• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bursa Kahve Arkadaşlığı

keyfi_doga

Üye
İsim
Rauf
Daha fazla  
İsim
Rauf
Değirmen
Molent G50+
Ekipmanlar
Hario V60 2 Seramik Clever Dripper
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Bursa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Çanakkale
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
İzmir
Selamlar

Bursa da olan tüm arkadaşlar bu konu altında toplanıp tanış olabilir hem de fikir alışverişinde olabiliriz. Ben Rauf Bilgiç Molent G50+ el değirmeni ile filtre kahve ve türk kahvesi tadım denemeleri yapıyorum.

Merhabalar Rauf Bey, adım Hasan ben de Bursada yaşıyorum ve yaklaşık 5-6 senedir sektörde profesyonel olarak çalışıyorum. Bursada bazı barista arkadaşlarla toplanıp kimi zaman cupping kimi zaman farklı kahvelerle demlemeler yapıp aramızda bilgi alışverişi/deneyimler paylaşıyoruz. Bursanın nitelikli kahve/nitelikli sektör anlamında çok fazla eksiği olduğunu, bir çok şeyden muaf kaldığını, bu konuda yapılması gereken bir çok şey olduğunu da biliyoruz. Bununla alâkalı da şu an elimizden çok birşey gelmiyor ama küçük küçükte olsa hem kendimiz hem bazı profesyoneller bir şekilde bunu geliştirmek adına adımlar atıyoruz. Temmenimiz bu sektörün Bursadada ileriye taşınması.

Son düzenleme:
Selamlar. Güzel konu @keyfi_doga umarım amacına ulaşır.
Bursada yaşayan biri olarak bu konuda zayıf gerçekten şehrimiz benimde gördüğüm kadarıyla. Açıkçası evimdeki demlemeler dışında cafelerde kahve içemez oldum. @kahvecininpenceresi mekan tavsiyeleriniz olursa sevinirim. Cupping vs. etkinliklere katılım açıksa dahil olmakta memnun eder.
Türk kahvesi, filtre, espresso birçok ekipmanım var. Kahve benim için ayrı keyif ama hobiye de evriliyor bir süre sonra.
Değirmen bir elektrikli Konchero var. Manuelde Espresso için 1zpresso XPro-s, filtre için 1zpresso Kmax kullanıyorum.
Espresso makinam Lelit Bianca.
Filtre için birçok dripper ile aero ve delter mevcut.
Bu aralar suya takmış durumdayım 😃 Refraktometre ile farklı sularla denemeler ölçümler vs vs....

Güzel bir grup çıkartalım buradan inşallah

Merhaba,
Ben Canan, 5-6 yıl filtre kahve makinasında efendi efendi kahve yaparken konu espresso, picoresso, aeropress, V60 uzadı gitti. Bursadaki kafeler kesmiyor, ya da ben doğru yerleri bulamadım. Yol gösteren arkadaşlarım sayesinde evde güzel işler çıkarabiliyorum artık. Forumu da takip ediyorum. Ben de memnun oldum.

Selamlar. Güzel konu @keyfi_doga umarım amacına ulaşır.
Bursada yaşayan biri olarak bu konuda zayıf gerçekten şehrimiz benimde gördüğüm kadarıyla. Açıkçası evimdeki demlemeler dışında cafelerde kahve içemez oldum. @kahvecininpenceresi mekan tavsiyeleriniz olursa sevinirim. Cupping vs. etkinliklere katılım açıksa dahil olmakta memnun eder.
Türk kahvesi, filtre, espresso birçok ekipmanım var. Kahve benim için ayrı keyif ama hobiye de evriliyor bir süre sonra.
Değirmen bir elektrikli Konchero var. Manuelde Espresso için 1zpresso XPro-s, filtre için 1zpresso Kmax kullanıyorum.
Espresso makinam Lelit Bianca.
Filtre için birçok dripper ile aero ve delter mevcut.
Bu aralar suya takmış durumdayım 😃 Refraktometre ile farklı sularla denemeler ölçümler vs vs....
Hoş geldiniz ilk adımı başlık açarak atmış olduk, inşallah daha da ileriye taşıyabiliriz. Ben daha yolun başında biri olarak zamanla kendime bir şeyler katacağıma inanıyorum. Şimdilik tadım ve deneme yaparak ilerliyorum.

Merhabalar Rauf Bey, adım Hasan ben de Bursada yaşıyorum ve yaklaşık 7-8 senedir sektörde profesyonel olarak çalışıyorum. Bursada bazı barista arkadaşlarla toplanıp kimi zaman cupping kimi zaman farklı kahvelerle demlemeler yapıp aramızda bilgi alışverişi/deneyimler paylaşıyoruz. Bursanın nitelikli kahve/nitelikli sektör anlamında çok fazla eksiği olduğunu, bir çok şeyden muaf kaldığını, bu konuda yapılması gereken bir çok şey olduğunu da biliyoruz. Bununla alâkalı da şu an elimizden çok birşey gelmiyor ama küçük küçükte olsa hem kendimiz hem bazı profesyoneller bir şekilde bunu geliştirmek adına adımlar atıyoruz. Temmenimiz bu sektörün Bursadada ileriye taşınması.
Hoş geldiniz. Ben de genelde ev de ya da doğaya çıktığımda bol bol denemeler yapıyorum. İçimi güzel keyif veren bardakları gördükçe de mutlu oluyorum. İlerleyen kısımlar da hem tanışma hem de fikir alışverişi adına başlığı açtım. Herkes için güzel olması dileğiyle inşallah

Merhaba,
Ben Canan, 5-6 yıl filtre kahve makinasında efendi efendi kahve yaparken konu espresso, picoresso, aeropress, V60 uzadı gitti. Bursadaki kafeler kesmiyor, ya da ben doğru yerleri bulamadım. Yol gösteren arkadaşlarım sayesinde evde güzel işler çıkarabiliyorum artık. Forumu da takip ediyorum. Ben de memnun oldum.
Merhabalar sizden de elbet öneri ve güzel fikirler çıkacaktır. Forum da bir çok konu ve mesajlara bakıyorum ancak bursa da bunu görmek güzel olur diye düşünüyorum. Cafe olarak geçenler de v60 kahvelerini beğendiğim Blooming Brothers Coffee var. Konumu Ertuğrulkent tarafında balat tarafında da cafeleri var diye hatırlıyorum.

Bursada olup profesyonel olan/olmayan arkadaşlara bilgilendirmek amaçlı şunu aktarmak isterim; ilerleyen zamanlarda SCA Barista eğitimi olacak, şimdilik başlangıç seviyesi olacağı tahmin ediliyor ama genel de bu eğitimlerde hem başlangıç hem orta seviye veriliyor ve sertifikalı oluyor tabikide.
Bunun dışında cupping, demleme, espresso vs gibi konularda bazı workshoplarda yapmayı planlıyoruz, ilk etapta bi grup oluşturup belli bi lokasyonda buluşup muhabbet sohbet edip tanışıp kahve içebiliriz, hem sektörden hem Bursa sektöründen hem kahveden vs sohbetler gerçekleştirebiliriz.
Peki bunları nerede yapacağız, gidip bi kafede mi oturacağız ya da farklı bir yerde mi olacak diye sorarsanız, bu konuda benim Bursada imkânlarım geniş, ıster bir kafede ister bir kavurmahanede (hem kahve kavurma noktasında da olup bu konuda daha fazla detay öğrenmek adına) olacak şekilde ayarlama şansım yüksek.
SCA Barista eğitimi hakkında, workshoplar, kahve, ekipman, makine vs diğer herşey ve kahve sohbetleri gibi her konuda bana ınstagram üzerinden iletişime geçerseniz ben bunları organize eder gerekli zaman ve lokasyonları planlar bu şekilde bir grup halinde hareket etmemizi sağlarım.
Instagram hesap ismim buradaki nickname ile aynıdır. Görüşmek dileğiyle 🖐🏻

Bursada olup profesyonel olan/olmayan arkadaşlara bilgilendirmek amaçlı şunu aktarmak isterim; ilerleyen zamanlarda SCA Barista eğitimi olacak, şimdilik başlangıç seviyesi olacağı tahmin ediliyor ama genel de bu eğitimlerde hem başlangıç hem orta seviye veriliyor ve sertifikalı oluyor tabikide.
Bunun dışında cupping, demleme, espresso vs gibi konularda bazı workshoplarda yapmayı planlıyoruz, ilk etapta bi grup oluşturup belli bi lokasyonda buluşup muhabbet sohbet edip tanışıp kahve içebiliriz, hem sektörden hem Bursa sektöründen hem kahveden vs sohbetler gerçekleştirebiliriz.
Peki bunları nerede yapacağız, gidip bi kafede mi oturacağız ya da farklı bir yerde mi olacak diye sorarsanız, bu konuda benim Bursada imkânlarım geniş, ıster bir kafede ister bir kavurmahanede (hem kahve kavurma noktasında da olup bu konuda daha fazla detay öğrenmek adına) olacak şekilde ayarlama şansım yüksek.
SCA Barista eğitimi hakkında, workshoplar, kahve, ekipman, makine vs diğer herşey ve kahve sohbetleri gibi her konuda bana ınstagram üzerinden iletişime geçerseniz ben bunları organize eder gerekli zaman ve lokasyonları planlar bu şekilde bir grup halinde hareket etmemizi sağlarım.
Instagram hesap ismim buradaki nickname ile aynıdır. Görüşmek dileğiyle 🖐🏻
Çok keyifli olur. Ben katılmaktan mutluluk duyarım. Instagram ekliyorum ama buradan da paylaşım güzel olur.
Fırat, Furkan iyi tanışırız Roasting Lab Instagram sayfanızda gördüm

Çok keyifli olur. Ben katılmaktan mutluluk duyarım. Instagram ekliyorum ama buradan da paylaşım güzel olur.
Fırat, Furkan iyi tanışırız Roasting Lab Instagram sayfanızda gördüm
Evet kendilerini de yakından tanırım, sektör arkadaşlarım 😌

Selamlar,
Halihazırda bir Whatsapp grubu vardı fakat pek aktif değildi. Hem çeşitli etkinlikler olabilir, hem de kahve alışverişlerinde paylaşım yaparak ücretsiz kargo limitine takılmamış oluruz.

Merhaba. Uzun zamandır forumun takipçisi olarak bu başlığı görünce yazmak istedim. 4 ay önce açtığımız kahve dükkanı "Grind Up" ta Filtre kahvede 5 farklı kavurucuyla çalışıyoruz. Menümüzde özellikle birçok farklı işlenmiş çekirdeğe yer veriyoruz. Bir Eskişehir olamasak da adımını attık. :) Bursalı kahve severler buluşmasına ev sahipliği yapabiliriz. Şehrimizde kahveye olan ilgiyi hak ettiği yere getireceğiz hep beraber inşallah :)

Bursa oldukça sessiz ve herkes kendince birşeyler yapıp başka illeri, festivalleri, workshopları ya da etkinlik videolarını takip ediyor sadece.
Daha önce burada başka bir başlık vardı galiba hatta WhatsApp grubu da oluşturulmuştu. Ama bu başlık ile yeniden canlanmış Bursa üyeleri. Hemen destek olmak lazım ki Bursa'da paylaşımlar artsın hatta renk gelsin.
Ben de kendimden menkul 2015'den beri ev baristasıyım:) En uzun hobim diyebilirim. Kendi kendime demlemeler yapıyorum. Her aşamayı deneyimlemek için 5-6 sene önce birkaç kez evdeki fırınla kendi kahvemi de kavurmaya çalıştım ama bu iş çok ciddi ekipman, zaman ve bilgi birikimi gerektiriyor. Bir daha da uğraşmadım. 2019'dan beri Bursa'da yaşıyorum. Çok araştırma yapmasam da buradaki cafelerle ilgili bir bilgim yok. Bir iki deneme sonunda hepsinin ticari olduğunu görünce yeni cafeleri denemek de istemiyor insan. İşletme sahipleri de haklı, bin müşteriden birinin beklentileri için planlama yapacak değil sonuçta. Ama bu başlıkta gördüğüm forum üyeleri beni heyecanlandırdı. Nitelikli işler yapılmış hatta yapılıyor olduğunu görünce sevindim açıkçası ve amatör bir demleyici olarak bunu fırsat olarak düşündüm. Destek olmak adına sizlerin düzenleyeceği organizasyonlara katılabilir, hem kahve sohbetleri hem bilgi paylaşımı yapar hem de yanımızda getireceğimiz newbee arkadaşları da kazanabiliriz. İnsanların nitelikli kahve ve demleme yöntemleriyle tanışması çok önemli. Bizler 3. Nesil olarak pek çok bariyer yıktık diyebilirim ama bir süre sonra kendi içinde yeni klişeler dokunulmazlar bariyerler oluşmaya başlıyor. Bunları kırmak ve sektörün gelişmesi adına her zaman yeni arkadaşlara ve fikirlere ihtiyaç var. Bu sebeple buradaki hareketlenme Bursa için güzel bir işaret fişeği. Herkese merhaba.

Herkese merhabalar tekrardan. 🖐🏻
Daha önce konuştuğumuz üzere ve bir an önce de bu durumların hayata geçmesi adına, Bursa içinde profesyonel olan/olmayan herkes için söylemiş olduğum tanışma, görüşme, sohbet vs organizasyonunu yapabileceğimizi düşündük. Belirli bir tarih, gün, lokasyonla en kısa sürede bu şekilde bir etkinlik yapıp, bir sonraki yapabileceğimiz şeyler için başlangıç adımı atalım derim.
Yeni bir whatsapp grubu oluşturup, konuyu oradan devam ettirebiliriz. Bu konuda ben öncülük ederek, etkinliği düzenlemek adına görev alacağım.
0538 646 54 99 numaralı hatta Whatsapp üzerinden ulaşarak, iletişime geçebilirsiniz.

Haftasonu Hasan'ın planıyla Fabriek Roasting CO.'da buluştuk. Organizasyon için çok teşekkürler. Güzel bir etkinlikti, kahve üzerine keyifli sohbet ettik. Hem işin mutfağı hem arka plandaki hazırlanışı, kavrulması gibi tüm adımları görme fırsatı bulduk. Bize kapılarını, barını, rezervlerini açan Fabriek'e cömert evsahipliği ve ilgisi için çok teşekkür ederim. Hem ekipman ve demleme opsiyonları, hem zengin seçenek, hem kişiselleştirebileceğiniz kavrum ve harmanlar ile kahve severler için cennet gibi bir yer. Bursa'da olanların, yolu düşenlerin uğraması gereken bir yer. 🤟

Geri