleri nemli çay kaşığıyla karıştırmak gerekiyor (Hoffman anlatımı mevcut). Statik bu filtrenin en büyük düşmanı, çok çabuk tıkanıyor ve demleme süreleri 4 dakikaların üzerine çıkıyor.
Mümkün olduğunca sıcak su kullanımı, özellikle 95 derece ve üzeri reçetelerde kullanımını öneririm.
Tek döküş 1:20 oranlı reçeteler, at origin reçetesiyle yapılacak demlemelerde özellikle güzel sonuçlar veriyor. Bu reçeteye uyacaksanız su seviyesi filtrenin yarısına indiğinde bir rao spin öneririm çeperleri toplamak için. Ben genellikle kullanacağım toplam suyun %10 luk kısmını çeperleri toplamak için sona saklıyorum.
Ivica 1:1:1 metodu kullanılacaksa, cmd kalınlığı 30'u referans olarak kullanabilirsiniz.
 
Bende bu filtreyi uzun süredir kullanıyorum. Tıkanma konusuna kesinlikle katılıyorum. Bu filtreler özellikle toz çıkaran kahvelerle tıkanmaya çok hassas ve traditionale göre verilmiş reçetelerde özellikle çok parçalı döküş yapılacaksa biraz daha kalın öğütmek gerekiyor.

Tatsal olarak ben çok anlamadım ısın açığı yaptığı bir katkı var mi yok mu çözemedim. Ben başlangıç aşamasını yeni gecen biriyim sonuc olarak yorum yapmam uygun düşmeyebilir.

Müsait vaktiniz varsa iki sorum var:

Sıcak su kullanımını neden tavsiye ettiniz?

Üç dört parçalı reçetelerle tecrübe edebilme imkanınız oldu mu?

Tatsal bir fark hissettiniz mi?

Reddit gibi yorumlarda kahvenin kompleksliğini kaybettiği, daha dengeli ve tatlı kalıta benzeri bir profil ortaya çıkardığı yazılıyor, siz ne düşünüyorsunuz?
 
Bende bu filtreyi uzun süredir kullanıyorum. Tıkanma konusuna kesinlikle katılıyorum. Bu filtreler özellikle toz çıkaran kahvelerle tıkanmaya çok hassas ve traditionale göre verilmiş reçetelerde özellikle çok parçalı döküş yapılacaksa biraz daha kalın öğütmek gerekiyor.

Tatsal olarak ben çok anlamadım ısın açığı yaptığı bir katkı var mi yok mu çözemedim. Ben başlangıç aşamasını yeni gecen biriyim sonuc olarak yorum yapmam uygun düşmeyebilir.

Müsait vaktiniz varsa iki sorum var:

Sıcak su kullanımını neden tavsiye ettiniz?

Üç dört parçalı reçetelerle tecrübe edebilme imkanınız oldu mu?

Tatsal bir fark hissettiniz mi?

Reddit gibi yorumlarda kahvenin kompleksliğini kaybettiği, daha dengeli ve tatlı kalıta benzeri bir profil ortaya çıkardığı yazılıyor, siz ne düşünüyorsunuz?
Sıcak suyu uzun süren süzülme işleminde yatağın düşeceği sıcaklığın yüksek kalması için önermiştim.
3 parçalı döküşlerde sona bıraktığınız oran düşük olursa süre problemi olmuyor ama 1:1:1 gibi bir yöntem ile yapıyorsanız süre 4 dakikaların üzerine çıkıyor, burada baz aldığım öğütüm kalınlığı 40’lı Hario’da 3 dakikada biten öğütümler.
4 parçalı döküşe hiç girmiyorum, Orkun Üstel tarifi suyun parçalar arasında tamamen süzülmesini beklerseniz 5 dakika üzeri sürecektir.
Tatsal bir fark klasik reçetelerde olumlu etkileyecek şekilde yok. 1:20 oranlı reçetelerde var.
Kalita profiline demleme süreci değişikliğiyle ulaşılabilir belki. Birebir aynı reçete ile tek fark filtreler olacaksa, biri Kalita profili diğeri v60 profili diyemeyiz.
 
Herkese selamlar, Abaca filtreleri ile ilgili yardımınızı rica ediyorum. Abaca ile demlediğim kahvelerde genel bir sorun yaşıyor gibiyim. Ortalama Hario filtreler ile aynı sürelerde bitirdiğim demlemeler ile karşılaştırdığımda çok daha keyifsiz fincanlar ortaya çıkıyor. Diğer Cafec filtrelerinde bu sorunu yaşamadım ama Abaca'yı sayısız denememe rağmen çözemedim.
Sizlerin yorumlarını ve reçetelerini rica edebilir miyim?
 
Abaca ile ben de lezzet olarak çok memnun kaldığım sonuçlar elde ettiğimi söyleyemem. Elimdeki Hario 40'lı filtreler ile Abaca'lar arasında neredeyse fark yok gibi. Henüz deneyimleyemedim ama kullanıcı geri bildirimlerine bakılırsa filtre stokumu tükettiğimde tercihimi Traditional'dan yana kullanacağım.
 
Herkese selamlar, Abaca filtreleri ile ilgili yardımınızı rica ediyorum. Abaca ile demlediğim kahvelerde genel bir sorun yaşıyor gibiyim. Ortalama Hario filtreler ile aynı sürelerde bitirdiğim demlemeler ile karşılaştırdığımda çok daha keyifsiz fincanlar ortaya çıkıyor. Diğer Cafec filtrelerinde bu sorunu yaşamadım ama Abaca'yı sayısız denememe rağmen çözemedim.
Sizlerin yorumlarını ve reçetelerini rica edebilir miyim?
Abaca’ya hario reçeteleri uymuyor maalesef. Ben de benzer deneyimleri yaşayıp bulduğum çözümleri üstteki mesajlarımda anlatmaya çalışmıştım. Bunlardan herhangi birini denediniz mi?
 
Herkese selamlar, Abaca filtreleri ile ilgili yardımınızı rica ediyorum. Abaca ile demlediğim kahvelerde genel bir sorun yaşıyor gibiyim. Ortalama Hario filtreler ile aynı sürelerde bitirdiğim demlemeler ile karşılaştırdığımda çok daha keyifsiz fincanlar ortaya çıkıyor. Diğer Cafec filtrelerinde bu sorunu yaşamadım ama Abaca'yı sayısız denememe rağmen çözemedim.
Sizlerin yorumlarını ve reçetelerini rica edebilir miyim?
Ben de aynı şekilde birçok deneme yaptım birsürü kahve feda ettim bir türlü olmadı. aroma aşırı zayıf ve kompleksitesi bitmiş ağırlıklı olarak çikolata notaları olan fıncanlar elde ettim her seferinde. Anlam veremedim filtre tadı nasıl bu kadar değiştirir diye:confused: şimdi pes edip traditional ile çok mutluyum.
 
Abaca'dan benim de elimde numune vardı ancak pek güzel sonuç alamadım. Daha fazla deneme imkanım olsa belki çözebilirdim ama şimdilik hoşuma gitmedi. Diğer 4 filtreye nazaran abaca kullanmam herhalde.
 
Abaca’ya hario reçeteleri uymuyor maalesef. Ben de benzer deneyimleri yaşayıp bulduğum çözümleri üstteki mesajlarımda anlatmaya çalışmıştım. Bunlardan herhangi birini denediniz mi?
Hocam denedim ama çok memnun kaldığımı söyleyemem.🤔
 
Cok sasirdim, aslinda tecrubesiz sayilirim ama naturel veya yikanmis cekirdeklerde molent 36-42 klikleri arasi gezinebiliyorum ama sindiya kadar 3dakikayi birakin 2:45dakika rekorum sayilir. Kagit cok cok hizli

100lu japon filtre ile karsilatirdigimda hem zaman hem aroma keyif olarak adeta devrim gibi geldi bana
 
Hocam denedim ama çok memnun kaldığımı söyleyemem.🤔
Hangisini denediniz? 1:1:1 tutturmak çok zor gerçekten, ama at origin yöntemiyle güzel sonuçlar alınacağını düşünüyorum. Şunu da ekleyeyim, elimdeki paket bitince tekrar abaca alacağımı düşünmüyorum ben de :D Eldekileri zayi etmeden bitirmenin yollarını arıyordum. Ayrıca aero ve delter için kesip kullandığım da oluyor, orada da değerlendirilebilir.
 
Hangisini denediniz? 1:1:1 tutturmak çok zor gerçekten, ama at origin yöntemiyle güzel sonuçlar alınacağını düşünüyorum. Şunu da ekleyeyim, elimdeki paket bitince tekrar abaca alacağımı düşünmüyorum ben de :D Eldekileri zayi etmeden bitirmenin yollarını arıyordum. Ayrıca aero ve delter için kesip kullandığım da oluyor, orada da değerlendirilebilir.
Hocam her şeyi denedim diyebilirim 🤣 Abaca’dan beklentim biraz üst seviyedeydi sanırım🤔
 
abacada kahveyle çok oynamamak lazım blooming sonrası 2 döküşle biten demlemelerde çok başarılı ve ince öğütme çok elverişli buda toz üretmeyen kahvelerde çok iyi sonuç veriyor. bir diğer güzelliği çok hızlı olmasından dolayı yüksek miktarlı demlemelerde tkanma olmuyor bununla beraber daha temiz fincanlar elde etmiş oluyorsunuz.
 
toz üretme durumu yüksek olan çekirdekler için de kademeli öğütüm yapılabilir.
 
Öyleyse yapacak pek fazla bir şey yok :) devrim niteliğinde bulan arkadaşların tariflerini denemek lazım.
16gr çekirdeğe 250ml su
45ml su ile 30 saniye blooming kasıkla çok hafif daire çizdim
ardından 180ml kadar su ekleyip rao spin
son olarak 1:15 de son döküşü yapara 250ml tamamla
ortalama 2:30-2:35 saniyelerde bitiş
bu recete ile çok keyifli yandaro fincanlarına ulaştım.

bu arada açıkca yazmısım orada 100lü japon hariodan sonra devrim niteliğinde geldi bana diye, 100lü harioda asırı tıkanmalar oluyordu 3:40 lardan aşağı pek inemiyordum.
'devrim niteliğinde bulan arkadaşların tarifi' derken biraz nükteli bir kelime gibi sezdim. (filtreyi iyi kullanamayan arkadaşım)
 
16gr çekirdeğe 250ml su
45ml su ile 30 saniye blooming kasıkla çok hafif daire çizdim
ardından 180ml kadar su ekleyip rao spin
son olarak 1:15 de son döküşü yapara 250ml tamamla
ortalama 2:30-2:35 saniyelerde bitiş
bu recete ile çok keyifli yandaro fincanlarına ulaştım.

bu arada açıkca yazmısım orada 100lü japon hariodan sonra devrim niteliğinde geldi bana diye, 100lü harioda asırı tıkanmalar oluyordu 3:40 lardan aşağı pek inemiyordum.
'devrim niteliğinde bulan arkadaşların tarifi' derken biraz nükteli bir kelime gibi sezdim. (filtreyi iyi kullanamayan arkadaşım)
Teşekkür ederim tarif için, en kısa zamanda deneyeceğim. Molent 36-42, tm ya da cmd karşılık olarak kalınlığı bulayım öncelikle ya da biliyorsanız yardımcı olursanız sevinirim 😊
 
yandaro yıkamış bir çekirdekti 37 klik kullanıyordum, naturel çekirdekte 40 üstüne çıktım ancak cmd kullanmadıgım için bir fikrim yok
 
Geri
Üst