• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Buz ile buzdolabında kahve demlemek

Bu şekilde hazırladıgımız sistem ile 1/15 buz kahve kullanarak 18 gram kahve 270 gram buz kullandık kahve- colombia sofia- japanes cold drip için çektiğimiz ayarda cektik ilerleyen süreçte güncelleyeceğiz tavsiyeleri önerileri veya geliştirici düşünceleri bekliyorum
hocam buzdolabına nasıl girdiniz ?

Bu şekilde hazırladıgımız sistem ile 1/15 buz kahve kullanarak 18 gram kahve 270 gram buz kullandık kahve- colombia sofia- japanes cold drip için çektiğimiz ayarda cektik ilerleyen süreçte güncelleyeceğiz tavsiyeleri önerileri veya geliştirici düşünceleri bekliyorum
Sonuç nasıl oldu baya mantıklı ve basit duruyor.

Her şeyi anladımda buzdolabı kısmını anlamadım. Buzun eriyip kahveyi demlemesini istiyorsanız neden oda sıcaklığında yapmadınız?

yani mutlaka farklı bir deneyim olacaktır. ben şahsen cold drip için dripster kullanıyorum. 200gr su 100 gr buz koyuyorum o bile damla damla bir kaç saat sürüyor. tamamen buzla yapınca oda sıcaklığında bile bayağı sürer diye düşündüm.

yani mutlaka farklı bir deneyim olacaktır. ben şahsen cold drip için dripster kullanıyorum. 200gr su 100 gr buz koyuyorum o bile damla damla bir kaç saat sürüyor. tamamen buzla yapınca oda sıcaklığında bile bayağı sürer diye düşündüm.
Hocam ilk denemeler bu konuda artık deneme yanılma ile bakacağız bizimkisi daha çok fantazi oluyor

Buzun direk kahve ile teması kahvenin tadını acılaştırabilir mi?

benzerini oda sıcaklığında yaptım geçen hafta: kahveyi aeropress koyup(altına ve üzerine de ıslak filtre koyarak) buzu v60'tan damlattım.
sonuç bence başarısız. direkt güneş görmeden 4 saat civarı hazır oldu, aromatik bir fincan olmadı.

en güzeli bence sıcak demleyip sıcak kahveyi 4 saat buzdolabında bekletmek. tim abimiz şeker de ekleyerek böyle yapıyor,,
robot öncesi ben de böyle yapıyordum, robot sonrası tamamen ice americanoya döndüm:whistle:

benzerini oda sıcaklığında yaptım geçen hafta: kahveyi aeropress koyup(altına ve üzerine de ıslak filtre koyarak) buzu v60'tan damlattım.
sonuç bence başarısız. direkt güneş görmeden 4 saat civarı hazır oldu, aromatik bir fincan olmadı.

en güzeli bence sıcak demleyip sıcak kahveyi 4 saat buzdolabında bekletmek. tim abimiz şeker de ekleyerek böyle yapıyor,,
robot öncesi ben de böyle yapıyordum, robot sonrası tamamen ice americanoya döndüm:whistle:
Öylemi diyorsunuz hocam inşallah aromatik olur olmazsada ne çıkacak merak ediyorum bu şekilde denemelere devam etmeyide düşünüyorum

Dripisterda nasıl öğütüm nasıl reçete kullanıyorsunuz hocam?

Dripisterda nasıl öğütüm nasıl reçete kullanıyorsunuz hocam?

Hocam gecen yazdan beri demlemedim ama aklımda kalan 45gr kahveyi v60 ayarında öğütüyorum 100gr buz koyup soğuk su ile üst kısmı dolduruyorum. Saniyede 1 damlaya ayarlıyorum. Hatırladığım bu şekilde.

Hocam gecen yazdan beri demlemedim ama aklımda kalan 45gr kahveyi v60 ayarında öğütüyorum 100gr buz koyup soğuk su ile üst kısmı dolduruyorum. Saniyede 1 damlaya ayarlıyorum. Hatırladığım bu şekilde.
Anladım bende öğütümü french press kalınlığında cmd 55 klik yapıyordum 1e 10 yapıyorum güzel çıkıyordu sizinkini de deneyeyim bir de😀

Anladım bende öğütümü french press kalınlığında cmd 55 klik yapıyordum 1e 10 yapıyorum güzel çıkıyordu sizinkini de deneyeyim bir de😀
Siz söyleyince hatırladım evet bende 1e10 yapıyorum. 100gr buz 350gr soğuk su 45gr kahve. unutmuşum valla :LOL:

Bende CMD olmadığından click veremiyorum ama v60 ve üstü deneyebilirsiniz.

Siz söyleyince hatırladım evet bende 1e10 yapıyorum. 100gr buz 350gr soğuk su 45gr kahve. unutmuşum valla :LOL:

Bende CMD olmadığından click veremiyorum ama v60 ve üstü deneyebilirsiniz.
Anladım deneriz yine güzel çekirdek bulursam😀

Geri