• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Buzdağı Suyu

ozgurkalan

Barista
İsim
Özgür Kalan
Daha fazla  
İsim
Özgür Kalan
73CCBB4A-92D6-44A9-ADBE-B6CA1E69256A.jpegMerhaba,

Buzdağı ile demleme konular arasında sıkça geçiyor. Bir başlık açılmadığı için burada tartışmasını açmak istedim.

Dün eve yakın dağıtıcısını buldum. Deneme için 2 lt x2 paketten aldım. Birini annemlere verdim, çayda desinler. Diğeri ile ilk denememi moka pot ile yaptım.

Kavurucu: Espressolab
Çekirdek: Honduras Marcala Caballeros
Demleme Yöntemi: Moka Pot
Öğütüm: Jmax 2,2 tur veya 198 click
Kahve Miktarı: 5,5 gr
Su Miktarı: 75 ml, Buzdağı, oda sıcaklığında
Toplam Süre: 1:45
Oran: 1/14

Sonuç önceki benzer tüm demlemelerden hemen farketti. Hafif ve tatlı. Öncekiler de farklı damacanalardı.

Sürekli şekerli bir tadalmak düşündürücü ama sonuçtan memnun kaldım.

Ekli dosyalar

• C96A2956-665D-4775-9BA6-AA807793DFF3.jpeg
    C96A2956-665D-4775-9BA6-AA807793DFF3.jpeg
    162.4 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleme:
Bu arada biz Muğlada oturuyoruz. Burada buzdağı yok. Olanlar bizlere yardım edebilirse seviniriz. Tabi bir yolu var ise . Mağduruz da mağduruz :cry:

Bu arada biz Muğlada oturuyoruz. Burada buzdağı yok. Olanlar bizlere yardım edebilirse seviniriz. Tabi bir yolu var ise . Mağduruz da mağduruz :cry:
Yemeksepeti market bölümüne bakın belki vardır. Bendeki mevcut çekirdeklerle buzdağı iyi sonuç vermedi diye de not düşeyim.

Nazlı su var mı peki? Nazilli merkezli, belki egede dağıtımı yaygındır. Kafein kültür alonso bustosta buzdağıdan bile çok daha iyi sonuç vermişti. 1 tır çekmişler burada tükendi :(

Nazlı su var mı peki? Nazilli merkezli, belki egede dağıtımı yaygındır. Kafein kültür alonso bustosta buzdağıdan bile çok daha iyi sonuç vermişti. 1 tır çekmişler burada tükendi :(
ben nazlı kullanıyorum zaten şu an memnunum ama bir ara bim de assu vardı mineralli. Ondan çok memnun kaldım. Buzdağı da mineralli olduğu için ondan demiştim.

Buzdağı'nı tek geçerim. Fuska yine aynı şekilde. Pınar, Hayat vs gibi su markaları işin daha çok show marketing tarafından alıp yürüyorlar.
bu yazdıklarım içme suyu, mineral zenginliği bakımından.
konu kahveye gelince işin rengi değişiyor. genelde buzdağı ile demleme yapsam da reçete veya forumda öneriler su markasına döndüğümde her zaman daha iyi sonuç aldım.

İçme suyu olarak çok uzun süredir Buzdağı kullanırız. Damacana değil, dörder koli 0.50'lik söylerim genellikle. Birkaç yıl önce su tüketimim oldukça düşüktü, çözümü bu şekilde bulmuştum, hem ne içtiğini biliyor insan. Konuya dönecek olursam, Buzdağı benim tecrübeme göre floral ve kompleks notaları baskılarken, çekirdekte bitterlik potansiyeli varsa arka plana atıp tatlılığı ön plana çıkaran bir su. İçme suyu olarak hala ilk tercihim Buzdağı.

Demlemede Buzdağı'na eşlikçi Nestle Pure Life, Pınar Uludağ, Kuzeyden, nadiren Hayat (demlemede son tercihim olur genelde) ve son olarak Assu kullanıyorum. Özellikle çiçeksi notalara sahip çekirdeklerde Assu ilginç şekilde üsttekilerin hepsini solladı son dönemde. Onun da File'de 0.25ml üzeri şişelenmiş ürününe rastlamadım. Birkaç koli alıyorum ama hem yer kaplıyor, hem evin her yeri şişe oluyor hem de bereketsiz oluyor açıkçası.

Buzdağını ben bıraktım.Anladık kriz var da 9 ay once 16 lira olan damacana 36 lira.Sorunca mazot zammı dedıler dolar dedıler.Onlar düşerse fıyat hıc dusmuyor çıkınca ama anında zam.

Geri