• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bütçeye Uygun Espresso Makinesi + Öğütücü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Jarlaxle
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Jarlaxle

Yeni Üye
İsim
Anıl
Daha fazla  
İsim
Anıl
Merhabalar,

Bir süredir, kahve içmeyi seven ve dışarıda ortalama(hatta starbuckstaki kötü) kahvelere yüksek ücretler ödemekten sıkılmış biri olarak espresso makinesi almayı planlamakatayım. Evde çalıştığımdan dolayı da çok daha fazla güzel kahveye ihtiyaç duymaktayım. Genel olarak sade(Filtre ve mokapot) içsem de son zamanlarda sütlü kahve içmeye de başladım ve düzgün flat white içmek hoşuma gidiyor. Araştırdıkça gördüğüm kadarıyla fiyatlar maalesef uçuyor, benim ise kısıtlı bütçem var; yaklaşık 5500 TL civarı.

Aslında ilk başta Lelit Anna PID modelini almayı planlamaktaydım 4085 TL gibi bir rakama geliyordu. Araştırmalarım devam ettikçe öğütücünün daha önemli olduğunu gördüm ve bende sadece Hario Skerton Pro var. Bu model maalesef espresso için uygun görünmüyor. Aslında bi kaç gün öncesine kadar Lelit Anna + Lelit Fred kombinasyonu ile Sage SES875 Barista Express arasında kalmıştım(Sage'nin siyah rengi amazonda 5000 TL ye geliyordu). Şu an gri rengi 5600 civarına geliyor fakat siyah renginde taksit varken gri renkte taksit yok.

Son durumda bulduğum öğütücüler;
- Ascaso i-mini -> 2402 TL
- Lelit Fred -> 1756 TL
- 2. El Eureka Mignon Specialita gördüm forumda 3000 TL fakat 2. el konusunda içim rahat değil :(

Öğütücü fiyatları yükselince gözüm düşük maliyetli espresso makinesine kaydı;
- Breville/Sage VCF125X -> 2168 TL
* PID
* Pre-infusion
* 58MM Porta Filtre
* Sabit single/double çekime alternatif olarak manuel çekim yapabilme imkanı
* Eğer bu makine olursa basınçsız sepet almayı planlıyorum.

- Gaggia New Clasic Pro 2019 -> 3324 TL
* PID yok
* 58 MM Porta Filtre
* Manuel çekim

- Lelit Anna PL41TEM PID -> 4464 TL
* PID
* Manuel çekim

Belki zorlayarak Sage Barista Express alabilirim taksitsiz fakat dahili öğütücüsünden emin değilim. Giriş-üstü öğütücü ucuz makine daha mantıklı geliyor en azından öğütücü kalırken makineyi yükseltme imkanı olur. Diğer yandan ise Barista Express'te her şey dahil uzun süre idare edebilir/tatmin edebilir yeni başlayacağım için.

Gaggia alırsam ise öğütücü en fazla Lelit Fred alabilirim.
Lelit alırsam da 1000 TL civarında 2. El Fred kovalamam gerekecek.

Gelbura'da geçen gün maalesef zam yaptı. Normalde sıfır Anna + Fred 5698 TL iken şu an 6220TL oldu.

Kafam çok karışık bir türlü işin içinden çıkamadım. Bütçeyi aşamadan en verimli kombinasyonu nasıl yapabilirim karar veremiyorum. Belki sizler deneyiminizle daha net görüp bir öneride bulunursunuz diye konu açmak istedim.

Çok uzattım kusuruma bakmayın, Türkiye şartlarında maalesef çok ince eleyip sık dokumak zorundayız. Bu bütçeyi ayırmak kolay olmadı maalesef.

Yardımlarınızı rica ediyorum, şimdiden çok teşekkürler.

Lelit Anna'yı ben de takip ediyorum, bir akşamda 500TL zamlandı gerçekten. Vcf125x'i de takip ediyorum, manuel çekim için sanıyorum kapatmanız gerekiyor ya da otomatik shot sistemini baştan istediğiniz gibi programlamanız gerekiyor. Forumda da kullananlar var daha iyi bilgi vereceklerdir sanıyorum.

@ArasCan kullanım klavuzunda 4 saniye açma/kapama butonuna basılı tuttuktan sonra single/double ayarda başlatıp istenilen süre kadar çektikten sonra kapattığınızda bu süreyi kaydediyor. Oynamak istediğim zamanlar bu şekilde istediğim gibi manuel çekerim diye düşünmüştüm :)

@ArasCan kullanım klavuzunda 4 saniye açma/kapama butonuna basılı tuttuktan sonra single/double ayarda başlatıp istenilen süre kadar çektikten sonra kapattığınızda bu süreyi kaydediyor. Oynamak istediğim zamanlar bu şekilde istediğim gibi manuel çekerim diye düşünmüştüm :)
haklısınız,o şekilde programlanabiliyor. Oldukça fiyat/performans ürününe benziyor ama aklımı karıştıran konular özellikle garantisi olmaması ve thermeblock sistemlerin ömürleriyle alakalı. ondan hala tam olarak emin olamadım ben de.

Garantisi olmasa bile en azından satıcı Amazon Germany olduğu için Amazon garantisine girer, bir sıkıntı yaşarsam iade edebilirim diye düşünmüştüm ama detaylı bilgim yok maalesef. Dediğiniz gibi hiç destek alamıyor durumdaysak sıkıntılı bir durum.

"Sorumsuzluk Kaydı ve Sorumluluğun Sınırlandırılması​

HUKUKEN MÜMKÜN OLDUĞU ÖLÇÜDE, AMAZON EU, AKSİ YAZILI OLARAK BELİRTİLMEDİKÇE: (i) ÜRÜNÜN TİCARİ ELVERİŞLİLİĞİ, BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUĞU DA DAHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK ÜZERE HİÇBİR AÇIK VEYA ÖRTÜLÜ GARANTİ VERMEMEKTEDİR; VE (ii) DOLAYLI, ARIZİ, CEZAİ VE YANSIMA ZARARLARDAN SORUMLU OLMAYACAKTIR. Aksi yazılı olarak belirtilmedikçe, web sitesinde tarafımızdan herhangi bir ürünün teklifi veya satışından kaynaklanan veya bununla ilgili herhangi bir kayıptan dolayı size olan sorumluluğumuz, ürün için ödenen ilgili tutarın iadesi ile sınırlıdır (geçerli kargo ücretleri dahil)."

ben amazon.com.tr'yi sık sık prime'dan dolayı tercih ediyorum. etrafımda da kullanan çok fazla. garanti olmaması güzel bir şey :D aylarca sürünmektense 1 haftada kargo vs dahil tam ücret iadesi yapıyorlar.

Selamlar,

Eğer el değirmeni düşünürseniz ve bütçeyide çok zorlamayayım derseniz 1Zpresso markasının JX Pro modelini tavsiye ederim.Ekstra bir ekipmana ihtiyaç duymadan çok geniş bir öğütüm ayarı sunmaktadır.Her bir klik arasında ince ayar yapmanızı sağlan 4 adet basamak bulunuyor.Ben yeni kullanmaya başladım ve öğütümün dengeli olduğunu söyleyebilirim,48 mm çelik burr var.Forumda da bir başlığı ve kahvetrip kullanıcı adı ile Onur arkadaşımızın youtube da yine nick name'i aynı adlı kanalında yapmış olduğu detaylı bir incelemede var,ben video yu izleye izleye değirmen gelmeden nasıl kullanacağımı öğrenmiştim.

Fakat eğer tercihin elektrikliden yana olacak ise ben kullanmayı düşünmediğim için araştırmadım da fakat forumda bu konuda tecrübeye sahip arkadaşlarımızda muhakka var.

Aramıza bir Breville'ci daha gelecek gibi görünüyor. 🙂

Breville makineler hiç içime sinmemiştir, bu makinede de olan PID bir işinize yarıyamıcak çünkü ayar yapamıyacaksınız, preinfusion ise delongcilerdeki gibi ilk 2-3 saniye açıp kapanıp, tekrar açılma gibi bir pre-infusion ancak bu hiçbir işe yaramıyacaktır. Velhasılı kelam, bence bu cihazı şişirmişler broşüründe. Gaggia classic her türlü > Breville derim.

Son düzenleme:
@VuralUfuk mentionunuzu kaldırdım ve yoksay butonuna bastım, daha mentionlayamam. kusura bakmayın son cümlenize istinaden deneyimimi yazmıştım. Sizinle alakalı veya sizin durumunuza ithafen yazdığım hiçbir şey yok.

ben specialita ile yanyana kullanıyorum, jx proda ayar değiştirirken dikkatli olmak gerekiyor. eğer ayar tekerinin altındaki somun, ayar tekerinize yapışıp biraz dönerse söküp baştan kalibre etmeniz gerekiyor. statiği biraz fazla jx pronun, her öğütümde portafiltreye kahve haznesini birkaç kere silkelemek gerekiyor (elektrikli olmasına rağmen specialita daha az statik ve toz üretiyor).
20gram aynı kahve için specialita 12 saniyede öğütüm yapıyor, jx pro 40 45 saniye civarında.

çoğu elektrikli değirmenin avantajı aslında aynı. süre / çıktı, stabilite.
el değirmeninin avantajı da basit temizlik, taşınabilirlik.

bence çoğunlukla keyif işi, gözümüze güzel görünen ve kullanırken keyif aldığımız bir ekipmanın olumsuz yönlerini görmüyoruz. kullanımı yahut estetiği bize hitap etmeyen ekipmana da kulp buluyoruz

Son düzenleme:
@VuralUfuk
El değirmeni almayı maalesef düşünmüyorum. Her sabah biraz uğraştırıcı oluyor ve tecrübem de çok olmadığı için tutarsızlık yaşarım diye korkuyorum. Elektrikli alarak stabil ve hızlı bir öğütüm tercih etmek istiyorum. Aynı zamanda da bu işleri öğreneceğim süre boyunca beni üzmeyecek bir cihaz olmalı.

@Aydogan fiyatı çok cazip diğerlerine göre :) Çok ufak farklar olacaksa, iki katı gibi ücretleri diğer markalara şu an için giriş seviyesinde gömmek istemeyebilirim.

@etozlu size mesaj yoluyla ulaşma şansım var mıdır acaba? profiliniz kapalı görünüyor.

@etozlu Selamlar,

Ben herhangi bir şeye kulp takmıyorum açıkçası yalnızca arkadaşımıza bir alternatif olduğunu anlatabilmek için bilgi sundum.Fakat elektrikli öğütücüler için herhan gibi bir yorumda bulunmadım yalnızca kullanamayı tercih etmediğimi söyledim ve tercih edenlerede herhangi bir ithamda bulunmadım.Ben kullanmayı tercih etmediğim için araştırmadığımı ve bilgi sahibi olmadığımı söyledim.Egoların tatminin yeri burası değil,evet benden daha fazla bilgi sahibisin ve bilgilerini paylaşmışsın ve bende okuyup bilgi sahibi oldum.Fakat beni böyle itham etmede de müsade edemem.Lütfen ego tatmıinini farklı platformalarda yap.

Herkes kendi bildiğince paylaşımlarda bulunuyor fikrini beyan ediyor ve herkesin bir tercihi var,bunu farklı bir noktaya çekmenin hiç bir manası yok.
hocam Emre Bey size bir laf söylememiş, gereksiz yere alınganlık yapmayın. sadece el değirmeni ile elektrikli değirmen arasındaki farkları irdelemiş. Kahve forumu olduğu için herkes bilgisini aktarmaya çalışıyor, ki kendisinde hem elektrikli hem de el değirmeni olduğu için en iyi karşılaştırmayı yapabilecek insanlardan. Siz yanlış anlamışsınız ifadeleri, size yönelik bir durum söz konusu değil.

@opare Selamlar,

Eğer elektrikli öğütücüler hakkında bir yorumda bulunmuş olsam bende hak veririm yazdığına fakat bilmediğim için yorumda bulunmadım yalnızca tavsiye isteyen arkadaşımıza bunuda düşünebileceğini ilettim kendiside nazikçe düşünmediğini söyledi.Bu kadardır görüşünü paylaşırsın bir başkasının yorum yapmadığı konu hakkında kulp buluyor diyemezsin.Keza arkadaşımızın yazmış olduklarından bende kendime bir şeyler kattım çünkü bilgi sahibi olduğu ortada.

Zaten konu uzamasın diye yorumumuda kaldırdım çünkü sahiden bu polemiklerden sıkıldım.

Başlığı oluşturan @Jarlaxle arkadaşımıza da nezaketinden ötürü teşekkür ederim,eminim aradığını bulabileceğin yorumlar gelecektir.Ben bu forumda gerçekten güzel bilgiler edindim ve edinmeyede devam ediyorum.

İyi forumlar,kahve ile kalın.

@VuralUfuk
El değirmeni almayı maalesef düşünmüyorum. Her sabah biraz uğraştırıcı oluyor ve tecrübem de çok olmadığı için tutarsızlık yaşarım diye korkuyorum. Elektrikli alarak stabil ve hızlı bir öğütüm tercih etmek istiyorum. Aynı zamanda da bu işleri öğreneceğim süre boyunca beni üzmeyecek bir cihaz olmalı.

@Aydogan fiyatı çok cazip diğerlerine göre :) Çok ufak farklar olacaksa, iki katı gibi ücretleri diğer markalara şu an için giriş seviyesinde gömmek istemeyebilirim.

@etozlu size mesaj yoluyla ulaşma şansım var mıdır acaba? profiliniz kapalı görünüyor.
Ben bir Breville VCF 125 kullanıcısı olarak, makinalar arasındaki farklılıkarı ve çıktıları değerlendirecek bilgi ve tecrübeye sahip değilim.
Ancak;
Bana 18gr. kahve ile, 25-30 saniyedede almam gereken çıktıyı, 36ml, 40ml, 50ml, yada 55ml. veriyor mu, veriyor.
Kreması, sıcaklığı ve tadı benim hoşuma gidiyor mu, gidiyor.
Açtıktan sonra 1 dakikanın altında ısınıp, kullanıma hazır hale geliyor mu, geliyor.
Şıklığı ve mutfakta kapladığı alan çok mu iyi, çok iyi.
Kullanımı çok mu basit, son derece pratik ve hızlı.
Sütü köpürtüyor mu, köpürtüyor.
58 mm. portafiltresi var mı, var.
Fiyat ve performans ürünü mü, kesinlikle.
Garantisi var mı, yok.
Bozulursa ne yapacaksın, bilmiyorum, ancak İstanbul'da Breville servisi var.
Benim evde Espresso yapabileceğim bir makinam var mı, var.
İleride çalışmayıp, sürekli evde olduğum günler gelince ve Espresso işini tamamen çözmeye niyetlendiğimde çok daha iyisini araştırıp bulurmuyum, bulurum.
Verdiği kahve berbat mı, kime göre.
Umarım bir katkım olmuştur konuya. 😍🖐️

Ben bir Breville VCF 125 kullanıcısı olarak, makinalar arasındaki farklılıkarı ve çıktıları değerlendirecek bilgi ve tecrübeye sahip değilim.
Ancak;
Bana 18gr. kahve ile, 25-30 saniyedede almam gereken çıktıyı, 36ml, 40ml, 50ml, yada 55ml. veriyor mu, veriyor.
Kreması, sıcaklığı ve tadı benim hoşuma gidiyor mu, gidiyor.
Açtıktan sonra 1 dakikanın altında ısınıp, kullanıma hazır hale geliyor mu, geliyor.
Şıklığı ve mutfakta kapladığı alan çok mu iyi, çok iyi.
Kullanımı çok mu basit, son derece pratik ve hızlı.
Sütü köpürtüyor mu, köpürtüyor.
58 mm. portafiltresi var mı, var.
Fiyat ve performans ürünü mü, kesinlikle.
Garantisi var mı, yok.
Bozulursa ne yapacaksın, bilmiyorum, ancak İstanbul'da Breville servisi var.
Benim evde Espresso yapabileceğim bir makinam var mı, var.
İleride çalışmayıp, sürekli evde olduğum günler gelince ve Espresso işini tamamen çözmeye niyetlendiğimde çok daha iyisini araştırıp bulurmuyum, bulurum.
Verdiği kahve berbat mı, kime göre.
Umarım bir katkım olmuştur konuya. 😍🖐️
Dediğiniz gibi bunları aslında çoğu makine yapıyor :)) ama kahve berbat mı güzel mi, anlamak herkese nasip olmuyor.

Dediğiniz gibi bunları aslında çoğu makine yapıyor :)) ama kahve berbat mı güzel mi, anlamak herkese nasip olmuyor.
Ben kendi adıma;
Benim yorumuma ve konuya verdiğiniz katkı için teşekkür ederim.🙏

@Jarlaxle Ascaso i mini kullanıcısı olarak bende yorumumu belirtmek isterim. Boyutları itibariyle çok başarılı bir ürün , adımsız olduğu için ayar aralığı oldukça iyi. Ben kendi makinem için bir süre deneme yaparak uygun ayarı buldum. aldığım fiyat daha uygun olduğundan benim için tam bir f/p ürünü oldu. Bununla birlikte eksileri retention fazla ( bununla ilgili başka bir makine için uygulanan körük modunu deneyeceğim) ve etrafı pisletiyor :)

Lelit Fred ve Gaggia Classic kullanıyorum. Bu ikiliden memnunum özellikle öğütü bence kendi sınıfında yeterli öğütüm yapıyor kullanan arkadaşlarından öğütücüye yönelik yorumları güzel. Comandante ile aldığım espresso öğütümlerine denk diyebilirim. Ayrıca Espresso makineniz varsa bence elektrikli değirmen gerekli çok fazla oynama yapmanız gerekiyor ve el değirmeni bir müddet sonra bıkkınlık ve yorgunluk veriyor.

Gaggia Classic güzel makine ancak giriş seviyesi için ideal bir makine. Güzel Espresso ve sütlü içecekler hazırlayabilirsiniz ama ön demleme özelliği, sıcaklık ayarı olan bir makine olsa daha güzel bir seçecek olabilir.

Breville’nin özelliklerini kullanan arkadaşlar daha iyi ifade edebilir özelliklerini çok bilemiyorum. Ancak sunulan seçenekler arasında Lelit Fred+ Lelit Anna güzel ikili olabilir.

Merhabalar,

Bir süredir, kahve içmeyi seven ve dışarıda ortalama(hatta starbuckstaki kötü) kahvelere yüksek ücretler ödemekten sıkılmış biri olarak espresso makinesi almayı planlamakatayım. Evde çalıştığımdan dolayı da çok daha fazla güzel kahveye ihtiyaç duymaktayım. Genel olarak sade(Filtre ve mokapot) içsem de son zamanlarda sütlü kahve içmeye de başladım ve düzgün flat white içmek hoşuma gidiyor. Araştırdıkça gördüğüm kadarıyla fiyatlar maalesef uçuyor, benim ise kısıtlı bütçem var; yaklaşık 5500 TL civarı.

Aslında ilk başta Lelit Anna PID modelini almayı planlamaktaydım 4085 TL gibi bir rakama geliyordu. Araştırmalarım devam ettikçe öğütücünün daha önemli olduğunu gördüm ve bende sadece Hario Skerton Pro var. Bu model maalesef espresso için uygun görünmüyor. Aslında bi kaç gün öncesine kadar Lelit Anna + Lelit Fred kombinasyonu ile Sage SES875 Barista Express arasında kalmıştım(Sage'nin siyah rengi amazonda 5000 TL ye geliyordu). Şu an gri rengi 5600 civarına geliyor fakat siyah renginde taksit varken gri renkte taksit yok.

Son durumda bulduğum öğütücüler;
- Ascaso i-mini -> 2402 TL
- Lelit Fred -> 1756 TL
- 2. El Eureka Mignon Specialita gördüm forumda 3000 TL fakat 2. el konusunda içim rahat değil :(

Öğütücü fiyatları yükselince gözüm düşük maliyetli espresso makinesine kaydı;
- Breville/Sage VCF125X -> 2168 TL
* PID
* Pre-infusion
* 58MM Porta Filtre
* Sabit single/double çekime alternatif olarak manuel çekim yapabilme imkanı
* Eğer bu makine olursa basınçsız sepet almayı planlıyorum.

- Gaggia New Clasic Pro 2019 -> 3324 TL
* PID yok
* 58 MM Porta Filtre
* Manuel çekim

- Lelit Anna PL41TEM PID -> 4464 TL
* PID
* Manuel çekim

Belki zorlayarak Sage Barista Express alabilirim taksitsiz fakat dahili öğütücüsünden emin değilim. Giriş-üstü öğütücü ucuz makine daha mantıklı geliyor en azından öğütücü kalırken makineyi yükseltme imkanı olur. Diğer yandan ise Barista Express'te her şey dahil uzun süre idare edebilir/tatmin edebilir yeni başlayacağım için.

Gaggia alırsam ise öğütücü en fazla Lelit Fred alabilirim.
Lelit alırsam da 1000 TL civarında 2. El Fred kovalamam gerekecek.

Gelbura'da geçen gün maalesef zam yaptı. Normalde sıfır Anna + Fred 5698 TL iken şu an 6220TL oldu.

Kafam çok karışık bir türlü işin içinden çıkamadım. Bütçeyi aşamadan en verimli kombinasyonu nasıl yapabilirim karar veremiyorum. Belki sizler deneyiminizle daha net görüp bir öneride bulunursunuz diye konu açmak istedim.

Çok uzattım kusuruma bakmayın, Türkiye şartlarında maalesef çok ince eleyip sık dokumak zorundayız. Bu bütçeyi ayırmak kolay olmadı maalesef.

Yardımlarınızı rica ediyorum, şimdiden çok teşekkürler.
Bütçenizin üzerinde, belki seçim yapmış da olabilirsiniz ama yine de belirtmek istedim. Amazon Almanya gönderimli sage ses878 barista pro modelinde indirim bulunuyor. Herşey dahil 6300 e geliyor, siyah mat olanı. Amazon.de üzerinde 600 EUR. Kargo ve vergiler dahil olunca bu şekilde oluyor. Gri de yakın fiyatlı. 6 taksit yapılıyor.

Sage Appliances SES878 the Barista Pro, süzgeç makinesi, mat siyah https://www.amazon.com.tr/dp/B07PWX...i_i_K5GMZZ405CKA930ZR6JA?_encoding=UTF8&psc=1

Geri