• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Burrlarımızın Fotoğrafını Atıp Aşınmalarını Değerlendiriyoruz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kuri
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kuri

Barista
İsim
Kürşat
Daha fazla  
İsim
Kürşat
Espresso Makinesi
Flair Pro 2
Değirmen
Comandante C40
Ekipmanlar
Hario V60, Origami Air S, Hario Switch, Fellow Stagg Ekg
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
34 - Istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Başakşehir
Evet arkadaşlar bu konuyu açmamın sebebi burrlarımızın zamanla aşınıp aşınmadığı konusunda hem bilgilenmek, hem de aşınma varsa hangi modellerde yaygın bunu görmek. Bu konu fikri başta yeni comandante (1 ay kadar) kullanıcısıyım burrda çok minimal diyebileceğimiz çizikler var. Garantiye göndermeye gerek olduğunu düşünmüyorum fakat fikir almaktan zarar gelmez. Siz de burrlarınızın fotoğrafını çekip altına modelleriniz yazarsanız herkes için verimli bir konu olur. :)

IMG_20221029_235119.jpgIMG_20221029_235212.jpgIMG_20221029_235241.jpgCOMANDANTE C40 MK4 (1 AYLIK)

Günde 5 kg indian cherry robusta aa çekmiyorsanız şayet, 1 ayda nası bu hale geldi bu ?
Benim 1 yıldır sırt çantamda gezdirip her gün hunharca espresso çektiğim k-prom bunun yanında 0 kalır.

Açıkçası 5 clickte sadece 60 gr türk kahvesi çektim onun dışında hep pour over. Anladığım kadarıyla normal bir durum değil doğru mu? Çok da öğütüm yaptım diyemem. 600 gram kadar öğütüm yaptım sadece.

Molent G50 2020'de aldım. Günde iki kez
- 1 türk kahvesi ya da mokapot bir de v60 için - kullanıyorum.

Ekli dosyalar

• IMG20221030115019.jpg
    IMG20221030115019.jpg
    98.9 KB · Görüntüleme: 321
Commndanteyi satma sebebim burr 'deki aşırı yıpranmadır. Fakat bu arkadaşların hepsinde henüz daha derin çapak atmalar oluşmamış...

Commndanteyi satma sebebim burr 'deki aşırı yıpranmadır. Fakat bu arkadaşların hepsinde henüz daha derin çapak atmalar oluşmamış...
Evet bana da aşırı geldi, özellikle kullanıcı hatası yapmamama rağmen bu şekilde olması biraz ürkütücü. Pazartesi günü garanti için göndereceğim, durum hakkında bilgi aldıkça burada bilgilendirme yapacağım. Bu tip aşınmalar eğer normalse, comandante ile ince öğütüm yapmak zorunda kalmadıkça yapılmaması gerekir diye düşünüyorum. Başka arkadaşlar da fotoğraf attıkça daha net çıkarımlarda bulunabiliriz.

Evet bana da aşırı geldi, özellikle kullanıcı hatası yapmamama rağmen bu şekilde olması biraz ürkütücü. Pazartesi günü garanti için göndereceğim, durum hakkında bilgi aldıkça burada bilgilendirme yapacağım. Bu tip aşınmalar eğer normalse, comandante ile ince öğütüm yapmak zorunda kalmadıkça yapılmaması gerekir diye düşünüyorum. Başka arkadaşlar da fotoğraf attıkça daha net çıkarımlarda bulunabiliriz.
bencde de muhtemelen ince öğütümden kaynaklı çapak attı bir tanesi can sıkıcıydı. Şuanki durum hızlı gelmiş olsa da garantilik bir durumu yok aslında burr de henüz... Şimdilik bunlar sadece görsel olarak etkili bu durumlar.

Henüz hiçbirinizde öğütümü kötü etkileyecek bir durum yaratmaz...

2 yıllık comandante

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2022-10-30 at 14.38.15.jpeg
    WhatsApp Image 2022-10-30 at 14.38.15.jpeg
    68 KB · Görüntüleme: 302
  • WhatsApp Image 2022-10-30 at 14.19.10 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2022-10-30 at 14.19.10 (1).jpeg
    66.1 KB · Görüntüleme: 251
  • WhatsApp Image 2022-10-30 at 14.19.09 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2022-10-30 at 14.19.09 (1).jpeg
    81.2 KB · Görüntüleme: 271
Öğütümü kötü etkilemeyebilir fakat çoğu arkadaş sürtme sesi 4 clickten sonra gelmediğini söylemişti forumda. Bu ses bende 6 clicklere kadar çıkıyor standart aksta. Belki optimizasyonunda bir problem de olabilir bilmiyorum ama en azından bir şey çıkmasa bile bilinçlenmiş oluruz. :)

2 yıllık arkadaşın çapakları çok temiz ve düzgün görünüyor, bilgilendirici olmak adına ne tarz demlemeler yaptığından, günlük ortalama ne kadar öğütüm yaptığından bahsedebilirsen seviniriz.

3 yıllık comandante. Genellikle pour over için kullandım.

Bana kalırsa comandante de sıfırlama yaparken çok oynamamak lazım, @selamet sağolsun klik asistanı yaptı ondan bakarak yapıyorum ayarlamaları, işte sıfırla kol düşsün ordan say muhabbetini bitirdim, burr ve mil içine aynı hizaya gelecek şekilde asetatlı kalemle çizik attım onları denk getirip bıçağı taktığım sürece ayarda oynama olmuyor. Sıfırladıktan sonra fazla yakın oluyor bence bıçaklar her sürtünmede illaki çiziliyordur.

O çapaklar bana da ilk temizlikte garip gelmiş idi, ama Togay Bey, bunun normal olduğunu belirtmiş hatta çekirdeği kavramayı kolaylaştırıcı etkisi falan var demiş idi.

Öğütümü kötü etkilemeyebilir fakat çoğu arkadaş sürtme sesi 4 clickten sonra gelmediğini söylemişti forumda. Bu ses bende 6 clicklere kadar çıkıyor standart aksta. Belki optimizasyonunda bir problem de olabilir bilmiyorum ama en azından bir şey çıkmasa bile bilinçlenmiş oluruz. :)

2 yıllık arkadaşın çapakları çok temiz ve düzgün görünüyor, bilgilendirici olmak adına ne tarz demlemeler yaptığından, günlük ortalama ne kadar öğütüm yaptığından bahsedebilirsen seviniriz.
Her gün kullanıyorum. Günde ortalama 30 gram öğütüyorum. Türk kahvesi de yapıyorum bazen. Uzun bir süre de espresso için kullandım

Comandantenin bıçakları ömür boyu keskinliğini koruma yapısına sahipken(diğer öğütücülerden kendisini ayıran en büyük fark bu belkide) 2-3 aylık bir öğütücü için endişelenmek yersiz bence. Görüntü olarak da normal gözüküyor.

O çapaklar bana da ilk temizlikte garip gelmiş idi, ama Togay Bey, bunun normal olduğunu belirtmiş hatta çekirdeği kavramayı kolaylaştırıcı etkisi falan var demiş idi.
Berkay beyin burr u ile kıyaslandığında özellikle 2 sene kullandığını da göz önünde bulundurursak bence benim burr çok normal değil diye düşünüyorum. Fakat uzun süre espresso için de kullandığını varsayarak, espresso öğütümlerinin aşındırıcı olmadığını söyleyebiliriz.

Bana kalırsa comandante de sıfırlama yaparken çok oynamamak lazım, @selamet sağolsun klik asistanı yaptı ondan bakarak yapıyorum ayarlamaları, işte sıfırla kol düşsün ordan say muhabbetini bitirdim, burr ve mil içine aynı hizaya gelecek şekilde asetatlı kalemle çizik attım onları denk getirip bıçağı taktığım sürece ayarda oynama olmuyor. Sıfırladıktan sonra fazla yakın oluyor bence bıçaklar her sürtünmede illaki çiziliyordur.
Evet o kolun düşmesi olayı insanı bir huylandırmıyor değil.
Her gün kullanıyorum. Günde ortalama 30 gram öğütüyorum. Türk kahvesi de yapıyorum bazen. Uzun bir süre de espresso için kullandım
Türk kahvesini kaç click te çekiyorsunuz? 7 nin altına düşüyor musunuz hiç?

Geri