• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bugün İçtiğiniz Espresso

Cleancup Santa Rosa De Cabal - Espresso kavrumu
Burada gördüğüm tariflerden esinlenerek, ince öğütüm, 2 bar pre-infusion, ilk damla 20s, sonrasında 8 bar, 20g civarı 6bar’a düşürüp, toplam 55s sürecek şekilde, 1:2.5 oranında demledim. Standart 9 bar'a göre asiditesi daha dengeli ve gövdesi daha yüksek bir fincan oldu.
 

Ekli dosyalar

  • tempImaget8jv12.png
    tempImaget8jv12.png
    709.8 KB · Görüntüleme: 229
Kahve: Boss goat roastery - brezilya
Su: Buzdağı
Oran: 15:30
Sıcaklık: 92C
Demleme şekli: Ön demleme yok, 9 bar başlangıç shot sonuna doğru 6 bara yumuşak iniş.
Makine: DEFH arte
 

Ekli dosyalar

  • D84EBA6A-4C77-4428-A218-A80782873BDB.jpeg
    D84EBA6A-4C77-4428-A218-A80782873BDB.jpeg
    107.3 KB · Görüntüleme: 96
Kahve: A Roasting Lab Good Fellas Espresso Blend
Makine: La Pavoni
Değirmen: Specialita (ne ince ne kalın öğütüm, referans turunu bilmiyorum kendim kalibre etmedim. 1 seviyesinde)
Oran: 14 g / 26 g
Sıcaklık: 87°C - 88°C
Süre: 10 sn ön demleme + 20 sn akış

Kavrum koyu, asidite düşük, gövde yüksek. Kadifemsi bir gövdesi var. Kokuda klasik espresso aromaları olan fındık ve esmer şekere ek muskat aroması da mevcut. Tatta bitter çikolata baskın. Hepsiburada indirimi ile Kasım sonu alıp buzluğa atmıştım 250 gram 36 liraya. Yüksek beklentiye girmeden alınır, fiyat performans olarak gayet iyi ancak şu an fiyatı yükselmiş durumda.
Forumda "sütlü içeceklere uygun" tabiri bu çekirdek için de geçerli ancak bu tabiri espressoya hakaret olarak görüyorum, yine de sütlü sevenlere kaynak olması adına belirtmekte fayda var. :)
IMG_20220111_105016 (1).jpg
 
Son düzenleme:
House blend iş başında :)
23/11 tarihinde kavrulmuş 3 farklı çekirdeği birleştirdim artık. Ocak 2022 toplu alımdan yeni 4'lü geldi 16'sında degassing süreleri doluyor. Yetişmem gerek :)

ojbvuc.jpg


Kavurucu: Calibre Coffee
Çekirdek: Honduras Comsa + Peru Crush + Omar de Jesus Echavarria Ospina karışımı (23/11 kavurma)
Kavurma Profili: Filtre
Değirmen: Molent G50 / 3 klik
Kahve Miktarı: 18 gr
Çıktı: Tüm suyu bastım haznedeki
Süre: 10 sn 3 bar ön demleme, 50 sn 10 bar baskı
Makine: Flair Pro2
 
19/32
34sn.
Buzdağı su (maden suyu eklenmiş)
Cem tarifinde uzun demleme az çıktı öneriyor. Güzel reçete olmuş. Bugünkü 2. bardağım. Tatlı bir asiditeyle lezzetli bir espresso. Tek kötü yanı 2 yudumda bitiyor olması.
 

Ekli dosyalar

  • 54DD86FE-51C0-406B-8CF0-EDD9A153F77C.jpeg
    54DD86FE-51C0-406B-8CF0-EDD9A153F77C.jpeg
    71.2 KB · Görüntüleme: 88
Kavurucu: @zumrutkaraca
Çekirdek: Fazenda Rio Verde
Kavurma Profili: Espresso
Kahve Miktarı: 18 gr
Çıktı: 36 gr
Süre: 30 sn
Makine: ECM Synchronika
Değirmen: Ceado E37s
Ceviz ve çikolata notaları baskın tertemiz bir Espresso 🍀ECB0BDC5-AFCB-4F2D-A282-E03271ADFC53.jpeg
 
Kahve: Metro Rioba %100 Arabica 15.10.21
Su: Nestle 92°
Oran: 18/35
Süre: 32 sn
Tatlar: :)

Kahve fiyatları malum, daha ucuz seçeneklere yöneldim.
Kahvede kalın öğütüme ve serin suya rağmen gideremediğim bir bitterlik mevcut neden olabilir acaba. :ROFLMAO:
Kremalı dolgun gövdeli ve kuruyemiş tatlarının eşlik ettiği pek tatlı sayılmayan bir fincan. :)
Bu çekirdeği 2 yıl kadar daha önce almıştım ve o zaman daha az bitter ve daha tatlı çıkıyordu. Gerileme var, sürekli tüketim olarak da gideri kalmamış. Bir dahakine Polonya kavrumu Etiyopya, Kolombiya, Brezilya alıp harman yapacağım. :)

Gelişmeleri bildiririm.

20220117_072123.jpg20220117_072204.jpg
 
Suyu soğutunca (91°C) vites büyüttü shot. 🤤

Kavurucu: Calibre Coffee
Çekirdek: Honduras Comsa + Peru Crush + Omar de Jesus Echavarria Ospina karışımı (23/11 kavurma)
Kavurma Profili: Filtre
Değirmen: Molent G50 / 4 klik
Kahve Miktarı: 18 gr
Çıktı: Tüm suyu bastım haznedeki
Süre: 10 sn 2 bar ön demleme, 50 sn 10 bar baskı
Makine: Flair Pro2

oBgCSv.jpg
 
21BA07DB-3EA8-4DD8-928D-256CE4F16611.jpeg

Etiyopya Guji Hambella gr1 ( kendim kavurdum)
Flair Pro 2 ile yaptım.
18 kahve 40 sıvı
Molent g50 4klik
Görüntü olarak güzel gibi ama kahvenin bi 10 gün daha beklemesi lazım 😄😄
 
FAM - La Fany Espresso
@CoFFeePaTh önermesi üzerine, pazartesi günü sipariş verdim dün 10.01.2022 tarihli geldi, gelir gelmez kendimle birlikte 3 kişiye demledim,
hepimiz beğendik, bu sabah farklı değişkenlere tepkisini merak ederek, daha ince öğütüm, daha sıcak su daha uzun sürede çıktı aldım,
sonuç yine güzeldi, dozunda asidik, yumuşak içimli, orta - düşük gövde güzel bitişli, ikinci fincanı isteten nitelikte ve naiflikte bir espresso oldu.
Famdan ikinci siparişim, ilki ilk açtıklarındaydı, bu ayki oyumu da; tesadüf Fam dan yana kullanmıştım isabet olmuş dedirtti. Fiyat performans için bir şey diyemiyorum Lakin, yeni fiyatlara halen adapte olabilmiş değilim.

Sevgi ve Saygılarımla
 

Ekli dosyalar

  • 1.JPG
    1.JPG
    150.2 KB · Görüntüleme: 70


Single shot denemesi... :)
 
Clean Cup Santa Rosa @batugen
18gr in 36gr out
93 derece
Peak water 100ppm civarı
Süre: 34sn
 

Ekli dosyalar

  • 275343E9-B9D9-4769-9CB1-0C6716EA80FA.jpeg
    275343E9-B9D9-4769-9CB1-0C6716EA80FA.jpeg
    107.2 KB · Görüntüleme: 57
Kafein Kültür Ethiopia @orkunustel
18gr in 36gr out
93 derece
40sn
Bu çekirdeğe kesinlikle uzun demleme yakışıyor. Daha iyi ekstrakte oluyor. Ek olarak biraz fazla toz üretmesi nedeni ile sepetin deliklerinde tıkanmalar olabiliyor. Akıştan ziyade tada odaklanmak daha iyi sonuç verecektir.
 

Ekli dosyalar

  • A5CBCF24-E4AF-4680-9F33-EB17A631B6FC.jpeg
    A5CBCF24-E4AF-4680-9F33-EB17A631B6FC.jpeg
    115.8 KB · Görüntüleme: 78
Kafein Kültür Ethiopia @orkunustel
18gr in 36gr out
93 derece
40sn
Bu çekirdeğe kesinlikle uzun demleme yakışıyor. Daha iyi ekstrakte oluyor. Ek olarak biraz fazla toz üretmesi nedeni ile sepetin deliklerinde tıkanmalar olabiliyor. Akıştan ziyade tada odaklanmak daha iyi sonuç verecektir.
Ellerine emeklerine sağlık sevgili Suat! :) Beğenmene sevindim. Afiyet olsun çok! :coffee::coffee:
 
Bir soru: Yeni espresso makinesi aldım. Gaggia 30. Yıl. Ve espresso yapmaya başlayacağım. Filtre kavrumu ile espresso yapsak nasıl olur. İlla espresso kavrum mu olması lazım.
 
Bir soru: Yeni espresso makinesi aldım. Gaggia 30. Yıl. Ve espresso yapmaya başlayacağım. Filtre kavrumu ile espresso yapsak nasıl olur. İlla espresso kavrum mu olması lazım.
Ben Picopresso'da filtre hatta açığa yakın kavrumlu birçok kahve denedim ve hiçbir sorun yaşamadım. Hatta Los Hermanos'u bile denedim ve gayet dengeli güzel bir çıktı aldım. Çekirdek açığa kaçtıkça yapılacak işin zorluğu artıyor ama birkaç deneme yanılma/düzeltmeyle filtre kavrum (özellikle medium) çekirdeklerin espressoda çok iyi sonuçlar verdiğini kendim deneyimledim.
 
Ben Picopresso'da filtre hatta açığa yakın kavrumlu birçok kahve denedim ve hiçbir sorun yaşamadım. Hatta Los Hermanos'u bile denedim ve gayet dengeli güzel bir çıktı aldım. Çekirdek açığa kaçtıkça yapılacak işin zorluğu artıyor ama birkaç deneme yanılma/düzeltmeyle filtre kavrum (özellikle medium) çekirdeklerin espressoda çok iyi sonuçlar verdiğini kendim deneyimledim.
Teşekkür ederim. Şimdi deneme zamanı
 
Geri
Üst