• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile A4 Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bulletproof Kahve

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan BK8
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BK8

Barista
İsim
Burak Kav
Daha fazla  
İsim
Burak Kav
Espresso Makinesi
Gaggia New Classic Pro
Değirmen
Comandante C40 Red Sonja, Eureka Mignon Crono
Ekipmanlar
Hario V60, Bodum French Press, Tchibo Isı Ayarlı Elektrikli Kettle, Sayaçlı Hassas Tartı
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Eyüp
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Sarıyer
Twitter
burakkav
Deneyen, düzenli yapıp içen var mı? Ne düşünüyorsunuz? Düzenli yapan arkadaşlar nasıl bir yol izliyorlar?

Ben genelde spora gideceğim sabahlar makinede hazırlanmış filtre kahvemin 2. bardağına ya da ilk bardağın yarısında üzerini tamamlayıp 1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı atıp karıştırıyorum. İnternette baya değişik tarifler de var ama en basit hali sanırım benim yaptığım. Günde 2-3 kere değişik zamanlarda içenler de var.

Beni spor sonuna saat 9.30-10.00 civarına kadar tok tutuyor. Gün içinde hiç denemedim ama boş günlerde de öğleden sonra ara öğününde denemeyi düşünüyorum.

Kahve forumu ahalisinin bulletproof'a bakışı nasıl acaba?

Tatsal bir içecek değil, daha çok fonksiyonel bir içecek gözüyle bakıyorum. Çünkü amacı tamamen enerji vermeye yönelik hazırlanan bir içecek.
Bende çoğu zaman spor öncesi eski çekirdeklerden yaptığım amerikanoya 1 kaşık hindistan cevizi yağıyla yapıp içiyorum.
Vaktiyle ketojenik beslenirken direkt olarak mct yağı ekler öyle içerdim. Tereyağ nadiren kullandım.

Tabirine bayıldığım ama hiç yapmadığım şey :)
Bardağın yarısında 1 kaşık yağı iç, kahvene devam et, kahvene yazık etme hocam. Kokusuz nötr MCT oil deneyebilirsin ayrıca
Not: Zeytinyağlı içen de var bu şekilde..

Ben 500ml lik termosa her sabah 40gr tereyağı yada hindistan cevizi yağı koyup üstüne kahveyi ekleyip yola çıkıyorum. En aktif olduğum saatlerde beni yarı yolda bırakmayıp akşama kadar da yemek yemeyi unutturuyor. Ayrıca omad beslediğim için çok işime yarıyor. Ayrıca keto da beslediğim için hindistan cevizi yağı keton üretimine de destek verip ayrıca enerji artışı sağlıyor. Seviyorum, sevdiriyorum.

ketojenik diyette tüketilir. ben kahvaltı muadili olarak tüketiyorum. biliyorsunuz aç karna kahve mideyi oldukça yoran bir şey ancak bu şekilde kahve mideyi yormadığı gibi vücuda da enerji veriyor. hazırladığınız filtre kahvenin içine 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı ve 1 yemek kaşığı tereyağ (sade yağ olsa daha da iyi olur) katıp dileğe göre de toz tarçın ekleyip blender ya da mikser yardımı ile karıştırıyorsunuz. önemli olan nokta bu cihazların kullanımı aksi taktirde kaşık vs ile karıştırmanız halinde yağ kahvenin içinde tam çözülemiyor, içerken rahatsız edebiliyor. @puspus yücel hocamın da belirttiği gibi lezzetli değil ancak fonksiyonel bir içecek.

ketojenik diyette tüketilir. ben kahvaltı muadili olarak tüketiyorum. biliyorsunuz aç karna kahve mideyi oldukça yoran bir şey ancak bu şekilde kahve mideyi yormadığı gibi vücuda da enerji veriyor. hazırladığınız filtre kahvenin içine 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı ve 1 yemek kaşığı tereyağ (sade yağ olsa daha da iyi olur) katıp dileğe göre de toz tarçın ekleyip blender ya da mikser yardımı ile karıştırıyorsunuz. önemli olan nokta bu cihazların kullanımı aksi taktirde kaşık vs ile karıştırmanız halinde yağ kahvenin içinde tam çözülemiyor, içerken rahatsız edebiliyor. @puspus yücel hocamın da belirttiği gibi lezzetli değil ancak fonksiyonel bir içecek.

Bu sabah dediğiniz gibi kaşıkla değil de pilli süt köpürtücü ile karıştırmayı denedim. Başta biraz köpürdü ama daha iyi çözüldüğünğ gözlemledim.
İçimi güzelleşti ve içtikten sonra ağızda kalan yağlar neredeyse kalmadı. :)

Bulletprof kahve tüketmek besleme açısından güzel oluyor ama ancak nitelikli kahveden yapmamak lazım 😅
Artık IF beslendiğim için içmiyorum, çünkü orucu bozuyor. Ama içecek olursam da ucuz kahveden yaparım 🙈
Tereyağ kahvede kolay karışıyor ama hindistan cevizi yağı kolay karışmıyor, blenderdan geçirmek içimi gerekli bence. Hem blenderdan geçirince kahvenin rengi açılıyor ve sütlüymüş gibi oluyor köpüklü köpüklü. Ucuz çekirdek var ise eğer bir bardak kahve için 7,5 gr tereyağ ve 7,5 gr Hindistan cevizi yağı ile denemelerini tavsiye ederim. Eğer toz kollajen kullanıyorsanız onu da ekleyebilirsiniz.

tereyağını neden servera değil de drippera koyduğunu anlamadım.
artistliğinden xd

boş muhabbetler tamamen. 3 gr tereyağında 20 kalori var, asansörle çıkarken osursan yakarsın.
"midemi daha az ağrıtıyor" bir argüman olabilir, o da kahve mideye dökülmeden 3gr tereyağı hemen mide duvarını koruyucu rol üstlenip dağıldığı için değil psikolojik.. zira yağ ile kahve asiditesini nasıl nötralize edip yanmayı azaltabiliriz ben düşünemiyorum..

düzenli ttüketenlere de yılda 1 aile hekimi polikliniğinden kolesterol takibi öneririm.. afiyet olsun

Geri